סטודנט בארה"ב

סטודנט בארה"ב

למישהו יש מושג האם תואר ראשון שלומדים ומסיימים באוניברסיטה אמריקאית מקנה איזהשהוא יתרון לקבלת גרין קארד או תושב קבע בארה"ב ? אני מתכוון ללמוד שנה הבאה בארה"ב, באוקלהומה, ולצערי הויזה שאני כנראה אקבל תהיה טובה ללימודים בלבד ללא יכולת לעבוד (חוקית ורשמית). האם יש הבדלים בין מדינה למדינה בארה"ב ? אודה למי שבאמת יודע על תשובה

Big Air

New member
לאחר שתסיים את הלימודים

אתה מחוייב לצאת מארה"ב. במקרה ותרצה להשאר, אני מציע לך לעשות קשרים עם חברות בתחום בו אתה לומד, ובתקווה אחת מן החברות תתלהב מכישוריך ותהיה מוכנה להיות ספונסר שלך, כלומר, תועסק ע"י החברה ותקבל ויזת עבודה. זאת בתנאי שאתה לומד לתואר ראשון. בהצלחה

aviadl

New member
לא מדוייק

כל תוכנית לימודים בארה"ב שנמשכת שנה אקדמית ומעלה, מאפשרת שנה של התמחות מקצועית (OPTIONAL PRACTICAL TRAINING) בתחום אותו למדת - זהו אישור עבודה באותו תחום למשך שנה מסיום הלימודים. יש להגיש את הבקשה לפני סיום הלימודים. משרד הסטודנטים הזרים במשרד בו אתה לומד יוכל להסביר את התהליך בפירוט.

Big Air

New member
אבל זה לא עוזר לו

הוא שואל כיצד ממשיכים לקבלת גרין קארד, ושנה של התמחות יכולה להיות מעניינת אך אין לה המשכיות. הדרך היחידה היא לקבל ויזת עבודה ומשם לגרין קארד. הוא גם יכול להתחתן עם אמריקאית :)

במקרה שלי

אני הולך ללמוד שנה הבאה את השנה האחרונה של התואר שלי באוקלהומה (סיטי) ויש סיכוי רב שאני אמשיך עוד שנתיים ללמוד שם לתואר שני, כי הבנתי שמציון מסויים אני יכול לקבל מלגה מלאה. התואר והמקצוע שאני עוסק בו זה מוסיקה, כך שאני לא בטוח שיהיה "חברות" שיקחו אותי, למרות שאני מאוד מתענין לעבוד בתעשיית הקולנוע בתור מלחין של סרטים

aviadl

New member
זה לא מזיק

הבעיה העיקרית בחיפוש העבודה בארה"ב היא למצוא ספונסר לויזת עבודה. בשנה הזו יהיה לו קל יותר למצוא איזושהי עבודה ותאפשר דריסת רגל למעביד שיוכל להתרשם ממנו ואולי בהמשך לספנסר ויזה. זה בטח יותר טוב מכלום.

amitx

New member
וויזה

גם אם תמצא עבורך חברה (ספונסר) שיהיה מוכן להעסיק אותך, הוא יבקש עבורך וויזה מסוג H1B ולאחר מכן תצטרך להגיע חזרה ארצה להמתין לקבלת כל האישורים מהשגרירות בארץ

למעלה