סטייקים

אימלה1

New member
סטייקים

יש לי 4 חב' סטייקים טובים במקפיא מהעל האש האחרון. מאחר וברור לי שאני לא עושה עוד אחד כזה (על האש..) בעתיד הקרוב תהיתי מה אני יכולה לעשות עם הסטייקים במטבח הביתי. יש לכן רעיונות? ובכלל מה מבשלים לשבת שאין זמן ללכת לסופר ויש לי בשר טחון במקפיא ארוז בחב' של קילו.. וואנחנו רק זוג חזה עוף 2 ק"ג ואת הסטטיקים הנ"ל

ליאתפ29

New member
סטייק במלח

סטייק במלח מקור המתכון: חני פרבר 2 נתחי אנטרקוט, בעובי של כ-3 ס"מ כל אחד (משקל כולל כ-800 גרם) 4 כפות מלח גס לקולי: 250 גרם פרי (פירות יער קפואים או שזיף שחור או פטל או תות בעונה) 1 כף סוכר מלח ופלפל שחור, טחון טרי טרגון מתכון ל - 4 מנות + מייבשים היטב את הבשר. + מפזרים את המלח על תחתיתה של מחבת ברזל כבדה. מחממים את המחבת מעל להבה בינונית עד שמתחיל לעלות עשן ומניחים את הבשר על המלח. לאחר דקה - שתיים מנערים בעדינות את המחבת כדי לשחרר את הבשר מתחתית המחבת. + מטגנים 6 דקות והופכים. מטגנים עוד 5 דקות (לדרגת מדיום-רייר ועוד דקה - שתיים למדיום). + מעבירים לקרש חיתוך וממתינים 5 דקות לפני הפריסה. פורסים לרוחב הסיבים ומסדרים על צלחת בצורת מניפה. + מכינים בבלנדר קולי מתובל: מעבדים יחד את כל החומרים ורצוי גם לסנן אחר כך. מחממים (אפשר במיקרו) ויוצקים שלולית קטנה ליד הבשר

ליאתפ29

New member
סטייקים בנוסח של CLCL

את הסטייקים השרייתי במרינדה של שמן+מעט רוטב סויה+שום כתוש+פלפל שחור... השרייה לא ארוכה; ואת ההמשך ראי בתשובתי הר"מ. הסטייקים יוצאים נימוחים וטעימים להפליא.... אותם אכלנו לצד תפו"א מאודה וסלט חסה מתובל. ב. מציע לך לעסות את הסטייק בשמן. לא לתבל בהתחלה. ג. להלהיט את המחבת.... ובזהירות (בעזרת מלקחיים) להניח את הסטייק על מחבת הפסים; לכ-1 דקה בצד אחד ולהפוך לצד השני (לצורך איטום הסטייק למניעת בריחת נוזלים). ד. לטגן כ- 4-5 דקות מכל צד ואז לפזר מלח, פלפל שחור ומעט פפריקה.... לטגן כ-1 דקה מכל צד. ה. לכבות הלהבה, להניח בצלחת הגשה ולהמתין דקה שתיים ואז.... בתיאבון.

simad1

New member
מהסטייק להכין צלי

צלי אנטריקוט / סימה.ד. קילו קוביות בשר אנטריקוט 2 בצלים קצוצים גס 3 גזרים חתוכים לרבעים 4 שיני שום שלמות עלה דפנה 5 גרגירי פלפל אנגלי מלח/פלפל שחור כפית אבקת מרק בצל כף קמח להסמכת הנוזלים ** טרם הכנת התבשיל – סוגרים היטב בסיר רחב את קוביות הבשר עד להשחמה ושומרים בצד. מוסיפים מעט שמן ומטגנים בתוכו את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומאדים עוד 2 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר, מתבלים (למעט המלח- אותו מוסיפים רבע שעה לפני סוף הבישול), מים לכדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עד לריכוך הבשר. מוציאים הצידה את קוביות הבשר והגזר ללא הנוזלים, מוסיפים כף קמח לסיר, מערבבים היטב ומצמצמים עד להסמכת הרוטב (3-4 דקות). יוצקים את הרוטב מעל הבשר. אפשרות נוספת - פרוסות צלי אנטריקוט ופטריות שמפיניון: לבקש מהקצב לפרוס פרוסות דקות של אנטריקוט מיושן (אומנם יקר אך אין לו מתחרים בטעם - אפשר גם עם כתף מס' 5 ואז הבישול מתארך(. את האנטריקוט אני "סוגרת" טרם הבישול היטב משני הצדדים. מוציאה הצידה. בינתיים מטגנת 2 בצלים (אחד לבן ואחד סגול) קצוצים גס עד להשחמה יפה - מוסיפה כפית שטוחה של סוכר פלפל שחור, עלה דפנה אחד , כפית אבקת מרק פטריות ואת הבשר (את המלח מוסיפה 10 דקות לפני תום הבישול). מוסיפים מים לכדי כיסוי ומצמצמים ומסמיכים את הרוטב עד למחציתו. במידה ורוצים להוסיף פטריות (אני משתמשת רק בשמפיניון טריות) להוסיף 10 דקות לפני תום הבישול ביחד עם המלח.

simad1

New member
מהבשר הטחון- קציצות ברוטב אדום בניחוח כמון

קציצות בקר ברוטב אדום בניחוח כמון---- סימה.ד: 700 גרם בשר טחון (עם מעט שומן כבש) 2 בצלים גדולים (1 מגורר וסחוט ו-1 קצוץ לקוביות גדולות) 6 שיני שום כתושות + 2 קצוצות לרוטב קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות 2 כפות רסק עגבניות 1 גזר גדול מגורר גס מלח/פלפל/פפריקה מתוקה/כמון שמן קנולה ****** טרם בישול הקציצות - מערבבים את הבשר עם הבצל המגורר והסחוט, שום כתוש, ותבלינים (כמון נכנס גם לקציצה וגם לרוטב). יוצרים קציצות מאורכות. מחממים את הסיר עם מעט שמן, מסדרים את הקציצות בתחתית ומכסים את הסיר (על אש בינונית) - הקציצה לא מטגנת אלא מתאדה. מטלטלים קלות את הסיר על מנת שלא יידבקו. מוסיפים את יתר המצרכים, מים לכדי כיסוי ומבשלים עד להסמכת הרוטב (הקציצות מתבשלות מהר - כל התהליך אורך בערך 15-20 תלוי בכמות הקציצות). ! ניתן להוסיף שמיר לתערובת הבשר ואז להסיר את הכמון.

simad1

New member
קציצות בקר מטוגנות

1/2 קילו בשר בקר טחון 1 בצל גדול מגורר וסחוט היטב 1 בצל קטן קצוץ ומטוגן מראש 3 שיני שום כתושות צרור פטרוזיליה קצוצה 3 כפות צנוברים קטנים קלויים מלח/פלפל שחור/כפית פפריקה מתוקה 1 כף שטוחה תבלין לקציצות *** לערבב את כל המצרכים יחדיו. להשהות במקרר כשעה. ליצור עיגולים פחוסים ולטגן עד להזהבה.

ETK18

New member
אני מכינה על מחבת סטייקים ומוסיפה שום לתיבול

שמן זית, פלפל שחור, פפריקה, מלח ושום כתוש ומניחה על מחבת לוהטת של סטייקים. מ ע ד ן ! ! ! אתי

למעלה