כמו הרבה דברים בחיים, זה תלוי
אם את מתכוונת לנתח שלם בתנור (1-2 ק"ג אנטריקוט או סינטה) זה דבר אחד. ואם את מתכוונת לסטייקים בודדים זה דבר אחר. בכל מקרה סטייקים בודדים לא הייתי ממליץ להתחיל בתנור אלא על מחבת שטוח (לא פסים!) ורק אם מדובר בסטייקים עבים במיוחד אפשר לסיים בתנור שחומם מראש למשך שתי דקות לכל היותר. הנה המתכון שלי לסטייקים (כבר הרבה זמן אני מתכוון לכתוב בבלוג שלי פוסט מלווה בתמונות ועדיין לא יצא... אפשר לומר שאת זורה מלח על הסטייק שלי
)
מי שרוצה סטייק איכותי צריך לקנות בשר מקצב איכותי (אומנם לצערי היום רוב הקצביות הטובות מעמיסות על מחיר הבשר גם את מחיר הפרקט ומכונת הקפה שבחנות אבל הם היחידים שמיישנים נתחים בתלייה, להבדיל מסטייק מופשר - אם תרצי הרחבה על הנושא היישון, רק תבקשי)
פרוסות סינטה או אנטריקוט בעובי של 3-5 ס"מ. סטייק עבה תורם רבות לתוצאה סופית טובה. כך אפשר ליצור שכבה חיצונית צלוייה עם פנים אדמדם. (אגב ההבדל בהכנה בין הנתחים הוא שאנטריקוט, בהיותו מעט יותר שומני, יקח מעט יותר זמן להגיע למידת עשייה מקבילה לזו של סינטה. חוץ מזה זה כבר עניין של טעם)
להוציא את הסטייקים מהמקרר ולהניח להתחמם לטמפ' החדר כשעתיים-שלוש
לכסות את הסטייקים עם מעט שמן רגיל (כמו קנולה. לא זית!) ולתבל בפלפל גרוס טרי
לחמם מחבת שטוחה (לא פסים) לחום גבוהה
רק כשהמחבת חמה מאוד, להניח את הסטייקים ע"ג המחבת (לא לצופף. אם צריך, להשתמש בשתי מחבתות) ולא לגעת
כשתי דקות
לאחר שווידאת שצד אחד צרוב כראוי, אפשר להפוך בזהירות לצד השני ושוב, לא לגעת
אבל לרציניים שביננו אני ממליץ בשלב הזה להניח מעל כל סטייק כמה קוביות חמאה (כ- 20 גר' לסטייק). החמאה תינמס ותשחים מעט. זה יוסיף המון טעם ועסיסיות לסטייקים
אחרי דקה וחצי על הצד השני הסטייקים יהיו במידת מדיום (התזמון מאוד תלוי בעובי - אפשר לעבוד עם מד טמפ' או לחוש עם האצבע (פה יש טריק, אם תרצי הרחבה, תשאלי))
להניח על צלחת שחוממה מעט בתנור או במיקרו (אם הצלחת מאפשרת) למשך דקה, להמליח במלח גס (אני אוהב הרבה ואפילו לפעמים מערבב בין מלח רץ למלח גס - זה מבליט את הטעם של הבשר)
את המשקעים שעל גבי המחבט אני בדר"כ מנצל להכנת רוטב - למחבת החמה אני שופך כחצי כוס מרטיני רוסו או יין אדום, מגרר את תחתית המחבט עם כף עץ להמסת השאריות מהסטייקים, מוסיף כף ריבת תאנים וכפית חרדל ומבשל עד להסמכה. לפעמים אני מוסיף גם שמנת לבישול. רק לא לשכוח שאסור לתת לסטייקים להתקרר אז צריך לעבוד מהר. בערב אוסיף תמונה או שתיים להמחשה. אם את מתכוונת להכין באופן הזה, אני אשמח לדיווח איך יצא. בתאבון!