סטיק....הכיצד?

tom.ha

New member
סטיק....הכיצד?

חברה אני מבקש הבהרות בקשר לטיגון סטיק: במקום אחד קראתי שצריך לטגן אך ורק עם חמאה במקום אחר ממליצים על מרגרינה, אחד אומר אסור להפוך יותר מפעם אחת השני אומר להפוך כמה שיותר, עוד גאון החליט שיש לטגן על אש הכי גבוהה וגאון שני אומר שיש להנמיך את האש במהלך הטיגון.....ועוד ועוד. בקיצור ם יש מישהו שבאמת מבין ויודע אנא ע ז ר ו לי. 8-(

Iris G

New member
השיטה ``שלי``

ראינו פעם תוכנית איך לעשת סטיק מושלם ניסינו התאהבנו וזהו יותר לא אוכלים סטײק בצורה אחרת: מחממים תנור לחום מאוד גבוה מכניסים פנימה מחבת ברזל כבדה ל 10 דקות מטבלים סטײק במלח גס ופלפל טרי מוציאים את המחבת ושמים שמן עמיד בטמפרטורות גבוהות לא לכבות את התנור!!! לטגן על להבה גבוהה דקה מכול צד להכניס את המחבת לתנור לצלות 4 דקות לכו לצד להוציא את של ``הבעל`` שלינשאר לעוד שני דקות מכול צד חשוב מאוד לא לחתוך ולהציץ פנימה. לתת לנוח לכמה דקות להעביר לצלחת יבשה. אם יש אורחים להכין הרבה כי זה נטרף...

טיפים לגבי סטייקים ישירות מהספר של

אהרוני. אז קודם כל צריך מחבת כבדה. הבשר מיטגן בשומן וזה יכול להיות או שמן או שומן אווזים או מרגרינה. את יכולה להשתמש במרגרינה בטעם חמאה. את הסטייק מכניסים כשהשומן חם ודבר ראשון שעושים זה אוטים את הבשר משני צדדיו ע``י טיגון מהיר קצר ואחרי שהבשר נאטם ממשיכים לטגן אותו למידה הרצויה לך (ריר, מידיום או עשוי היטב). בדרך כלל זה רק לכמה דקות ולא יותר. הטיגון חייב להיות קצר ובחום גבוה. את המיצים שמצטברים לא זורקים אלא משתמשים בהם להכנת רוטב לסטייק.

רובנס

New member
כן ומה שלא פשוט הופכים לכן

ולא נאלצים להסתפק רק בספרים כשרים

הספר שאצלי הוא כשר אבל יש לו את

אותו הספר בדיוק בגרסא לא כשרה. יש לו עוד ספרים כאלה שגרסה אחת כן כשרה וגרסה אחת לא כשרה. לכן, מי ששומר כשרות צריך לשים לב לזה מכיוון שזה אותו ספר בדיוק עם אותה הכריכה. ההבדל היחיד בניהם הוא שעל הספר הכשר כתוב המילה כשר וספר השני לא כתוב.

למעלה