סטן

עד לרגע הזה אין לי שמץ של מושג!

זה אחד מהתעלומות הכי גדולות של הארי פוטר, האם הוא תחת כישוף? האם הוא היה נחמד להארי כי הוא חשב שהוא עומד להיות אדונו החדש?

מה נסגר איתך, סטן?

על פי הספר השביעי התשובה היא.................

לא.
הוא היה תחת השפעת קללת אימפריוס ועל כך הוא גם שהה באזקבאן זמן מה, עד אשר התגלה כזכאי והוסרה ממנו הקללה.

hollypop girl

New member
רגע, בספר השלישי אנחנו מכירים את

סטן בתור אידיוט, אולי לא אידיוט אבל לא מישהו חכם במיוחד...
בספר הרביעי הרושם הזה רק מתחזק. עד כאן נכון?

בשישי הארי שומע ממישהו (או מהעיתון?) שסנייפ פלט באיזה בר או משהו תוכנית סודית של אוכלי
המוות ומשרד הקסמים מיהר לעצור אותו במחשבה שהוא אוכל מוות שפלט תוכניות סודיות כי הוא היה שיכור?
-בבקשה תגידו לי שלא המצאתי את זה הרגע? הייתי די בטוחה בזה עד עכשיו...
הרמיוני טוענת שלא הגיוני שאם הטילו עליו אימפריוס הוא יפלוט תוכניות כי מה הטעם לספר למישהו שמופעל
כמו רובוט את התוכנית המלאה אפשר פשוט להדריך אותו לעשות פעולות מסוימות (מה גם, שזה מסוכן כי מישהו יכול
לזהות את האימפריוס, להביא אותו למשרד ומשם יוציאו ממנו כל מה שהוא אולי שמע מאוכלי המוות).
אז או שהוא המציא הכל או שהוא *באמת* אוכל מוות.
מפה באה השאלה, למה לעזאזל וולדמורט צריך אוכלי מוות כאלה? (הוא לא יוצר רושם חכם במיוחד כמו לוציוס או
סנייפ או כישרון יוצר דופן כמו הילאי כלשהו)

סטן יושב במעצר (מצד אחד, מאוד מתאים למשרד הקסמים לזרוק מישהו לכלא רק כדי שישרת את מטרותיהם ויציג אותם טוב בפני העם) ודמבלדור מנסה לשחרר אותו. לפני הספר השביעי יש בריחה המונית מאזקבאן (אוכלי מוות
כמו מאלפוי) וסטן הוא אחד מהם. למה לוולדמורט לשחרר מישהו שנכנס לשם בטעות? (ולא מישהו כמו מאלפוי
שהגיע לשם בגלל שנפתס בעת ביצוע משימה שהלורד נתן לו) + למה לשחרר מישהו שהטילו עליו אימפריוס?
זה לא שהם צריכים דווקא את סטן בצד שלהם, הם יכולים לקחת כל אחד אחר (זה לא שיש לו תפקיד חשוב או
מעמד כלשהו...).
המסקנה היא שהם שיחררו אותו בגלל שהוא היה אוכל מוות, לא?
אבל למה וולדמורט צריך אותו בכלל? ולמה הארי ודמבלדור (ונראה שגם אחרים) כלכך בטוחים שהם צודקים
ושסטן *לא* אוכל מוות (כלכך בטוחים בזה שהצדק איתם שהם מנסים לשכנע את שר הקמסים
לשחרר אותו)

אני לא חושבת שהעניין של דמבלדור והארי קשור

לסטן דווקא, זה נשמע יותר (בעיקר אצל הארי) כמו עניין עקרוני
למשרד הקסמים אין בתכלס הוכחות שסטן אוכל מוות והארי ודמבלדור מוחים נגד מעצר אנשים בלי הוכחה (מישהו אמר סיריוס?) והם נותנים את סטן כדוגמא לדמות מוכרת וכנראה אהודה יחסית בעולם הקוסמים ש"לא יכול להיות שהוא אוכל מוות" כי הוא נחמד\אידיוט מידי בשביל זה וזה מראה שמשרד הקסמים סתם נטפלים למישהו ושולחים אותו לאזקבן.

אני חושבת שכן

למרבה הצער, לא נראה לי שהיה משתתף במצוד אחר שבעת הפוטרים תחת אימפריוס, זה נראה לי מבצע חשוב מדי להשאיר אותו בידי חובבנים שעלולים להשתחרר מהקללה ברגע הלא נכון.
למרות שהוא אידיוט הוא לא כזה יוצא דופן אצל אוכלי המוות תקחו לדוגמא את קראב וגויל - אם הבנים דומים לאבות הרי שגם כאן יש צמד מטומטמים לתפארת, וסטן פשוט יותר צעיר אבל אנחנו לא יודעים אם הוא טהור דם ובאיזה בית הוא היה כך שכל האפשרויות פתוחות.

hollypop girl

New member
אבל מי אמר שהאבות יצאו

כמו הבנים שלהם? (אולי חוץ מבמראה החיצוני)
ידעו לנו שלוודלמורט לא קריטי שתומכיו יהיו מסלית'רין.

למעלה