סטרואידים

m i r i t i

New member
סטרואידים

ביום רביעי אושפזתי בבית החולים X בגלל התקף של הגב. אני סובלת מפריצת דיסק L5-S1. נתנו לי דרך הוריד סטרואידים. כף רגל שמאל "בורחת" לי שמאלה אם אני מנסה ליישר אותה אני מאבדת שיווי משקל. תרגיל נוסף שעשו לי זה לעמוד על העקב כשהעלתי את עקב שמאל נפלתי. האם הטיפול הנ"ל אמור לעזור או שרק הניתוח שרצו לעשות לי ואני סרבתי בנתיים הוא הפיתרון?? אודה לך על תשובתך המהירה

סטרואידים

סטרואידים יכולים להוריד כאב גב בצורה משמעותית. אם החלה חולשה של שרירים, לרוב ממליצים ניתוח, כי החולשה יכולה להחמיר ולגרום למגבלה תפקודית. סטרואידים יכולים לשפר את העניין המוטורי אבל בד"כ רק בצורה חלקית או בכלל לא.

m i r i t i

New member
תודה רבה

מהתשובה הזו חששתי שבסופו של דבר אצטרך לעבור את הניתוח אבל אין מה לעשות איך אומרים..........זה מה יש. בכל מקרה תודה רבה על תגובתך המהירה. מירית

m i r i t i

New member
זמן התאוששות?

בהנחה שלא תהיה לי ברירה ואצטרך לעבור את הניתוח אפשר לדעת ובגדול כמובן (כי אני יודעת כל אחד/אחת אם זמן ההתאוששות שלו/שלה) מה זמן ההתאוששות או השיקום לאחר הניתוח? תודה מראש מירית

זמן

תלוי לאיזה דרגת פעילות. לקום מהמיטה ניתן לרוב יום או יומיים לאחר ניתוח. לחזור לעבודה ניתן בד"כ בטווח של מס' ימים עד מס' שבועות (תלוי במקצוע ובאישיות המטופל). פעילות גופנית מאומצת בטווח של מס' שבועות עד חודשים, לפעמים בכלל לא.

יניב100

New member
המלצה

אל תעברי ניתוח.אני הייתי באותו מצב כמו שלך עם כאבים עזים רק עם פריצת דיסק בL4-L5. יש דרכים לא קונבנציונליות לטיפול בבעיה. פני אלי במסר ואני ירשום לך את ההמלצות ממה שחוויתי על בשרי. דעי לך שחלקם הגדול של האורטופדים לא מאמינים בכך שניתן לשפר את המצב ללא ניתוח.אני השתקמתי לאחר חצי שנה של טיפולים. אני נורא מצטער שאני אומר את הדברים הללו אבל,אולי גם הרופאים יוכלו להבין אותנו המטופלים שחרדים מניתוח גם אם הוא קל.

למעלה