סטיקר תוצרת בית.

MoonShield

New member
הסבר פרט נמק והבא דוגמאות...

למה אתה רואה את מרצ כ"צאן של טיבי"? איך זה מתבטא? על מה זה מבוסס?

eviv

New member
לא גם לשם אנחנו לא שייכים...

די לגזענות (הערבית) די לגזענות (היהודית) מוות לערבים=מוות ליהודים איסור נישואי התערבות עם ערבים=איסור נישואי התערובת עם היהודים הפרדה והשמדה ע"י כ"ך= הפרדה והשמדה ע"י הנאצים כ"ך=נאצים

Princess Grace

New member
לטיבי יש צאן?

חשבתי שהוא גניקולוג! נו טוב, אין בעיה, יש לך מושג איפה המרעה שלו?

אתה ממש צודק.

אין ספק בכך. באמת מרצ היא הצאן של טיבי. אני מייד אעבור למולדת שהיא לא בצאן של אף-אחד. למה מרצ היא הצאן של טיבי?

שוב סיסמאות

מתי כבר תבינו שהגיע הזמן לחשבון נפש בשמאל. איבדתם חצי מכוח שלכם. בעם לא קונים את הסיסמאות שלכם. "כן בעדר" , "לא בעדר" זה פשוט לא מעניין אף אחד הפכתם לתנועה לא רלוונטית שאף אחד לא לוקח אותה ברצינות

השאלה היא האם העם יודע למה

הוא מצביע. לדעתי הוא לא יודע. את ההגיון במערכת הבחירות האחרונה אינני מוצא.

high hopes

New member
נעמן, זו בדיוק הבעיה של השמאל.

זו התנשאות להגיד כזה דבר. העם בחר מה שהוא רצה, וצריך לכבד את זה כי זו מהות הדמוקרטיה יום אחד כשהשמאל יהיה בשלטון הימין יוכל להשתמש באותן שורות שאתה כתבת איך תרגיש אז? אני מאמינה שהעם עשה את הבחירה שלו, והוא יודע למה הוא מצביע למה שהוא מצביע. ואת זה צריך לכבד. רק אור ואהבה! :)

אז זאת לא בעיה של השמאל.

את אומרת שאם לשמאל הייתה הצלחה כמו שהיה לימין בבחירות האחרונות אז גם הימין היה חושב ככה. אני אישית לא הבנתי עוד את תוצאות הבחירות. עכשיו כולם כועסים על התוכנית הכלכלית של נתניהו. אפילו מישהו מעיירת פיתוח אמר שצריך יותר סוציאליזם ופחות קפיטליזם.

high hopes

New member
הבעיה של השמאל היא ההתנשאות.

ברגע שאתה אומר שהעם טיפש ולא יודע מה הייתה הבחירה שלו, אתה מתנשא מעליו. ואדם מעיירת פיתוח, באם הצביע שרון, וחושב שצריך יותר סוציאליזם, כנראה עשה מה שכולם עשו; שיקולים של רווח ומחיר. והעדיף לשלם מחיר בעד מה ששרון הציע לו. ואם אתה אומר שהעם לא יודע למה הוא שם שרון בקלפי, כשהשמאל יהיה בשלטון תגיד אותו הדבר? שהעם לא יודע למה הוא שם מרצ/ עבודה בקלפי? זה לא פייר.

יש אנשים שלא יודעים למה הם שמים

עבודה בקלפי. זה אופייני למפלגות הגדולות. אני אומר שצריך לפתוח לעם את הראש. שסוף-סוף הוא יבין למה הוא מצביע ושהוא לא צריך להצביע למפלגות מסויימות כי זה נוח לו ובגלל שאומרים בתשידים שלהן שעכשיו באמת כל קול נחוץ. (תשדירי הליכוד כמובן) יום טוב.

high hopes

New member
אני מדברת על הכלל ולא על

קבוצה קטנה של אנשים. אתה לא יכול להגיד ש40 מנדטים לא יודעים על מה הם מדברים כי הם ביקשו לחיות כמו שהם הצביעו ואין לך ברירה אלא לקבל את זה, ולמחות בדרכים לגיטימיות שאולי יעזרו לך "לפתוח לעם את הראש". ואם תקרא לו טיפש, ותגיד לו שהוא לא יודע למה הוא הצביע מחל, זה לא ייגרום לראש שלו להפתח אלא להפך. זה ייגרום לו להרגיש בוז כלפייך, וכך אתה תגרום לשמאל לאבד עוד קול. למה? כי אתה רחוק מהעם, וה40 מנדטים האלו או אם להיות קורקטית הרבה יותר (לא זוכרת מספרים) ירגישו שאתה לא חלק מהם. שאתה מאבד את הלגיטימיות הציבורית שלך, ושבחירות הבאות במקום להיות 6 מנדטים אתה תהיה 3 ואז תעלם. ואנחנו לא רוצים שזה יקרה. כי אנחנו חלק מהעם, ואנחנו מאמינים בדרך שלנו וננסה להסביר אותה ואם הציבור ירצה לחיות כמו שאנחנו מציעים, הוא יקבל את דרכנו. אם לא, אנחנו נצטרך לקבל את דרכו. ואתה חושב שאם בתשדיר בחירות של הליכוד לא היו אומרים "עכשיו באמת כל קול נחוץ", והיו אומרים את זה בתשדיר של חד"ש למשל, לליכוד היו פחות מנדטים ולחד"ש יותר? אני לא חושבת. רק אור ואהבהההה!

זה הרעיון.

אנשים נתפסו על הליכוד. זה נראה להם שהצבעה לליכוד זה הכי בסדר וזה הכי מקובל. זה תמיד ככה. אם היו אומרים בתשדיר של מפלגת שמאל קטנה (למשל חד"ש) שעכשיו באמת נחוץ כל קול, לא היו להם יותר מנדטים. זה מראה שאנשים נתפסו על הליכוד. שינוי גדלה בגלל הבאלגן במפלגת העבודה ובגלל שלאנשים אין יותר אמון במרצ. אנשים הצביעו לשינוי בגלל שהיא נראה להם המפלגה "שהכי בסדר" להצביע לה. גם הסיסמא עושה חלק מזה. "חייבים שינוי בממשלה", "העם רוצה שרון". אלו סיסמאות נוקטות עמדה שאנשים הולכים אחריה.

נעמן, בגלל הזלזול של השמאל באנשים

פשוטים, הוא הפך לכשלון כל כך גדול. בגלל שאנשים כמוך לוקחים לעצמם את הזכות לנתח תופעות פוליטיות ע"י האמירה 'אנשים מצביעים ליכוד/שינוי/עבודה כי הם טפשים/כי הם רגילים לזה/ כי ככה אומרים להם/ כי זה נראה אטרקטיבי'. הזלזול שאתה מרעיף על כל מי שהחשיבה הפוליטית שלו שונה משלך מראה למה ה'שמאל' הישראלי הוא לפעמים לא באמת שמאל- הבסיס לכל עמדה שמאלית אמיתית היא אמונה בשוויון ובזכויות האדם. אחת מהזכויות היא זכותו של כל אדם לכבוד. תראה מי הראשון להפר אותה בזלזול, הרבה לפני ממשלת ישראל.

MoonShield

New member
אף אחד לא טען שהעם טיפש

כולם יסכימו איתי שמפלתה של מרצ נגרמה כתוצאה מהתדמית שלה בעם? לא נכנס עכשיו למה העם רואה ככה את מרצ, בין אם זה הקיצוניים שבמרצ, הסתה מהימין, ההתנשאות שאתם מדברים עליה או כל דבר אחר. מה שרציתי להוסיף זה שהעם לא טיפש, אבל בכל בחירות יש את האופנה החולפת שלהן פעם זה היה שס, עכשיו זה היה שינוי. בכל מקרה בבחירות הבאות שינוי לא יקבלו 16 מנדטים כי האנשים כבר מבינים שעבדו עליהם. אני לא אכנס לסיבות שלדעתי הליכוד נשאר בשלטון. אבל אומר שלי דעתי זה לא בגלל המצע שלהם. המפדל לעומת זאת היא מפלגה שאני מכבד (למרות שאני לא מסכים עם דעותיה) בגלל שהיא עומדת מאחורי המצע שלה ופועלת לפי האידאולוגיה שלה.

TheSimon

New member
סליחה

אף אחד לא יבקר את הפרה המושקעת שלי. אין לי תוכנות משוכללות לעיצוב תמונ רק הצייר מצוי בכל ווינוס. קצט כבוד!!!

למעלה