סטרוטייד??

נטל

New member
סטרוטייד??../images/Emo5.gif

למרות שעדיין לא קיבלתי את הווסת המיוחל, הרופא נתן לי מרשם של סטרוטייד, להתחיל טיפול שני. האם יש מישהי שמכירה את הזריקה הזו??. השבוע קניתי את הזריקה, והיא ניראת ממש אבל ממש מפחיד..... למה היא נועדה?? (בטיפול הראשון לא קיבלתי את הזריקה הזאת). והאם יש לזריקה הזאת תופעות לוואי? אז שיהיה לכולנו שבת שלום - ובהצלחה. נטלי

הזריקה הזאת

היא דיכוי ההורמונים האנדוגנים (הטבעיים) , למניעת ביוץ מוקדם (לפני השאיבה). תפקידה הוא כמו דקאפפטיל או דיפרלין , או כמו המסנפים סינרל וכדומה. היא נכנסה רק לאחרונה לסל נדמה לי , ואמורות להיות לה פחות תופעות לוואי לעומת המדכאים המוכרים.

ועוד משהו שבדיוק קראתי

ההבדל בינה לבין המדכאים המוכרים- שהיא אנטגוניסט של GNRH לעומת הדקאפפטיל שהוא אנלוג GNRH .בשל כך זה ניתן למספר ימים פחות (בין ימים 4 ל-10), ובכך מפחית מעלות הטיפול וגם צריך מינון קטן יותר מההורמונים של הגירוי. כמו כן זה מתאים יותר לטיפול בנשים עם תגובה שחלתית חלשה בשל כך.

1יפעת

New member
את הזריקה הזו מקבלים בכדי למנוע

ביוץ טבעי של הגוף במהלך הזריקות שאת מקבלת. הזריקה אומנם ניראת מפחידה אך למעשה היא זריקה רגילה אחת מיני רבות שבטח את מקבלת ואין לה שום תופעות לואי, בכל אופן אני קיבלתי אותה לפי שבועיים ולא קרה לי כלום. יפעת

שרון8

New member
מצטרפת לשאלה

אני יודעת שמקבלים את הזריקה מאמצע הטיפול ועד הכוריגון וזה מונע ביוץ כמו הדיכויים שמקבלים מלפני מחזור טיפול. השאלה שלי היא האם יש פה בנות שקיבלו את זה ובאמת היה טיפול יותר מוצלח עם זקיקים טובים ושליטה בביוץ.

1יפעת

New member
אני קיבלתי את הזריקה ובאמת היו

זקיקים טובים והייתה שליטה בביוץ ואני אחרי החזרת עוברים אך כל גוף של אישה הוא אינדוידואלי וכל גוף מגיב אחרת. אצלי בכל אופן זה הגיב כצפוי דרך אגב לפני שהזריקה הזו נכנסה לסל הבראות היא הייתה עולה 1490 ש"ח אחת בלבד. היום היא עולה בערך 140 ש"ח

שרון8

New member
שאלה ליפעת1

את זוכרת אולי באיזה גודל היו הזקיקים שלך כשקיבלת את הסטרוטיד הראשון וגם האם כל זריקה בודדה עולה 140 שקל??

1יפעת

New member
זה הרבה תלוי בבדיקת הדם E2

היא צריכה להיות פחות או יותר שווה ערך לזקיקים אצלי המצב היה E2=4800 וזקיקים היו בערך 14מ"מ במצב כזה ה-E2 הוא גבוה ולכן צריך "להרגיע" את ה-E2 באותו יום קיבלתי את הזריקה ביחד עם 2 פיוריגון ן-2 מנוגון ה-E2 ירד ל-3750 וזקיקים גדלו ל-16,17. זה במקרה שלי כמובן. וכן למיטב זיכרוני זריקה אחת עולה 140 ש"ח

yala85

New member
היי שלום לך אני קיבלתי את הזריקה ../images/Emo24.gif

ממה שאני זוכרת לי היא גרמה שיהיו 8 זקיקים יפים וגדולים לכאורה באולטראסנוד אבל בסוף הופרתה לי ביצית אחת שגם לא היתה הפריה תקינה אבל אז האשימו את הזרע. הם אמרו אם הזרע היה תקין אז אולי היתה הפריה תקינה אני לקחתי את זה קשה שלא העבירו כלום. כנראה שהמטרה של הזריקה להגדיל את הזקיק אני חושבת ואם אני לא טועה בטיפול הזה גם לא קיבלתי כוריגון. תופעות לוואי מיוחדות לא היו לי, אבל מה שכן היה לי אחרי כל פעם שהזרקתי שרפה לי מאוד הכתף והיתה לי קצת חולשה ואדום סביב בסה"כ יומיים קיבלתי אותה וחוץ מזה שהמחיר אז היה מאוד יקר 800 שקל לשתי אמפולות. שיהיה לך בהצלחה.

רומי 007

New member
חשוב! חשוב! חשוב!../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

צטרוטייד לא מזריקים בכתף או ביד! אני התסובבתי עם סימן אדום כואב וחם במשך שבוע אחרי הזרקה בזרוע. איכשהו החומר לא נספג שם טוב. מומלץ להזריק תת עורי לבטן. יש תחושה של גירוד קל במשך השעה הראשונה ואפשר לנטרל זאת עם מקלחת קרה (עכשיו קיץ, זה לא נורא). הרעיון בזריקה המופלאה הזו הוא קיצור של הטיפול וקיצור של השפעת הלואי של הדיכוי. הדיכוי הוא יומי וניתן ברע שיש זקיקים מתאימים - גודל 14 ומעלה. מקבלים בסה"כ 5-7 זריקות ומגיעים לשאיבה מוקדם יחסית. זה מונע פרוטוקול ארוך (כמו עם דקפפטיל ארוך). אין בעיה של מידת ההסנפה כמו עם המשאפים למיהם ולאחר הטיפול - אם לא מצליחים - המחזור מגיע ואפשר להתחיל טיפול חדש והגוף לא נמצא בדיכוי. מתאים מאוד למי שרוצה להמשיך לתפקד עם ראש צלול (יחסית). ובנוסף - כבר נרשמו הצלחות יפות והתרופה מעכשיו בסל, כך שלא תצטרכי לשלם עליה 200 ש"ח לאמפולה כפי שעשינו עד כה...

michal301

New member
במרשם של צטרוטייד כתוב שיש להזריק

את התכשיר בזריקה תת עורית, באיזור הפופיק. לא הזכירו את הכתף. האם אפשר להזריק בכתף? אפשר גם בתוסיק?

1יפעת

New member
אני במקרה הייתי במחלקת IVF בבי"ח

ברזילי באשקלון ושם האחות הזריקה לי בכתף אני בטוחה שהיא ידעה מה היא עושה

רומי 007

New member
יפעת

גם לי הזריקה אחות בכתף ואח"כ התנצלה שבוע שלם כי זה לא עבר לי זמן רב והמקום היה לוהט. מאחר שגם בבטן הגבתי בגירוד רב יתכן שאני קצת אלרגית לחומר - אם כי לא אחליף אותו באחר כי אין להשוות טיפול איתו לטיפול עם דקא או עם משאף. לצערי, שמעתי על עוד בנות שהגיבו להזרקה בזרוע כמוני ועל כן אני ממליצה למי שכתבה לא לנסות בזרוע כי הסבל הוא איום למי שרגישה. למזלך את לא רגישה אבל עדיף בהמלצה "חופשית" כפי שאנו נותנות כאן ללכת על הצד הבטוח ולא להמר.

אני הזרקתי צטרוטייד בבטן, לא כאב

לי בכלל (זו היתה זריקה אחת, ארוכה שמשתחררת בדם כמה ימים). מטרודין HP וגם מנוגון אפשר להזריק תת עורי (ירך, זרוע בטן) . ממס אפשר ביחס של 1:3 טיפים נוספים, להקפיא את המחט כמה דקות בפריזר, או לקרר את מקום ההזרקה עם קוביית קרח. בהצלחה למזריקות זוהרה במנוחה

חן (*_*)

New member
לזוהרה מצליחה החודש -הלוואי../images/Emo9.gif

צטרוטייד, דקפפטיל, דיפרלין, גונל F ומטרודין, ניתן בהחלט להזריק תת עורי, לבחירתכן אם בזרוע או בבטן, למרות שבד"כ בבטן פחות כואב, ושטח ההזרקה גדול יותר. מנוגון לעומת זאת ( מניסיון), פחות כואב ונספג טוב יותר בהזרקה לתוך השריר- בישבן או בשריר הירך. בברכת הצלחה בטיפול

נועם@בת

New member
סטרוטייד - דיכוי ידידותי למשתמש

אמנם לא קיבלתי אותו עדיין, אבל בונה עליו לטיפול הבא. ההבדל בין סטרוטייד לדקפפטיל או בוסרלין מופיע כאן. במאמרים (סרגל אפור למעלה) יש הדבר על הסטרוטייד, רק קחי בחשבון שזה הסבר מטעם היבואן. מאחר והסטרוטייד לא משפיע על ההיפופיזה, תופעות הלואי הרגילות של הדיכוי (חולשה, טשטוש, גלי חום, הפרעות ביוץ, העלמות הוסת לכמה חודשים... ועוד ) לא אמורות להופיע כלל בטיפול עם סטרוטייד. מתחילים להזריק אותו בדרך כלל כאשר הזקיקים מגיעים לגודל 13 מ"מ בערך. בהצלחה נועם

למעלה