סטרטרה

סטרטרה

שלום לכולם, מזמן לא הייתי פה וגם מזמן לא כתבתי, אתם יודעים איך זה מתעוררים רק כשהמצוקה מתעוררת. יש לי שני ילדים ADHD, אחד מטופל בסטרטרה כבר זמן רב בהצלחה מרובה, השניה התחילה לקחת את הכדור בימים אלה,ובעקבות זאת התעוררו בעיות רבות, היא ממש מסרבת לקחת את הכדור, זה מלווה בבכי, בצעקות, ובהתנגדות נורא גדולה מצידה, היא ממש מכניסה את עצמה להיסטריה עם הבכי והתקפות הבחילה שעושה לעצמה, אני מודה, שלי ממש קשה עם זה, אני יודעת שהיא לא רוצה לקחת את הכדור, (היתה לה התנסות מאוד קשה עם ריטלין שגרם לה לתגובה לא נעימה) ואני יודעת שאנחנו ההורים, ומכאן יוצא שהסמכות והאסרטיביות היא שלנו כהורים, אבל קשה לי עם הקושי שלה, ומה אם אני יוצרת בעיה רגשית סביב העניין הזה? כך שבמקום לעזור נוצרת בעיה אחרת... בעיה נוספת שהתעוררה היא הבליעה עצמה, היא ממש לא מסוגלת לבלוע, האם מותר לפתוח את הסטרטרה ולהכניס את התוכן לכפית מילקי?? תודה.

taliF454

New member
../images/Emo13.gif מזכיר לי נשכחות

אמנם אני הייתי צריכה לקחת תרופה אחרת (פרימוניל-עדיין משתמשים בתרופה הזאת?) אבל גם לי היו קשיים אמיתיים לקחת אותה, מה שלווה בתחרות יומית של דציבלים ביני לבין אבא שלי (שעד היום יש לו סבלנות של ברזל ועדיין יודע לצעוק יותר חזק ממני!). אחרי שקבלתי אישור מהרופא המטפל-ריסקו לי אותה לתוך מיץ פטל וזה "ריכך" קצת את המתח
הייתה גם תקופה שהבטיחו לי מתנות קטנות-פיצויים על זה שטרחתי לקחת את התרופות שלי,עד שההורים החליטו שזה לא כל כך חינוכי.

מעודדת

עזבי חינוכי, הבטחנו לה את הירח, כלום לא עוזר, אנחנו לא בית שצועק ומעולם לא צעקנו עליה כפי שאנו צועקים עכשיו סביב עניין הכדור, אני בטוחה שהיא גם מבולבלת וכולנו חסרי אונים, אני לא בטוחה שזה רעיון טוב בכלל לפתוח אותו, מדובר בקפסולה, והיא יודעת שעם ההצלחה שלה היא תקבל מתנה גדולה. ההתנגדות שלה היא אמיתית, ואפילו הייתי אומרת על רגע אידיאולוגית שהיא לא רוצה להכניס כימיכלים לגוף, בכלל היא לא לוקחת תרופות רק אם היא ממש חולה וגם זה עם התנגדות. הצילוווווווו

taliF454

New member
ולכן אני ממליצה שתשאלו את הרופא

המטפל אם מותר. ייתכן שלא ייגרם שום נזק אם תערבבו את התרופה במשהו שהיא אוהבת. לא אוהבת "כימיקלים"? גם אני לא אוהבת תרופות. אקמול אני לא לוקחת כשכואב לי הראש. אבל ישנן תרופות שאני יודעת שפשוט חייבים לקחת,כי אין להן תחליף. היית מוותרת לה באותה קלות,למשל אם הייתה צריכה לקחת אנטיביוטיקה?

למעלה