סטטיסטיקה

sobieslaw

New member
סטטיסטיקה

שלום! רציתי לדעת אם ניתן לשלב באוני' חיפה אנגלית וסטטיסטיקה,ואם כן,מה ייתן לי שילוב של השניים,והאם זה כדאי? סטטיסטיקה ואנגלית הם בין הדברים היחידים שאני יכולה להתקבל אליהם באוני' חיפה,וזה נשמע לי דווקא די מעניין...וחוץ מזה,שמעתי שחברים ומשפחה דעה שכזאת,שלא משנה איזה תואר יש לך מאוניברסיטה כלשהי , הוא יהיה יותר טוב מתואר כלשהו במכללה.(למעט הנדסה אולי) האם זה נכון?

poochpoocha

New member
אפשר

א. אפשר לשלב. ב. כנראה זה יתן לך מקצוע סטיסטיקאי ומקצוע "אנגלית" (שזה אולי מורה לאנגלית, אולי מתרגם(?). ג. ממש לא נכון שכל תואר באוניברסיטה נחשב יותר מכל תואר במכללה. (זה כמו להגיד שכל תואר באת"א נחשב יותר מכל תואר בחיפה:).

סטטיסטיקה

סטטיסטיקאים מועסקים בארגונים ובמערכות שונות בהן מתקיים מחקר סטטיסטי,ביניהם: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה - שמחקריה משמשים לקבלת מידע, תכנון וקביעת מדיניות ממשלתית בתחומים של חינוך, רווחה, בריאות, תחבורה וכיו"ב. חברות ומפעלי תעשיה - המשתמשות במחקר הסטטיסטי לקבלה ולביסוס החלטות בתחומים של ייצור, ניצול אמצעי ייצור, חקר שווקים, שיווק ועוד. במוסדות מתחומי הרפואה, הביולוגיה, ומדעי ההתנהגות - שם עוזר הסטטיסטיקן בתכנון הניסוי, במעקב ובניתוח תוצאותיו. בבנקים, בחברות ביטוח, ברשויות מקומיות, ובמוסדות ציבור שונים, בתפקידי ניהול וייעוץ. יש סטטיסטיקנים העובדים כעצמאיים או כשכירים בחברות לייעוץ סטטיסטי ושירותיהם נשכרים אד-הוק ע"י גופים הנזקקים להם (כמו סקרי דעת קהל וכד').

sobieslaw

New member
תודה רבה ועוד משהו קטן

האמת זה נשמע די מבטיח...מקומות תעסוקה די רחבים. אפשר לדעת ביקוש ושכר פחות או יותר? כמו כן,הבנתי שיש הרבה יותר ביקוש לתואר שני,ולתואר ראשון מעט מאוד.האם זה נכון? תודה!

סטטיסטיקה

יש עדיפות לתואר שני ביחוד במשרות בכירות, אבל בהחלט ניתן להשתלב עם תואר ראשון. שכר מתחיל במגזר הציבורי 5000 ש"ח, במגזר הפרטי גבוה יותר.

למעלה