סטורמי שלום

cyprae

New member
סטורמי שלום

חברי ואני מתכננים להשכיר יאכטה באמצע השני של אוקובר ורציתי לדעת האם אמצע השני של אוקטובר ידוע לשימצה נניח בחמש השנים האחרונות? או שזה עדיין זמן טוב להפלגת איים? (אתה לא מתחייב רק ידע ממוצע) תודה

לא ברור כל כך

על איזה איים מדובר? מבחינת סטטיסטיקות, זה קצת מסוכן להסתמך עליהן, במיוחד בשנים האחרונות כשיש הרבה מאוד "הפתעות" במזג האויר.

zina71955

New member
אני אמנם לא סטורמי, אבל אתה לא מבקש תחזית

אז על קצה המזלג מניסיון אישי. אני מזה שנים חוזר מתורכיה או יוון בסוף השבוע הראשון של נובמבר. באזור היווני בתקופה זו אפשר להיתקל בסערת חורף ד/מע ראשונה שיכולה להימשך 1-3 ימים, גם סערה צפונית אפשרית , לא בשונה מתקופת המלטמי. מלטמי ראיתי מאפריל עד נובמבר. הים עולה מהר ויורד מהר ובין האיים תמיד יש מפלט ואפשרות של שינוי מתאים בהתאם לנסיבות. בדרך כלל אוקטובר, מבחינתי עדיף להפלגה מאוגוסט מבחינת מזג האוויר. אם תתרכז במערב האגאי - עדיף, שם הצפוניות חלשות יותר בדרגה אחת/שתיים מאשר במרכזו או מזרחו של האגאי וסערה ד/מע פחות אפקטיבית. בכל מקרה, כאשר אתה קובע מראש 10 ימי הפלגה מתוכננים אתה משחק על פי מזג האוויר כמו שהוא בא ולא כפי שהוא חזוי. ואם צריך לשבת בנמל 3 ימים ולחכות אז זה מה שצריך לעשות. היו כבר הרבה צרות עם שייטים שהיו מוכרחים למצות את כל ימי הצ'רטר שלהם עד תום בלי להתחשב במזג האוויר.

למעלה