סטרואידים........

beri beats

New member
סטרואידים........

שלום רב,אני בן 19 וחולה אסטמה מגיל אפס. לאחרונה חלה החמרה במצבי והוחלט ע"י רופא צבאי לתת לי טיפול של סטרואידים. מגיל קטן אני נמנע לקחת סטרואידים בעקבות תופעות לוואי שונות שמזיקות לבריאותי בדרך עקיפה. אשמח לדעת אם איזה סיבות אוכל לגשת לרופא על מנת להוכיח לו שהתרופה יותר מזיקה לי מאשר מועילה לי?

לסטרואידים בשאיפה

כמעט ואין תופעות לוואי כי זה לא נספג למע' הדם. השאלה היא מה הוא נתן לך ומה המינון. ישהמון דעות קדומות על סטרואידים השאלה היא מה יותר מזיק להישאר כמו שאתה או לטפל בעצמך.

קובי כ

New member
שלום לחייל...

ישנם מצבים בהם נותנים סטרואידים דרך הפה לטיפול באסתמה. כמובן שלפני שנותנים טיפול זה הרופאים מנסים טיפול במשאפים ובאינהלציות עם סטרואידים. וכשכלו כל הקיצין עוברים לסטרואידים דרך הפה. הטיפול הוא בד"כ קצר טווח, למספר ימים, ובדרך כלל איננו מלווה בתופעות הלוואי המשמעותיות של סטרואידים. ולגבי מה שציינת... באילו בעיות מדובר שאסור לך לקחת סטרואידים? בברכה,

beri beats

New member
הסטרואידים ניתנו לי דרך הווריד.....

וזה גורם להתנפחות הגוף וסחרחורות.

קובי כ

New member
אז קודם כל יכול להיות שלא תחווה זאת

כי דרך הוריד בד"כ יש הכי הרבה ת"ל. בכל מקרה התנפחות היא תופעת לוואי של סטרואידים שכולם מודעים אליה, אבל לפעמים היתרון משימוש בסטרואידים גובר על תופעות הלוואי. האם אתה יכול לבקש במסגרת הצבא, הפנייה לרופא ריאות? במידה וכן בקש זאת. בברכה,

beri beats

New member
בוודאי שאני יכול....אבל השאלה היא

מה אני יכול להגיד לו??

קובי כ

New member
מן הסתם בגלל שהוא רופא מומחה אז

לפעמים יש לו טיפולים אחרים שיכולים להתאים ולא כוללים סטרואידים. אתה גם יכול לספר לו את ההיסטוריה שלך ולהיוועץ לגבי חששותיך מטיפול עם סטרואידים. זה בהנחה שצה"ל מאפשר הפנייה שכזאת, כי אינני בקיא במערכת הצבאית
אבל שוב לדעתי - אם יש לך אסתמה קשה ומדובר במספר ימים של טיפול (ולא טיפול ארוך ממושך) לא אמורה להיות לך סיבה לדאגה. בברכה,

אתה לא צריך להסביר שום דבר

ולא לשכנע אף אחד! אם אתה לא רוצה - אל תיקח! אם אתה רוצה בדיקה של רופא מומחה - זכותך המלאה. תתעקש על זכיותיך הרפואיות.

למעלה