סיבים תזונתיים עם האוכל והשתיה גורמים לירידה במשקל

L2010

New member
סיבים תזונתיים עם האוכל והשתיה גורמים לירידה במשקל

שלום רב,
אודה למי שבאמת מבין ויעשה לי סדר בדילמה הבאה:
מישהו אמר לי את המשפט שכתבתי למעלה, ואני לא מבין את ההיגיון שבו,
אם נגיד אני שותה כוס מיץ תפוחים טבעי שיש בו כמות קלוריות מסויימת, ואני מוסיף לזה סיבים תזונתיים ומערבב ואז שותה - איך הסיבים התזונתיים יגרמו לגוף שלי לקבל פחות קלוריות מהמיץ וכתוצאה מכך פחות להשמין ממנו?
מה שקורה זה שלוקח לו יותר זמן להתעכב/להיספג בגוף, אבל הקלוריות הן אותן קלוריות והגוף מקבל אותן.
תודה,
L2010

אבי519

New member
סיבים תזותיים מזרזים את פעולת המעיים ולכן מפחיתים את יעילות

העיכול .
כלומר חלק מהקלוריות פשוט עובר במערכת העיכול ויוצא ביחד עם הסיבים החוצה...
לסיבים תזונתיים לא לוקח יותר זמן להתעכל .... הסיבים עשויים מצללוזה "תאית" ורב סוכרים דומים , זה חומר שלא מתעכל ולכן הם לא מתעכלים בכלל , במערכת העיכול הם סופחים מים יוצרים מסה שלא מתעכלת מנפחת את המערכת וגורמת לה לזרז את הפריסטלטיקה (התנועה של המעיים) והיציאות ...
יותר מידי סיבים תזונתיים יכולים לגרום לשילשול או "קיבה רכה" - אבל לאנשים שמנים זאת תופעה חיובית - רק חשוב לשתות הרבה כדי לא לאבד יותר מידי נוזלים ביחד עם מה שיוצא...
חסרונות של סיבים תזונתיים או יותר מידי סיבים תזונתיים - איבוד של ויטמינים ומינרלים מהמזון ואיבוד של נוזלים .
סיבים תזונתיים יש רק בצמחים. בכל הירקות והפירות ובקליפות של זרעים .
יש גם סיבים תזונתיים שנמכרים בצורה יבשה כתוסף תזונה או משלשל, הם באים בצורת אבקה או קפסולות , לוקחים אותם כשיש עצירות או קיבה קשה, כדי לזרז יציאות וכדי לרזות . חייבים לשתות הרבה מים כשלוקחים סיבים יבשים.

למעלה