סטפני (כולל
)

girlontop

New member
סטפני (כולל ../images/Emo58.gif)

הפרק אתמול חיזק אצלי מחשבה שמסתובבת לי בראש כבר זמן מה - סטפני השתנתה. לא, לא בן-ליל, אלא במשך השנים, וזה די בניגוד לדמויות האחרות בסדרה. רוב הדמויות המרכזיות בסדרה הן מאוד סטטיות לדעתי. כלומר, קשה לראות שינויים משמעותיים באופי שלהן. רידג' נשאר אותו רידג' מהפרק הראשון - הוא עדיין יהיר ומפונק ולא נראה שכל תלאות חייו באמת השפיעו עליו או שינו בו משהו. אריק עדיין דמות לא ממש ברורה עם סיפורים גדולים מאחוריו שאף אחד לא טורח לספר ותגובות צפויות מקילומטרים. ברוק, ואני מאמינה שרובכם יחלקו עליי, גם כן נשארה סטטית באופי שלה - כל מה שהיא עושה בסופו של דבר סובב סביב רידג'. הדמות שלה הוקצנה עם השנים (מקרה דיקן), אבל לא היה איזה טוויסט, איזה מעשה מאוד לא ברוק-לוגני מצידה, שהאיר בה פנים חדשים והעמיק את הדמות שלה, מלבד כנראה ההשתלטות על פורסטר וההתנכרות למשפחה, אך גם זה החזיק מעמד בדיוק כמה פרקים ושוב חזרה ברוק לרוטינה שלה ונשארה נאמנה לדמות המקורית שלה. ת'ורן הוא מקרה מיוחד - בכל פעם שהחליפו שחקן השתנה לו האופי. היום אני שמחה שסוף-סוף בראדלי מפתח את הדמות שלו בצורה הגיונית וראויה, כי אין ספק שהגיע הזמן לפרוק את התסכולים והתסבוכים של ת'ורן. טעות להכליל את סטפני בקבוצה הזאת. לדעתי סטפני היא הדמות שעברה את כברת הדרך הגדולה ביותר בסדרה וזה ניכר בכל מעשה שלה ובכל קמט בפניה. בשנים הראשונות של הסדרה סטפני היתה האמא של הכלבות, אריסטוקרטית מהגיהנום, עם הגיון קר וחוסר חמלה שהבריח את הבנות שלה הרחק מהבית. נכון, גם היום היא עדיין שונאת את ברוק בכל לבה וכנראה שום דבר כבר לא ישנה את זה, אבל אותה סטפני של השנים הראשונות בחיים לא היתה תומכת בברוק בכל הסיפור של הופ; סביר להניח שהיא היתה מתענגת על כל רגע ולועגת לה על זה. ושימו לב שעד היום היא יורדת על ברוק כל הזמן, אבל היא נמנעת מלהזכיר את מה שהיה עם הופ ולבקר את ברוק על כך (תקנו אותי אם אני טועה) - מאוד לא סטפני מצדה. כמו כן, אותה אשת חברה סנובית לא היתה מעיפה מבט שני אל עבר סאלי ספקטרה, מחותנת שלה או לא, ואילו היום היא מדביקה לה נשיקות על הלחי, מארחת אותה בביתה ומנהלת איתה שיחות נפש על מייסי ז"ל. ולא לשכוח, סאלי היא עדיין אותה יריבה "נחותה" עסקית וחברתית כמו שהיתה תמיד. והכי חשוב לדעתי - אותה סטפני, שתמיד העדיפה את רידג' על פני שאר ילדיה, לא היתה מצליחה לחבר את הנקודות ולהבין כמה ת'ורן נפגע ממנה כל השנים הללו, לסלוח לו על שגנב את עבודת אחיו ואביו ופגע בעסק המשפחתי ובטח שלא היתה מתנצלת בפניו. ואותה סטפני לא היתה חולמת להעביר לבן מס' 2 את השרביט ולתת לו לנהל את החברה. מה שנקרא, ימות המשיח. שיהיה ברור, אני לא חושבת שסטפני היום היא איזו קדושה מעונה - היא אף פעם לא תהיה - אבל אני מאמינה שהאישה נמצאת במגמת שיפור רצינית, שעושה לה ולעור פניה רק טוב. מי האמין ששנה עם ג'יימס ווריק תשפיע ככה?

Guy K

New member
אחלא ניתוח שבעולם

רק שאני לא מאוד בטוח שאני מסכים איתו
קיוויתי שסטפני השתנתה כשהיא התחילה לחבב את ברוק. זו נראתה לי התפתחות די טבעית כי בסופו של דבר הדבר שהכי מפריע לה אצל ברוק זו אותה האובססיה ששתיהן חולקות - האהבה האולטמטיבית לרידג'. ואחרי שהבנתי שסטפני רק עשתה את עצמה מחבבת את ברוק כדי להפריד בינה לבין רידג' - אני כבר לא חושב שיהיה שינוי משמעותי אצלה, לפחות לא עד שהיא תמות. אין לי ספק שלפני שסטפני תמות היא תשלים עם ברוק ושאר הדמויות שעשתה להן רע, כדי לסגור מעגל (משהו שתסריטאים של אופרות סבון מתים עליו). חוץ מזה, תמיכה שלה בברוק תאפשר לברוק להיות הביצ'ית הראשונה של הסדרה - כי היא למדה מהטובה מכולן ואפילו קיבלה ממנה פידבק חיובי לפני שהיא מתה. לגבי התמיכה של סטפני בברוק, אני חושב שזה היה יכול לקרות גם בשנים הראשונות של הסדרה. סטפני תמיד אהבה את הילדים של ברוק כאילו היו הילדים שלה, למרות שביולוגית אין לה שום קשר אליהם (ברידג'ט וריק שניהם הילדים של בעלה). כשהופ נולדה היא הרגישה צורך לגונן עליה מפני הטעויות של ברוק. ההערכה שלי היא שהיא היתה עושה אותו הדבר גם קודם לכן, אם הסיטואציה היתה דומה. ולגבי רידג' ותו'רן - סטפני באמת חטפה זפטה רצינית כשהיא הבינה שהיא הזניחה את הילדים שלה במשך השנים. אבל יחד עם זאת, אל תשכחו שזאת אישה שהילד היחיד שהיא אוהבת זרק אותה מכל המדרגות יותר מדי פעמים. אחרי שרידג' בחר בברוק על פניה היא היתה חייבת להחזיר לו, כמו כל אישה נבגדת. השיטה הכי טובה לגרום למישהו להרגיש רע? לגרום לו לקנא. בקיצור, אל תדאגי, סטפני עדיין לא הפכה לאמא תרזה

S c a r l e t t

New member
אני דווקא מסכימה עם טלי

זה לא שסטפני הפכה לאמא תרזה או כל דבר קרוב לזה, אבל מה שבטוח זה שהיא אכן השתנתה. נכון, ברוק תמיד אהבה את הילדים של ברוק, עזרה לריק ולאמבר, תמכה בברידג'ט אבל משום מה המצב עם הופ היה שונה הרי לכל הדעות ומאיזה כיוון שלא מסתכלים על זה ברוק פישלה בגדול כששכבה עם דיקן, סטפני בקלות הייתה יכולה למרר את חייה, להתעלל בה, לספר לרידג' ולכל הסובבים אותה על העניין אבל היא בחרה דווקא לעמוד לצד ברוק, להניח את כל המחלוקות בצד ולתמוך בה, כמו שטלי אמרה, סטפני של פעם בחיים לא הייתה עושה דבר כזה. ואני מאמינה שהקטע עם תורן דווקא לא בא ממקום של לגרום לרידג' לקנא, אלא מהבחנה שהיחס אליו היה נורא וצריך לפצות אותו על כך. הרי לא משנה מה רידג' אומר הוא תמיד חוזר לאמא שתפתור לו את הבעיות, לא משנה כמה הוא "שונא" אותה ורב איתה בשורה התחתונה הוא תמיד רץ אליה לפתרון הבעיות ככה שאני לא חושבת שיש לה צורך לגרום לו לקנא. בקשר לברוק, אי אפשר לצפות ממנה שינוי בקטע הזה, הרי מבחינתה ברוק הרסה לה ולמשפחתה את החיים, הפרידה בינה לבין אריק, השתלטה על החברה, התחתנה 80 פעם עם כל הגברים במשפחה ברור שסטפני לא תסלח על זה מהר כ"כ

למעלה