סטליסט: 6/10/07, Reno

Aeroguy

New member
סטליסט: 6/10/07, Reno

06 October 2007 - Grand Sierra Theatre - Reno, NV [ USA ] WISER TIME JEALOUS AGAIN COMING HOME GREASY GRASS RIVER PAWNSHOP SOUL SINGING EVERYBODY I LOVE YOU BY YOUR SIDE HI-HEAD BLUES DOWNTOWN MONEY WASTER THORN IN MY PRIDE REMEDY - encore - OH WELL סטליסט די סטנדרטי ללהקה בימים אלה. בדרך כלל הלהקה מאוד מגוונת בסטליסטים שלה, אבל לאחרונה, כנראה בגלל שבלהקה יש חבר חדש (הקלידן אדם מקדוגל), יש לא מעט שירים שנמצאים ברוב ההופעות. עדיין, עם זאת, הסטליסטים מתחלפים בין ערב לערב. יש בסטליסט הזה 3 קאברים - Coming Home הוא קאבר לשיר מתוך האלבום Delaney and Bonnie and Friends featuring Eric Clapton. הקאבר השני, Everybody I Love You, הוא לשיר של Crosby, Stills, Nash & Young מתוך האלבום הקלאסי Deja Vu. והשיר בהדרן, Oh Well, הוא של Peter Green's Fleetwood Mac, ומופיע באלבום הגאוני Then Play On, האחרון עם פיטר גרין לפני שעזב את הלהקה. מתוך שלושת הקאברים, זה השיר היחיד שיצא באופן רשמי - באלבום Live At The Greek של הקרואוז עם ג'ימי פייג' (2000). שאר השירים הם מאלבומי הסטודיו של הלהקה, ולמעשה, יש לפחות נציג אחד מכל אחד מששת אלבומי הסטודיו. עם זאת, הלהקה עושה המון שינויים לשירים בהופעות. לדוגמא, Downtown Money Waster הוא שיר אקוסטי באלבום, ודי קצר. בהופעות, הוא מבוצע חשמלי, ונמתח בסופו של דבר לג'אם ארוך, שבהופעה הזאת התחברה ל- Thorn In My Pride. שני השירים האלה, שמחוברים בג'אם ארוך בינהם, יכולים להגיע יחד ל-40 דקות בהופעה.

AeroTom

New member
אכן סט די סטנדרטי לתקופה זו

אני בהחלט מקווה שכאשר הזמן יתקדם, הלהקה תשתחרר יותר וגם אולי תחזור להופעות ה-"Evening With" של 2005-2006 עם שני הסטים של שעה וחצי שממלאים 3 שעות הופעה. אולי זה עוד יקרה השנה (2 הערבים של סוף החודש מתקרבים, עם האורחת פטי סמית' והופעת ה-Halloween, זה יהיה זמן טוב למשהו מיוחד). אבל עדיין מצפים לעוד שינויים כמה שיותר טובים. הופעה הבאה היום, ב-Orpheum Theatre בלוס אנג'לס.

שני הקאברים לדלני & בוני ו-CSNY

נשמעים בהחלט מעניין. דרך אגב, מה האיכות של ההופעות הרשמיות של הלהקה שהם משחררים, זה Soundboard או ( Matrix (SBD/AUD ?

AeroTom

New member
האיכות של הוצאות ה-Instant Live ממש נהדרת

זה משתנה קצת בין הופעות לפעמים (למשל הסאונד של ההופעות בלונדון הוא מעט נמוך יותר), אבל הרוב המוחץ של איכות הסאונד הוא תמיד מעולה. לגבי הסוג במילים, אם זה Soundboard או משהו אחר, אני לא ממש זוכר (גיא אולי?). לא התעמקתי בזה אף פעם האמת (בדרך כלל נהנה מההאזנה המשובחת בלי לבדוק את סוג ההקלטה
). אבל תגובה על הסאונד משמיעה ממאזין עם כמה וכמה הוצאות Instant Live רשמיות בבית, היא שבאמת הרוב המוחץ הוא בתווך איכות סאונד של מעולה עד מדהים. לפני כמה זמן התחילו לשים ב-Crowesbase פירוט של הקלטות, אבל של הבוטלגים בעיקרון. הנה למשל הערב הלפני האחרון בריצה ב-Fonda Theatre של 2005: http://www.crowesbase.com/tapelisting.cfm?TapeID=1752 מתחת ל-Source יש שם את הפרטים של ה-Audio Notes. אבל לגבי ההוצאות הרשמיות ב-Instant Live לא יודע בדיוק איזה סוג הקלטה זאת. הקאברים בהופעה שציינת - את Comin' Home זכינו אני וגיא לקבל בלונדון בהופעה הראשונה. הם עושים את זה נהדר. את Everybody I Love You של קרוסבי, סטילס, נאש, יאנג הם החלו לבצע ממש לא מזמן, בסוף ספטמבר. מאוד מעניין איך זה נשמע. זה שיר שמאוד מתאים להם לעשות ("Pre-Road Downs" של CSN בביצוע שלהם ממש מגניב). ריץ' אגב נהג לבצע את "Everybody" בהופעות סולו ועם Hookah Brown. בהחלט מעניינת גרסת הקרואוז לשיר.

AeroTom

New member
השנה כבר לא

הוצאות ה-Instant Live של הלהקה היו מאפריל 2005 עד אוגוסט 2006 (ההופעה האחרונה שהוקלטה ושוחררה ב-Instant Live הייתה ב-12 באוגוסט שזו הייתה ההופעה האחרונה של הקלידן אדי הארש והגיטריסט מארק פורד בלהקה). סך הכל קיימות 71 הופעות של הלהקה שיצאו ב-Instant Live. הנה הרשימה המלאה של כולן: http://www.crowesbase.com/taperesults.cfm עדיין אפשר לרכוש את רובן דרך החנות הרשמית באתר הלהקה. כל הוצאה כזאת עולה בדרך כלל 25 דולר (בדיוק יש לי חמישה כאלו בדרך שהזמנתי לעצמי החודש לכבוד יום-ההולדת המתקרב
חוץ מהן יש לי כרגע עוד 14 בנוסף בבית). בקרוב נראה לי יחד עם הדברים האחרים, נעלה גם סיקור קטן לגבי הלהקה והוצאות ה-Instant Live הרשמיות שלה.

Aeroguy

New member
אבל מה שכן...

...הלהקה מעודדת הקלטה של בוטלגים, ונותנת למעריצים להכנס ולהקליט ולהחליף הופעות באופן חופשי, כל עוד שזה לא למטרות רווח - גם בהופעות שבהן יש Instant Live, שזה ממש נחמד

AeroTom

New member
../images/Emo45.gif

כמו שגיא ציין, הלהקה מעודדת בוטלגים ויש להם המון הקלטות של הופעות ככה. אפשר גם בכיף לדבר על זה פה. לגבי הופעות שיצאו גם ב-Instant Live וגם הוקלטו מעבר לזה בתור בוטלג, אני תמיד אעדיף לקנות את המוצר הרשמי של ההקלטת Instant Live ולא לשמוע את זה מהקלטת בוטלג כעיקרון.

SaintJohn

New member
השילוב בין Downtown לבין Thorn נשמע מעניין

גם כי עוד לא יצא לי לשמוע את הגרסה החשמלית ל-Downtown, וגם בגלל הג'אם ואיך שהכל מסתכם למשהו שיכול להגיע ל-40 דקות. אבל לא מוזר שההופעה מתחילה דווקא עם שיר כמו Wiser Time? מתאים לדעתי לפתוח עם שיר יותר אנרגטי ומדליק, לא?

AeroTom

New member
זה בהחלט מהשילובים הגדולים

הם עושים זאת די הרבה, כששיר מסויים מתארך לתוך Jam שמוביל ל-Jam שלפני Thorn ואז מתחיל Thorn עם כל הסאגה שלו עצמו (עם הסולו תופים+סולו מפוחית באמצע) שחוזרת בסוף לסיום שלו. רק Thorn לבד כיום בהופעות (עם הג'אם המקדים שלו) מגיע לקרוב לחצי שעה... בהופעה הראשונה בלונדון היה לנו שילוב ממש מגניב של Downtown $ Waster לתוך Jam ואז לתוך גרסה אדירה וארוכה של Share The Ride...כל העסק הזה ביחד גם כן הגיע לזמן די ארוך וענק. זה חלק מרכזי בהופעות של הקרואוז, שהם להקת ג'אמים עם הרבה תוספות לשירים בהופעות. השפעות על הבמה שהגיעו אליהן מלהקות כמו ה-Allman Brothers וה-Grateful Dead וכדומה. יש הרבה שירים גם כאמור שבלייב מתארכים, משולבים ב-ג'אמים ומתחברים לשירים אחרים. אנחנו נעלה בהזדמנות סיקור רחב על כל השירים שיש בהם ייחוד בהופעות בדרך כלל, לעומת גרסת הסטודיו. ואם כבר עסקנו בשירים שנכנסים לתוך Thorn, אז הביצוע האהוב עלי ביותר הוא מההופעה המדהימה של קולומבוס ב-1 באוגוסט 2006 (ההופעה השניה בה הם עשו סט אקוסטי+סט חשמלי), שם הם ביצעו את Ballad In Urgency שנכנס לתוך Thorn...באלאד לבד עם הג'אם שלו הוא משהו בין 10-15 דקות ואז החיבור עם כל מה שמסביב ל-Thorn...פשוט מדהים. אני אף פעם לא אשכח נראה לי כשקיבלתי את ה-Instant Live בשנה שעברה וגיא הגיע אלי באותו היום ושמענו את זה פעם ראשונה ביחד. כל רגע הסתכלנו אחד על השני ואמרנו בחיוך "Niccce..."
בכלל, ה-Instant Live של קלומבוס הוא מדהים. אחת ההופעות היותר גדולות. הסט האקוסטי מקסים ברמות והסט החשמלי הוא פשוט מטורף לגמרי: http://www.crowesbase.com/tapelisting.cfm?TapeID=1888 לגבי Wiser Time בפתיחה, לפני 2007 הוא לא נהג ממש לפתוח הרבה הופעות. השנה הלהקה בינתיים נמצאת במצב די "עדין" נקרא לזה בהופעות שלה. עדיין לא חזרו להופעות המטורפות של ה-3 שעות עם ה-2 סטים וגם פחות מחליפים שירים או מכניסים שירים יותר מיוחדים. כל זה כנראה בגלל אדם, הקלידן החדש, שצריך קצת זמן להתרגל בטח ללהקה וללמוד את השירים. אני אישית מקווה שאו השנה מאוחר יותר או בשנה הבאה הם יחזרו שוב להופעות ה-"Evening With" המיוחדות ומדהימות, שליוו אותם המון לאורך 2005-2006.

למעלה