סטודנטית בסין

dafid

New member
סטודנטית בסין

הבת שלי נוסעת ללמוד בקונמינג,סין. האם ניתן להעביר אוכל לתוך סין? (שמן זית, שקדי מרק ..) מהם המוצרים שחסרים לישראלים בסין? תודה לעונים.

izzy g

New member
למיטב ידיעתי אפשר לשלוח צריך רק לארוז היטב

המוצרים שחסרים לישראלים - תלוי מה הבת שלך אוהבת. לי למשל לא חסר כל כך חומוס אבל אני מאוד מתגעגע לזעתר.

dafid

New member
אם אתה בקונמינג-אשמח לשלוח אליך עם הבת שלי

בשבוע הבא. רק תודיע

izzy g

New member
תודה, לצערי אני לא כל כך בסביבה

חוץ מזה עוד שבועיים אני עוזב, אז אני מחזיק מעמד בינתיים. מבחינת דברים שכדאי לשלוח אז אני חושב שכדאי שהבת שלך תחשוב מה הדברים שהכי מזכירים לה את הבית והיא הכי תתגעגע אליהם, בגדול זה עניין של טעם אישי, ממרח שוקולד לדוגמה אפשר למצוא בסין, אבל למי שאוהב שוקולד השחר זה לא אותו הדבר.

izzy g

New member
חופשה קצרה

קודם ארה"ב, אח"כ בארץ, אחר כך הכל פתוח עוד לא מאוחר....

יש המון דברים שאי אפשר למצוא כאן

מבחר גבינות, חטיפים ישראלים, ואוכל ישראלי בכלל. כמו שנאמר זה עניין של טעם אישי. לא נראה לי שתהיה בעיה לשלוח חבילות לסין, אני חושב שהבת שלך תדע טוב יותר מה חסר לה.

אMור

New member
כנסי ותביני -

האמא העיראקית של חבר שלי באה לבקר, הביאה איתה חצי כבש ושלושה סירים של קובה במזוודה... לי מביאים טחינה היונה הלבנה משכם באופן קבוע וחלווה תורכית מהשוק בנתניה

dafid

New member
הבנתי שיש בקונמינג סופר-מרקט מערבי לגמרי..

אפשר יהיה למצוא בו אוכל דומה לישראלי? (זיתים, למשל..מוצרי חלב..)

izzy g

New member
קצת דומה - לא בדיוק

יש בסין רשת סופרמרקטים צרפתית בשם קרפור שם אפשר להשיג מוצרים מערביים, יש זיתים, גבינות, בגטים וכו'. לא תמיד הטעמים דומים אני למשל לא אוהב את הטעם של רוב מוצרי החלב שיש במזרח, לגבינה צהובה יש טעם של פלסטיק, הקוטג' על הפנים ועוד כהנה וכהנה, אבל בסופו של דבר המצב ממש לא נורא, הבעיה היחידה היא שהמוצרים המערביים הם יקרים יחסית. מוצרים שהם ישראליים במובהק (במבה, קפה שחור עלית, ממרח שוקולד השחר, וכולי) אי אפשר למצוא בסין ואותם אפשר לשלוח, כל אחד מה שמתאים לו החל באוכל וכלה במסירי כתמים לכביסה וסמרטוטי רצפה. בגדול זה תלוי מה הבת שלך אוהבת ומה יעשה לה הרגשה טובה.

Ludwig

New member
קודם כל מזלה שהיא נוסעת לקונמינג...

מנסיון שלי בטיולים ברחבי סין, מכל הפרובינציות האוכל הכי סביר מבחינת הטעם היה ביונאן. דברים שלי אישית חסרים במזרח (ואני נוהג להביא עימי מהארץ): טחינה, זיתים, מלפפונים חמוצים, פיצוחים, חלווה. אפשר גם מרקים שונים באבקה, ואם אפשר אז גם פיתות ו"טבעולים" קפואים. אפשר כמובן להביא גם חומוס וסלטים ישראליים, אבל זה יכול לשמש לתקופה ראשונית מוגבלת בלבד.

Ludwig

New member
ולמען ההבהרה...

גם כשיש כאן בסופרמרקט זיתים, מלפפונים, חמוצים, פיצוחים וסלטים, הרי שמקורם בדרך־כלל מקומי או מערבי והטעם שונה מזה שבארץ, לטעמי שונה מאוד לרעה. את הסלטים המערביים אינני יכול לאכול כלל... מוצרי בשר (מכל בעלי-החיים - היבשתיים, המעופפים או השוחים) אינני אוכל כלל. את רוב מוצרי החלב הבלתי מתוקים אינני אוהב, כך שאינני יכול להתייחס שליהם.

למעלה