סטייטמנט ארוכה יותר מהדרישות

STANFORD5

New member
סטייטמנט ארוכה יותר מהדרישות

היי!!

אני כעת בשלב של קיצוץ הסטייטמנט כדי להתאים אותה למקומות שדורשים מגבלת 1000 מילים.
השאלה שלי אליכם:
א. עד כמה נורא זה להגיש סטייטמנט עם יותר מילים ממה שאמרה האוניברסיטה בדרישות? האם זה יגרור פסילה של האפליקיישן? או סתם עצבנות? או-אם זו סטייטמנט טובה-לא תהיה לזה שום השלכה שלילית כלל?<

ב. במידה וחרגתי מהמגבלה המצויינת-האם משנה אם חרגתי בחמש מאות מילים או אלף מילים? או שזה לא משנה וכל חריגה נחשבת לחריגה וההשלכות השליליות של כל חריגה זהות ללא כל קשר בכמות המילים שבה חרגתי?

תודה!

Gidi Shemer

New member
שים את עצמך רגע בנעלי החוקרים שיושבים

ב- admissions committee.

לצורך הדיון בוא נניח שאין פסילה אוטומטית.

ביקשת מסמך שמכיל מקסימום 1000 מילים. אתה מקבל מסמך ממועמד שכתב פי 1.5 או פי 2 מזה. האם אתה חושב שזה הןפך את המועמד לדוקטורט ליותר טוב או פחות טוב?

phdnik

New member
סטייטמנט - זה ז'אנר שלא אמור

להשתרע על עשרות עמודים. זה מסמך מאוד מאוד ממוקד. זה למעשה התמצית של התמצית. וכן, יש ליכולת שלך לתמצת חשיבות רבה. אם אתה לא יכול להכניס במסגרת שניתנה לך את מה שהתבקשת לומר, כנראה שיש בעית מיקוד וצריל לחדד אותו.
&nbsp
לא הייתי ממליץ לחרוג מה1000 מילים (שזה כבר הרבה מאוד לסגנון הזה של מסמכים). תראה להם שאתה חד ומפוקס על העתיד האקדמי שלך.

boneguy

New member
לא יצא לי לקרוא סטייסטמנטס

אך בהחלט יצא לי לכתוב קטעים שונים שמוגבלים במילים.

מבחינתי, ומבחינת האחראים עלי וכל הסביבה, הגבלת מילים היא כלל לבל יעבור. אף אחד לא מתעסק עם זה. אף אחד לא ישלח אבסטרקט ארוך בשלוש מילים מעבר למגבלה. מצד שני, אף אחד לא אמר שהוא יפסול משהו בגלל זה, אבל זה מסוג הדברים שלא מתעסקים איתם. בטח ובטח לא ב- 50 עד 100% יותר ממה שביקשו.
אישית, אם יצא לי לעבור על משהו עם 1500 מילים במקום ה- 1000 שביקשו, זה בהחלט עילה לפסילה של הבקשה. גובל אפילו בחוצפה. כמובן שכמה מילים בודדות, לא ישנו בכלל.

Philip Jr

New member
אני עם השאר..

בשורה התחתונה - אין דבר כזה לחרוג, ובטח שזה משנה אם את חורגת בחמש מאות או אלף מילים, בסטייטמנט שאמור להיות אלף סה"כ..
&nbsp
אל תגישי SOP שחורג במילים, או לא עונה על הגדרות אחרות בהוראות.

ואם ההגשה בטופס אלקטרוני (ולא במסמך מצורף)

המערכת לא תתן להכניס אפילו מילה אחת יותר (אלא אם יש באג במערכת)

phdnik

New member
זה לא נכון

הרבה פעמים (למשל בכל האפליקיישנס שלי) הסטודנטים מתבקשים להעלות קובץ PDF, כך שטכנית אין שום מגבלה.

הבנת הנקרא

אני אדגיש בשבילך: "...טופס אלקטרוני (ולא מסמך מצורף)".

קובץ PDF שצריך להעלות למערכת, הוא מסמך מצורף. (ואם זה טופס PDF שאפשר למלא, גם בו אפשר להגביל את מספר המלים שניתן להכניס בכל שדה).

Philip Jr

New member
אגב, אין שום בעיה מבחינה טכנית

לכתוב קוד שיספור את המילים במסמך מצורף. לא חושב שאף מוסד השתכלל לרמה כזו, אבל זה יקרה לדעתי.. וכשזה יקרה גם קבצי PDF, WORD, ושאר סוגי הקבצים לא יצילו את המועמדים מעונש על החריגה שלהם ממגבלת המילים.

corrigenda

New member
כנ"ל

לא נראה לי שמישהו ישים לב לחריגה של חמש מילים (אלא אם זו מערכת הגשה אונליין כמו שקיפי אומר, ואז היא לא תתן לשים אפילו פסיק יותר - מניסיון), אבל כל דבר מעבר לחריגה זניחה כזו יכול לעבוד לרעתך.

STANFORD5

New member
תודה לכולם! המסמך יקוצר (בינתיים מ2000 ל1500. אין לי מושג מא

מאיפה לקצץ עוד 500..אבל זה יקרה...)

למעלה