סטייק בתנור

סטייק בתנור

אשמח להוראות הכנה לסטייק בתנור. בצורה הבסיסית ביותר (בלי יין וכו') האם ההכנה זהה עבור אנטריקוט ועבור חלקים אחרים? תודה!

roibk

New member
כמו הרבה דברים בחיים, זה תלוי

אם את מתכוונת לנתח שלם בתנור (1-2 ק"ג אנטריקוט או סינטה) זה דבר אחד. ואם את מתכוונת לסטייקים בודדים זה דבר אחר. בכל מקרה סטייקים בודדים לא הייתי ממליץ להתחיל בתנור אלא על מחבת שטוח (לא פסים!) ורק אם מדובר בסטייקים עבים במיוחד אפשר לסיים בתנור שחומם מראש למשך שתי דקות לכל היותר. הנה המתכון שלי לסטייקים (כבר הרבה זמן אני מתכוון לכתוב בבלוג שלי פוסט מלווה בתמונות ועדיין לא יצא... אפשר לומר שאת זורה מלח על הסטייק שלי
)
מי שרוצה סטייק איכותי צריך לקנות בשר מקצב איכותי (אומנם לצערי היום רוב הקצביות הטובות מעמיסות על מחיר הבשר גם את מחיר הפרקט ומכונת הקפה שבחנות אבל הם היחידים שמיישנים נתחים בתלייה, להבדיל מסטייק מופשר - אם תרצי הרחבה על הנושא היישון, רק תבקשי)
פרוסות סינטה או אנטריקוט בעובי של 3-5 ס"מ. סטייק עבה תורם רבות לתוצאה סופית טובה. כך אפשר ליצור שכבה חיצונית צלוייה עם פנים אדמדם. (אגב ההבדל בהכנה בין הנתחים הוא שאנטריקוט, בהיותו מעט יותר שומני, יקח מעט יותר זמן להגיע למידת עשייה מקבילה לזו של סינטה. חוץ מזה זה כבר עניין של טעם)
להוציא את הסטייקים מהמקרר ולהניח להתחמם לטמפ' החדר כשעתיים-שלוש
לכסות את הסטייקים עם מעט שמן רגיל (כמו קנולה. לא זית!) ולתבל בפלפל גרוס טרי
לחמם מחבת שטוחה (לא פסים) לחום גבוהה
רק כשהמחבת חמה מאוד, להניח את הסטייקים ע"ג המחבת (לא לצופף. אם צריך, להשתמש בשתי מחבתות) ולא לגעת
כשתי דקות
לאחר שווידאת שצד אחד צרוב כראוי, אפשר להפוך בזהירות לצד השני ושוב, לא לגעת
אבל לרציניים שביננו אני ממליץ בשלב הזה להניח מעל כל סטייק כמה קוביות חמאה (כ- 20 גר' לסטייק). החמאה תינמס ותשחים מעט. זה יוסיף המון טעם ועסיסיות לסטייקים
אחרי דקה וחצי על הצד השני הסטייקים יהיו במידת מדיום (התזמון מאוד תלוי בעובי - אפשר לעבוד עם מד טמפ' או לחוש עם האצבע (פה יש טריק, אם תרצי הרחבה, תשאלי))
להניח על צלחת שחוממה מעט בתנור או במיקרו (אם הצלחת מאפשרת) למשך דקה, להמליח במלח גס (אני אוהב הרבה ואפילו לפעמים מערבב בין מלח רץ למלח גס - זה מבליט את הטעם של הבשר)
את המשקעים שעל גבי המחבט אני בדר"כ מנצל להכנת רוטב - למחבת החמה אני שופך כחצי כוס מרטיני רוסו או יין אדום, מגרר את תחתית המחבט עם כף עץ להמסת השאריות מהסטייקים, מוסיף כף ריבת תאנים וכפית חרדל ומבשל עד להסמכה. לפעמים אני מוסיף גם שמנת לבישול. רק לא לשכוח שאסור לתת לסטייקים להתקרר אז צריך לעבוד מהר. בערב אוסיף תמונה או שתיים להמחשה. אם את מתכוונת להכין באופן הזה, אני אשמח לדיווח איך יצא. בתאבון!

roibk

New member
טיזר

והנה תמונה להמחשה - טיזר לפוסט שיעסוק כל כולו באומנות הסטייקים
(איך ומה לבחור, יישון בשר, שיטות להכנה ועוד ועוד)

noonesmart

New member
למה לא להשתמש במחבת פסים?

ממש הדגשת את זה והייתי שמחה לדעת למה...

roibk

New member
האמת היא שזה שילוב של מדע והעדפה אישית אבל

בדיוק עניתי מדוע מחבת שטוחה בתשובה אחרת בשרשור הזה אז אני מציע שתעיפי מבט שם. אשמח לתת עוד הבהרות

מאקי

New member
צליה או לא..

כשמשתמשים במחבת פסים הכוונה בשיטה הזו לצליה...כלומר לא מוסיפים שמן והבשר יש מעבר אויר בתוך הפסים מחד..ומקום לנגר שיוצא ממנו... זוהי טכניקה של צליה. עוזבים את הבשר בשקט עד ששוליו מקבלים את הגוון הראוי ואז הופכים מחבת שטוחה היא סוג של בישול. ובישול מעולה בתוך המיץ של הנתח עצמו..... שיטה נהדרת להכנת אנטריקוט עבה בבית תהיה על מחבת כזו...שטוחה מברזל יצוק למשל.. ובמיצים שנותרים...מוסיפים המהדרין יין מצמצמים .מוסיפים חמאה להסמכה וברק ולקטיפטיות...ויש לנו רוטב מעולה..

נשמע ונראה מעולה, אפילו שהם עוד לא מוכנים

כמה שאלות ברשותך.. ראשית, מדובר בסטייקים בודדים, טריים אבל שייקנו בסופר (מחוסר ברירה). אשמח לדעת למה מחבת פסים אינה טובה? על אף שבמקרה הזה זה מסתדר לי ממש טוב כי אין ברשותי מחבת פסים ומחבת רגילה ותנור יש (המחבת אגב מנירוסטה ולא טפלון - האם עדיין ייצא טוב?) אני אשמח להרחבה של הטריק כיצד לדעת מתי הסטייק מוכן
אני אנסה להכין לפחות באופן חלקי על פי מה שכתבת פה. את הרוטב לא אוכל לנסות הפעם, אולי בפעם אחרת. נשמע ממש טוב ותודה על העזרה.

roibk

New member
תודה! ותשובות

יש סופרים בהם אפשר למצוא סטייקים סבירים. אני עונה לך בין פגישות אז יהיה לי קשה לפרט את הדרכים לאמוד אם הנתח טוב. בכל מקרה לא הכל אפשר לדעת מהתבוננות. מבחן התוצאה, בעת האכילה, יצטרך לקבוע במקרה הזה. מחבת עם פני שטח חלקים (ועדיף כמה שיותר כבדה לשימור אגירת החום) עדיפה (לדעתי!) ממחבת פסים בגלל שכך ניתן לצרוב את כל פני שטח הסטייק ולקבל אטימה מלאה (זכרי - להניח על מחבט חמה מאוד) (יש אגב אסכולה במטבח המולקולרי של בישול סטייק דווקא על חום מאוד מאוד נמוך למשך כ45 דקות אבל אני אף פעם לא ניסיתי וזה לא נראה לי. הצריבה/קרמול של הנתח מוציאים המון טעם מהסטייק) הטריק הוא זה - צריך לגעת בסטייק עם האצבע ולהרגיש את מידת הרכות שלו. כדי לדעת מהי הרכות שמתאימה למידת עשייה מדיום ומהי וול דאן צריך לסגור את כף היד לכדי אגרוף, כאשר בבסיס האגודל לכיוון האצבע יש מעיין איזור בשרני. כשהאגרוף סגור אבל לא מופעל כל לחץ (האצבעות רפויות), התחושה היא רכה יחסית. הרכות הזו דומה לסטייק במידת עשייה מדיום. כל דבר קשה מזה (כשמפעילים לחץ בסגירת האגרוף) הוא בין מדיום ל... סוליה... זה כמובן טריק. הדרך הכי טובה היא מד טמפ' וכמובן ניסיון. לדעתי עדיף עשוי פחות מאשר עשוי יותר. אבל בכל מקרה, אל תחתחי את הסטייק כדי לבדוק. בסיום הבישול צריך לתת לו לנוח מעט ע"מ שהנוזלים שבפנים יירגעו קצת וכך כשכן תחתחי את הסטייק כל העסיסות תשאר בפנים.

roibk

New member
אגב הנה אותו ההסבר (לגבי הטריק) שפורסםבאנגלית

צלשף

New member
רק להבהרה הסטייקים שבתמונה הם של סינטה ולא

אנטריקוט הבנתי שאת מעוניינת באנטריקוט אז אני מצרף לך תמונה של סטייק כזה

צלשף

New member
תמונה להמחשה לסטייק שארולה צרפתי

ממליץ לפרוס בארת 3 ס"מ עובי להתחיל במחבת עם מעט מאוד שמן לאחר צריבה של כ-1/2 2 דקות בצד אחד להפוך לעוד02 דקות בצד השני ולאחר מכן להעביר לתנור בחום הכי גבועה לעוד כ-4 דקות לקבלת סטייק מדיום למי שמבקש מדיום רייר להפחית את זמן התנור ל-2 דקות

למעלה