סיבולת לב ראיה

שריר

New member
סיבולת לב ראיה

טוב אז יש לי שאלה בקשר לכותרת אני לומד קונג פו וחבר של לומד קרב מגע הוא אומר שהמורה שלו יכול לרוץ הצון והוא הילד עצמו מתאמן הרבה על ריצה כדי שבקרב יהיה לו כח וסיבולת להחזיק הרבה זמן אנחנו פחות עובדים על ריצה לתווך ארוך יש לנו קפיצות דברים שמצריכים סיבולת אבל פחות מדברים איתנו על זה ביינתים אז חשבתי אולי זה קשור לנשימת סרעפת? איכשהו?

כושר כללי ובאימונים.

שריר, קודם כל, תפריד בין נשימת סרעפת לבין כושר. זה שאתה יודע לנשום נשימת סרעפת, זה לא מעיד כ"כ על הכושר הגופני שלך. שנית, לגבי כושר וסיבולת באימונים. כמובן שאם אתה בכושר טוב, אז האימונים יהיו יותר קלים, מאשר תהיה נטול כושר בכלל... הכושר הספציפי שלו אתה זקוק באימונים - נבנה ע"י, תוך כדי ובעזרת האימונים. כלומר - אתה יכול לעשות ראנדורי למשך זמן ארוך, אך מאידך, להיות בעל כושר נמוך. נכון, אני יודע, יש כאן סתירה. אבל אני יכול להעיד על עצמי, שעד הגיוס, הייתי מבחינת האימונים בכושר טוב מאוד, הייי מסוגל לעשות ראנדורי למשך זמן ארוך (ואני לא מדבר על יכולת טכנית, או מול מי אתה מבצע ראנדורי, אלא על הכושר והסיבלת הכרוכים בכך), אך כשהתחלתי את הטיונות, ראיתי שאני בכושר יחסית ירוד - ריצות וכדומה. בסופו של דבר, חשוב לשמור נפש בריאה - בגוף בריא! אך אם המטרה העיקרית שלך (לגבי העיסוק בכושר), זה כדי לפתח ולהיות בעל יכולות גופניות/ראתיות, כדי שיעזור לך באימונים - זה יבנה רק בעזרת אימונים (אימוני אומנות לחימה) מרובים! מקווה שעניתי על שאלתך סלבו

שריר

New member
אוקי

טוב ענית לי על השאלה אבל השאלה הנשאלת עכשיו אז למה נשימת הסרעפת?

WhiteBear

New member
כמה סיבות

1. השילוב של נשימת סרעפת ונשימה "עליונה" נותן יותר אוויר. 2. בעבודת קרקע, כשנימרחים עליך, זו הדרך היחידה לנשום. 3. יש הטוענים שזוהי נשימה מוצלחת יותר לשיחרור מאשר נשימת עליונה. 4. סיבות רפואיות שאני לא מבין. (דויד? מישהו?) שמישהו ימשיך אותי, הדוב הלבן.

שריר

New member
אני יודע שזה עוזר לשיווי משקל

הרפיה אם אני לא טועה אנרגיה קיאאי עם מביאים אותו מהבטן עם הנשימה ולא סתם צורחים אותו אז יוצאת אנרגיה נכון סנאסי סלבו? ונראה לי זה גם עוזר לצ´י

כמובן.

קיאי זה דבר שבא מבפנים, כלומר, ממש "מהעומק" (כל אחד ייתן לזה הגדרה אחרת - בטן תחתונה, ההארה, טנדאם), אבל מה שחשוב שזה באמת יבוא מבפנים ולא סתם צעקה. אני כבר ראיתי קיאיים של אנשים, שבקושי השמיעו רעש, אבל היו בעלי עומצה אדירה! ולגבי נשימת סרעפת, בהודעה הקודמת שלך - כמו שציין הדוב הלבן, אחת הסיבות העיקריות זה שנכנס יותר אויר, אויר יותר "נקי", והכניסה היא ממש כלפי פנים, כלומר - שההכנסת אויר דרך הסרעפת, לא רק ממלאת את הריאות, אלא עוזרת לניצול מקסימלי של האויר (ע"י מערכות הגוף). מקווה שהצלחתי להסיר את עצמי (10 דקות אחרי שקמתי משינה). סלבו.

מה לעשות...

ככה זה, שאתה קם מהשינה, וישר נכנס לפורום. עם עיניים עצומות למחצה, וידיים תפוסות מתנוחת שינה לא נכונה...

למעלה