סטורמי שלום

syzaza

New member
סטורמ מבקש תחזית אלניה חיפה

מתכוון להפליג בצהרים ביום ששי לכוון קפריסין האם כדאי לחכות בקפריסין ביום שבת וראשון ואחר כך להפליג לחיפה

בבקשה

לא הבנתי למה אתה רוצה להמתין בשבת וראשון. יש איזו בעיה? באופן עקרוני, הבעיה היחידה שאני רואה ביום שני היא שלא תהיה לך הרבה רוח. בצהרים 2-5 קשרים ושאר הזמן כלום. האמת שגם בשבת וראשון הרוחות לא נראות משהו אז כדאי שתתדלקו בהתאם. מבחינת גלים, המודלים מראים גל של 80-100 ס"מ. אני אומר שיהיה ים חלק. נראה לי שיש בעיה מאוד רצינית עם המודלים של הגלים, זו כבר פעם שניה שהם מראים ים גבוה יחסית בזמן שאין רוחות באזור. הפלגה נעימה.

עוד משהו קטן

שים לב שביציאה מאלניה לקפריסין בשישי בצהרים צפוי שקעון בדיוק מעל קטע דרך זה. לא צפויות רוחות חזקות כי תהיה ממש במרכז השקעון, אבל כן צפויים שינויי כיוון מהירים.

cyprae

New member
שאלה כללית על הדרך

אהלן. אני עוקב במתח תמיד אחרי התחזיות שלך אבל אני אף פעם לא מוצא קורלציה בין המפה הסינופטית לבין כיוני הרוחות בוא נגיד באתר ישרקם. נכון, לימדו אותנו בקורס סקיפרים שהשקע נע נגד כיון השעון, אבל אם נגיד יש רמה שהלחץ הברומטרי יורד בהדרגה לכיון שקע (במטינות) מתי כיון הרוח משתנה נגד כיון השעון? אף פעם זה מסתדר לי. תודה

תשובה כללית

כיווני הרוח דווקא לא משתנים משמעותית במעבר בין רמה לשקע, עוצמת הרוח משתנה וזה בהתאם להפרשי הלחצים על פני מרחק נתון. נסה לצייר שני מעגלים אחד ליד השני, סמן חיצים על המעגלים, נגיד שהמעגל הימני יהיה רמה והחיצים ילכו עם כיוון השעון והמעגל השני יהיה שקע והם ילכו נגד כיוון השעון (נתעלם לרגע מנושה ההתכנסות בשקע וההתבדרות ברמה). תוכל לראות שבנקודת ההשקה בין המעגלים כיוון החיצים זהה. אם היה מדובר במפה סינופטית של אזורנו והמערכות היו נעות מזרחה אז היית מרגיש שינוי כיוון של הרוח מדרום מזרחית לדרום מערבית. מקווה שזה ענה על שאלתך.

cyprae

New member
תודה על ההבהרה, ...אבל

אם אני מסתכל על המפה הסינופטית שפורסמה להיום באתר המפות הסינופטיות איזובר 1004 מתייחס לשקע שמעל תורכיה. ולכן חץ הרוח מאיזובר 1004 פונה צפונה (נגד כיון השעון) ולכן באזורנו הרוח צריכה להיות דרומית. ואילו בכריתים מתחלפת לדרום מזרחית! כיון שהאיזוברים 1004 ו1002 מרוחקים הרוח אמורה להיות באזורנו חלשה. אך באישרקם הרוח באזורנו צפון מערבית מערבית עם רוח של 15 קשר. איפה הטעות שלי. אם אני מבלבל לך את המח זה בסדר, נו הרד פילינגס. פשוט אל תגיב והמבין יבין. תודה ושוב סליחה מוטי

חסרים המון פרטים

על איזה אתר מפות סינופטיות אתה מסתכל? מה זה הרוח "באזורנו" על ישרקאם? קצת קשה לתאר במילים מפה סינופטית... ישנם גורמים נוספים ליצירת רוחות כמו למשל בריזה אשר נוצרת כתוצאה מהפרשי טמפרטורות ועקב כך הפרשי לחצים בין הים ליבשה. יתכן שזה מסביר את הרוחות הצפון מערביות 15 קשר שאתה רואה. אני חייב להודות שאני לא נכנס לאתר ישרקאם ולכן אני לא כל כך מכיר את הנתונים שאתה מקבל ממנו. סטורמי

cyprae

New member
צירפתי את האתראת כתו

http://www.ims.gov.il/IMS/All_tahazit/SynopticMaps.htm זה האתר אכן תופעת הבריזה מוכרת לי מאוד. (מי לא מכיר את הצפוניות הידועות לשמצה) אך זה ודאי צריך להשפיע אל האיזוברים של המפות. הייתכן שיש תנועה של אויר חם מהאדמה לגובה ללא שינוי הלחץ הברומטרי? איך זה שתופעת הבריזה לא משתקפת במפה הסינופטית? הייתכן שגם רוחות אזוריות אחרות כמו הבורה או המלטמי לא משתקםות במפה הסינופטית ועכשיו הפנץ ליין של כל החפירות שלי איך אני בתור שייט לא נופל לתוך הרוחות האלה מבלי שתהיה לי את אופציית סטורמי ווטרס (אף שזאת אופציה מעולה) החופר מוטי

תשובה

הלחץ הברומטרי משתנה כתוצאה מההתחממות היומית, העניין הוא שביחס למפות הסינופטיות מדובר בתופעה מקומית בסדר גודל מאוד קטן. אני מאמין שאם היו מצופי מדידה 10 ק"מ מהחוף, אפשר היה לקבל את הרזולוציה הנדרשת למיפוי התופעה. במקרה של ה"בורה" וה"מלטמי" מדובר על 2 תופעות שונות, הבורה היא בכלל רוח קטבטית והמלטמי היא רוח מערכת שנוצרת כתוצאה מלחץ נמוך בתורכיה ולחץ גבוה באזור יוון אלבניה וכו'.. מפגש המערכות יוצר רוחות צפוניות חזקות שעשויות להמשך ימים. לגבי שאלת הפאנץ' ליין, הדרך היחידה לא ליפול היא קודם כל ללמוד לעומק את נושא המטאורולוגיה באזור הלבנט ודבר שני הוא לעקוב באינטרנט כשאפשר, להתייעץ עם המקומיים (זו ההמלצה שלי לכל שייט באשר הוא) ולזכור תמיד שאף אחד מאיתנו לא חף מטעויות ושיש להתכונן לגרוע מכל.

zina71955

New member
יעוץ עם המקומיים - סיפור קטן

אז קודם כל אני תמיד "חותף" שיחה עם הדייגים בכל מקום. יום אחד אני בחורה ספקיון שבדרום כרתים. בא אלי דייג ואומר לי שכדאי לי לזוז לחלק אחר של הנמל משום שהלילה תהיה רוח מערבית חזקה שתכניס לנמל סוואל בכיוון הרציף שאליו הייתי קשור ובחלק הפנימי/דרומי יש מקום מונן. הודיתי לו. אני לא ראיתי את ההתפתחות הזו באינטרנט וגם לא היה כל סימן בעננות ובלחץ הברומטרי. הייתי לבד ולא התחשק לי לזוז. נשארתי במקומי. הלילה עבר בשקט סטואי, אין תזוזת אוויר או סוואל. בבוקר האיש עבר על ידי והפניתי אליו שאלה מהיכן המידע על הרוח והסוואל. הוא צחק וענה - מהאינטרנט. לא מן הנמנע שהוא רצה את המקום שלי.

lunatick

New member
LOCAL KNOWLEG

באחד הקיצים ואנו בדרך לטורכיה דרך פפוס. נפל התורן ונשבר ל2 חלקים 7 ו4 מטר כל אחד. עצרנו בפפוס והרמתי את החלק הקטן של התורן + אנטנה לVHF ומערך מפרשי סערה ("ראשי" ו"חלוץ") אספנו כמות של מיכלי פלסטיק 20 ליטר לדלק והמשכנו לאורך החוף לגירנה ןמשם חצינו לאנמור-בורני. משם התקדמנו לאורך החוף לכיוון אלניה כשמפליגים בבוקר בעיקר עם המנוע. תחנה ראשונה מול כפר נחמד במפרץ גדול בעומק מטר, מטר וחצי. הפילוט דיבר על עגינה במזג אויר טוב. השעה שעת לפני צהרים והים חלק כראי. תוך כמה דקות הגיעו בשחיה 2 נערים והם שואלים אותנו אם אנחנו מתכוונים לעגון במקום. כשהשבתי בחיוב הם אמרו "לא טוב בא איתנו" הנענו ויצאנו לפי הדרכתם. נכנסנו לקמט קטן בחוף מערבית לכפר ממש צמוד להר שהתנשא גבוה מעלינו הורדנו עוגן בערך 10 8 מטר עומק וחבל לחוף. והים שקט ורגוע. הצעתי ל"חברה" שאקח אותם עם הדינגי חזרה, הפלגה של כ15 דקות הורדנו אותם בכפר וכשהתחלנו לחזור התחילה המהומה, מלא כלום לרוח אדירה בקושי חתרתי חזרה לRAKA הים רותח קצף לבן מסביב וRAKA מונחת בשלווה בעגול של לא יותר מ50 מטר שקט ורגוע. החגיגה נמשכה עד לילה. בדרך חזרה מאלניה עגנו באותו המקום והמהומה חזרה על עצמה בדיוק. ב14:00 מתחילה רוח חזקה והים כולו קצף חוץ ממעגל קטן ממש קרוב לחוף. יואב

mirmirony

New member
סטורמי שלום

סטורמי שלום אנו יוצאים מהרצליה מחר יום א בבוקר לקפריסין-לרנקה נודה לך באם תחווה דעתך לגבי מצב רוח \ גלים יוצאים חזרה חמישי לפנות בוקר-אם זה לא רחוק מידי לתחזית תודה מראש ובכלל על נוכחותך בפורום

תחזית

ביציאה דרום מערביות-מערביות 5-10 קשרים. גלים 60-120 ס"מ במגמת רגיעה. התשקיף ליום חמישי הוא של התעמקות האפיק הפרסי אז כדאי יהיה להתעדכן לפני היציאה חזרה. הפלגה נעימה

למעלה