סטטיסטיקה

סטטיסטיקה

אני מעוניין לדעת כמה הרוגים באמת היו לכל צד באינתיפאדה הזו.מי שיש לו מקורות אמינים (לא דוח האו"ם) נא שיתן לי. תודה

אמין../images/Emo35.gif אין דבר כזה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שלום לך, אם כבר, אז דו"ח האו"ם הוא הכי אמין
כל דו"ח שרק תמצא יסלף את האמת. יהיה דו"ח שיחשיב את המחבלים להרוגי אינתיפדה וכאלה שלא וכ' וכו'. יש מבין
בכל אופן: חבל על כל אדם (כמעט) שנרצח ובטח ובטח שנהרגב באינתיפאדה
לא משנה מאיזה צד...
תחי מדינת ישראל

Deathatred

New member
דו"ח של המכון ללוחמה בטרור

שנמצא במרכז הבינתחומי הרצליה: http://www.ict.org.il/casualties_project/stats_page.cfm הדו"ח מעודכן רק עד למאי 2004. עפ"י נתוני משרד החוץ 1032 ישראלים נרצחו בידי טרוריסטים פלשתינים וכמעט כ 7000 איש טופלו ע"י מד"א בעקבות התקפות טרור.

MoonShield

New member
הסתכלת על המספרים?

לפי המספרים האלה צהל הרג יותר ילדים מתחת לגיל 12 מאשר ארגוני הטרור בכל פיגועי ההתאבדות.... צהל הרג 985 חפים מפשע, לעומת 715 אזרחים ישראלים שנהרגו מפעולות טרור. מהנתונים שאתה בעצמך הבאת עולה שמספר ה"טעויות" של צהל עולה על מספר הנרצחים ע"י טרור פלתשיני.

ערב רב

New member
אתה גם יכול לשאול כמה ילדים מתחת

לגיל 12 אצל הערבים עסקו בפעילות חבלנית לעומת הילדים הישראלים.

מה זה קשור לכלום?

את מי זה צריך לעניין מה הילדים האלה עושים? זה עושה את זה בסדר להרוג אותם? הבעיה בציבור הישראלי שלא קיים דיון שמבקר את עצם הנוכחות שלנו, ונותן לה גושפנקא מוסרית. אם הנוכחות שלנו גורמת לעוד הרג ילדים, מה התועלת בכפיית צה"ל על ריכוזי אוכלוסין?

ערב רב

New member
??! אתה שומע מה אתר אומר!?

שירצחו אותנו, לא נורא, לא נתגונן מפניהם רק בגלל שהם קטינים. דווקא מפורום של נוער מרצ הייתי מצפה להתייחסות קצת יותר בוגרת לקטינים ועל האחריות שנופלת עליהם עקב מעשיהם.

מה הקשר..

קטינים לא קטינים למה צה"ל צריך בכלל להתגונן מול ילדים? ומה ילדים עושים ליד חיילי צבא כובש? אתה מתאר לעצמך סיטואציה שליד הבית שלך היה מוצב של PDF והיה מכוון את הנשק שלו על הילדים שלך שהיו משחקים בפארק? צה"ל נמצא בתוך השכונות הפלסטיניות מקום שהוא לא צריך להיות בו.

Deathatred

New member
התשובה לתהייתך נמצאת כאן

כאן. אגב, אתה מוזמן להשוות בין המספרים של האינתיפאדה לבין האבידות בסכסטכים אחרים בשטח בנוי (גרוז'ני, עיראק, קוסובו) ולראות שמבחינת אחוזי פגיעה בחמושים לעומת אזרחים, צה"ל משיג את האחוזים הגבוהים ביותר (כלומר, הורג הכי מעט אזרחים יחסית למספר החמושים שהרג) וזאת למרות שהמחבלים הפלשתינים משתמשים בילדים כמגן אנושי.

eviv

New member
בקשר לנתונים...

תשמע זה מאוד בעייתי מתוך ניסיון, אפילו פרטים על הצד הממוסד יחסית הישראלי נמצאים בוויכוח על ידי מוסדות שונים -ישראליים. הקישור שצחי הביא מדבר למשל על 921 הרוגים ישראלים, בצלם מוסיף ואומר שנהרגו 930 ישראלים. מה שאתה יודע להבדיל בצד הישראלי זה בין החיילים והאזרחים שנהרגו, אצל הפלסטינים זה הרבה יותר בעייתי. הנה קישור של בצלם שמדבר על זה מעניין(http://www.btselem.org/Hebrew/Statistics/Clarification.asp) אני במקומך הייתי בודק כמה מקורות ורואה את המספרים וההגדרות של כל סוגיה, למשל איך מגדירים פיגוע וכו' אם אתה מוצע סטיות קלות אנא הבן שזה סדר הגודל... הנה הכתובת של הנתונים המספריים מבצלם, (http://www.btselem.org/Hebrew/Statistics/index.asp)

מספר ההרוגים ע"פ "המלחמה השביעית"

ע"פ נתונים של צה"ל שפורסמו בספר "המלחמה השביעית" על האינתיפאדה בפירוט חודשי מספט' 2000 עד יולי 2004, חישבתי כי בעימות הנוכחי נהרגו כ1065 ישראלים וכ2089 פלסטינים. עוד ניתן ללמוד מן הפירוט כי החודש בו נהרגו הכי הרבה ישראלים במהלך האינתיפאדה הוא מרס 2002 בו נהרגו 133 אנשים והחודשים בהם נהרגו הכי מעט ישראלים הם יולי 2003 אפריל ויולי 2004 בהם נהרגו 3 ישראלים בכל חודש. אצל הפלסטינים החודש הכי קטלני הוא אפריל 2002 בו נהרגו 277 אנשים והחודש שבו נהרגו הכי מעט פלסטינים הוא יולי 2003 בו נהרגו רק 7 אנשים. מאז יולי היו עוד פיגועים ועוד קטל אצל הפלסטינים אבל הנתונים האלה הם של צה"ל ולכן אני מעריך שאתה מקבל אותם.

תיקון משמעותי

אצל הפלסטינים נהרגו 2892 ולא 2089 וזה הבד משמעותי. עד היום אני מעריך שהם עברו כבר את ה3000.

למעלה