סיבוב שני + גונל F

מאמיטה2

New member
סיבוב שני + גונל F

שלום לכולן! אני חדשה כאן

אנחנו אחרי IVF ראשון שלא הצליח ומתכוננים לסיבוב השני.
אני מטופלת אצל פרופסור פרידלר והוא הוסיף לי לסיבוב השני גונל F בנוסף למנופור כדי לייצר יותר ביציות.
אני לא מצילחה למצוא יותר מדי אינפורמציה טובה לגבי גונל F.
מישהי השתמשה בשילוב הזה והיה מוצלח?

טוליתי

New member
קומבו

גונל מביא גוזל
, ומנופיור חזק
.
במנופיור יש FSH וגם LH, ובגונל יש FSH. יש נשים רבות שהשילוב הביא להן הצלחה. מאחלת שאוטוטו תהיי אחת מהן.

זה השילוב שלי

טרם התחלתי את הסבב, מאחר ואני ממתינה למחזור.
|אמן| ויביא הריון.
בהצלחה

טוליתי- יש יתרון לתוספת LH בפרוטוקול?

בסבב שאיבה ראשון קיבלתי רק גונאל (וצטרוטייד)
בסבב שני קיבלתי גונאל ולאחר כמה ימים אורגלוטרן ופרגובריס (שכן מכיל LH בנוסף לFSH למיטב הבנתי)
מצד שני- לא עושה רושם שהיה שינוי גדול בכמות או באיכות הביציות שנשאבו (11 ביציות לעומת 9 עם הגונאל, אבל רק 8 היו בשלות. כולן היו באיכות טובה ממה שנאמר לי, בשני הסבבים)
&nbsp
למי תוספת הLH עשויה להועיל? היא יכולה דווקא להזיק במקרים מסוימים?

טוליתי

New member
"למי יכול להועיל?" - זוהי שאלת השאלות.

יש נשים שאצלן תוספת של LH עושה את ההבדל. ההגיון אומר שמי שאצלה תהליך הבשלת הביציות לוקה בחסר תגיב טוב יותר לתוספת LH.... אבל בפועל אין לכך חוקים. יש נשים שאצלן לא יהיה שינוי ויש שאצלן התוספת תעשה את ההבדל שיביא לתוצאה מצוינת. ב-IVF עושים ניסוי וטעייה. לעיתים אפילו באותה האישה פעם אחת התוספת תעשה הבדל ובפעם אחרת לא .
בפרוגבוריס אכן יש LH. היתרון של מנופיור הוא בתוספת מולקולות זעירות של HCG (בנוסף ל-LH), נתון שאף לא מצוין בעלון, אך הרופאים מודעים לו.
לגבי הביציות הלא בשלות, אלו מבייצים לקחת וכמה מבייצים לקחת.? ...כנראה שגם להם יש השפעה על בשלות הביציות.

מבייצים= אוביטרל?

אם כן, אז אוביטרל אחד, 36 שעות לפני השאיבה, בשתי השאיבות
בעקרון, נשמע לי סביר שמתוך 11 ביציות שנשאבו 3 לא היו בשלות (שתיים היו M1 והשלישית GV? משהו כזה? ה8 האחרות היו M2, שזה בשלות טובה נדמה לי. אני צודקת?) הציפיה היא שכל מה שנשאב יהיה בשל לאחר אוביטרל?
&nbsp
סתם תהיתי איזה שינוי הLH אמור היה לחולל אצלי. בשאיבה הראשונה אני לא בטוחה כמה מתוך ה9 שנשאבו היו בשלות (נוצרו 6 הפריות, אבל לא בהכרח ה3 האחרים לא הבשילו) אבל נראה שבסך הכל התוצאה יצאה דיי דומה
&nbsp
&nbsp

מינה23

New member
אצלי תמיד היו כמה לא בשלות. אלו הם הזקיקים האחרונים שמופיעים

בדר"כ יומיים לפני האוביטרל ולא מספיקים להגיע לגודל המתאים.

טוליתי

New member
מבייצים
= אוביטרל, פרגניל ודקפפטיל

במינון של 0.1.
טבעי לגמרי שלא כל הביציות תהיינה בשלות, במיוחד כאשר מדובר בשאיבה של מספר נאה של ביציות.
מה שכן, העלאת מינון המבייץ ו/או גיוון במבייצים יכולה לסייע לבשלות. יש שילובים רבים כמו: 2 או 3 אוביטרל, אוביטרל+פרגניל או אוביטרל X 2 בשילוב דקפפטיל, מנה כפולה של פרגניל, ועוד.
כמובן, שבמקרה שיש חשש לגירוי יתר, לרוב הרופא יעדיף שלא לתת יותר ממנה אחת של מבייץ אחד.
ולגבי M2 אכן הבשלות הרצויה.

וואו החכמתי!

לא ידעתי שזה היתרון במנופור. אני אמנם בהזרעות אבל הפסקתי להגיב לגונאל ובאמת כשהרופא החליף למנופור התגובה השתפרה וחזרה להיות קורלציה בין גודל הזקיקים לרמת הE2 שזו הבעיה אצלי

מאמיטה2

New member
מקווה שיצליח!

המטרה היא לייצר יותר ביציות. מקווה שהקומבו יהיה מוצלח

חששני1

New member
כן זה מה שאני קיבלתי והיה ממש מוצלח!

אז אצלי זה הניב 24 זקיקים שיצרו 18 ביציות ו13 עוברים! מקוה שבע"ה גם הריון
שיהיה לך המון בהצלחה !!
אם יש לך עוד שאלות בכיף

למעלה