סיבים תזונתיים

רבקה128

New member
סיבים תזונתיים

שלום
אני בתהליכי עלייה במשקל. לאחרונה סובלת מגזים וכאבי בטן (יש לי יציאות קשות פעם בשבוע בערך...)
התופעות של הכאבים והגזים החלו מאז שנטלתי מעט בנפייבר בשבוע שעבר אבל מאז הפסקתי.
התחלתי לקחת קרבוקל שמעט הקל אך התחלתי לקרוא שאולי אני פשוט אוכלת יותר מדי סיבים תזונתיים ובגלל זה התופעה. רציתי ייעוץ איך אפשר לדלל אותם - אני אוכל בכל יום באופן קבוע 10 פרוסות לחם שיפון קל שמכילות 12 גרם סיבים, ארוחת צהריים (בורגול/מאש) שמכילים 15 גרם סיבים ותפוח שמכיל 3.5 גרם סיבים. בלי כל שאר התוספות יוצא שאני אוכלת 30 כבר. מנסה שהתזונה תהיה כמה שיותר בריאה אז מעבר לכך לפעמים אני מוסיפה ברנפלקס (עוד 16), בייגלה (עוד 5), אפונה (עוד 16), קרקרים לחמית (עוד 10) וכך יוצא שיש ימים של אפילו 48 גרם סיבים.
בממוצע יוצא בין 35-48 סיבים.
איך אני יכולה לצמצם את הכמויות מבלי לפגוע באיכות התזונה שלי (האם עליי לעבור ללחם לבן או להתחיל לאכול אורז ופסטה??)
תודה

avi5199

New member
בשום פנים אל תותרי על הסיבים במזון

לפי מה שאת כותבת את כנראה לא שותה מספיק נוזלים.
אם את אוכלת אוכל עם סיבים , קמח מלא, ירקות, פירות... את לא צריכה את תוסף של סיבים.
גאזים נוצרים מפעילות של חיידקים במעיים, נסי לקחת פרו ביוטיקה.
בהתחלה זה עלול להחמיר את הגאזים אבל אחרי כמה זמן הם יפחתו .
הפתרון היעיל ביותר כדי להמנע מגזים זה להתפנות פעמים תכופות יותר , רצוי כל יום, אפילו פעמיים ביום.
הכי חשוב זה לשתות הרבה, אם אוכלים הרבה סיבים צריך להרבות בשתיה אחרת זה לא יעזור.
אם יש עצירות יש גם פתרונות לזרוז יציאות כמו לקסטיבים ,פתילות גליצרין, חוקן וכ"ד אבל להזהר לא להשתמש באמצעים כאלה יותר משבוע שבועיים רצוף, כדי לא להתרגל לזה, כי יש אנשים שממש מתמכרים לזה ואז המצב מחמיר.

תומר

Member
תגובה

להמעיט בקרקרים בייגלה ולחם יותר מידי סיבים לא צריך לעבור יותר מ30 ליום אפשר אורז בסמטי ופסטה מקמח מלא אין צורך בתוספת מלאכותית של סיבים יותר מידי סיבים שווה עצירות לשתות מים כ7 וחצי כוסות ביום

אפשר להקל על הגזים וכאבי הבטן

לא פרטת בנושא המים שהם חשובים ביותר. כמו שכתבו לך פה, את חייבת להקפיד על שתייה מספקת.
לגבי הגזים, כאבי הבטן ובעיות העיכול השונות, ממליצה לך להוסיף תערובת של אנזימי עיכול וצמחים קומפורט זון של סולגאר.
התערובת הזאת מאפשרת לך לאכול בדיוק מה שאת רוצה וצריכה ולא לדאוג לתופעות הלא נעימות לאחר מכן.

אבו זקן

New member
לא לא לא

לא לקנות את מוצרי החברה המגעילה ההיא שמפרסמת את עצמה פרסום סמוי בפורומים.

תשובה

דגניים מלאים (לחם קל גם )כדוגמת אלה שאת מתארת + קיטניות פירות חיים יבשים ונוספים מכילים מרכיבים שמחוללים גזים. מומלץ לצרוך פחות/להמנע .במידה וממשיכה לסבול- מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ אישי מתאים

רבקה128

New member
תודה אבל לא ענית לי לשאלה

אני הבנתי שהם גורמים לגזים. השאלה איזה תחליפים יש למאכלים האלה ושעדיין בריאים.
תודה

למעלה