סטודנטים

סטודנטים

אתם תמיד מתווכחים מי טוב לנושא זה או אחר. אבל מה איתנו ?! אני סטונדט, בן 26, שנה שלישית בת"א. גר שנתיים עם חברה שלי מזה שבע שנים בפריפריה של ת"א, כי אין כסף למרכז העיר. ומה תגידו לי ? איך הייתי מסתדר אם ההורים שלה לא היו עוזרים לנו ? אני והיא עובדםי כל אחד חצי משרה ולומדים, כי רוצים להיות משכילים ולהתקדם בחיים. מי טוב לסטודנטים ? כי רק איתו אני אלך. מי יעזור לנו ? מי יוריד שכר לימוד ? מי יכיר בהוצאות מוכרות ? מי יסבסד לימודים לתואר שני ?

פזומט2006

New member
בוא אלינו לקדימה!!!

קדימה מתכוונת לדאוג לסטודנטים!! קדימה מחפשת סטודנטים מוכשרים ומזמינה אותם להצטרף לרשימה (יש דיבור על שריון סטודנט בעשיריה הראשונה) רק קדימה תדאג לכם באמת!!!

פזומט2006

New member
שלום, פריחה ושגשוג כלכלי...

רק שרון יביא שלום ואיתו פריחה כלכלית, הורדה במיסים, עזרה לסטודנטים ולציבור העובדים שלא משתכרים כמו שצריך. אל תאמין לאלו שיגידו לך שפרץ דואג לעובדים אתה בעצמך יודע! פרץ לא עוזר בכלום. אז מי אתה מעדיף? ביבי? הוא כבר הוכיח את עצמו פעם ככשלון. אלי ישי? טומי? אין ברירה צריך להצביע שרון!

בלבלות1

New member
ממש. חלומות באסמפיה!

אתה מתאר מצב אידיאלי... ממש השלום מחכה מאחורי הדלת...ומיד יורידו מיסים ויוידו את שכר הלימוד. בינתיים איני רואה ששרון מעוניין ללכת על התחום הזה. דווקא שינוי עוזרת לסטונדטים והורידה במעט את שכר הלימוד. אם ניתן לה כוח - היא תתחזק ותביא אותנו למצב של לימודים אקדמאיים חינם !!

מעיין9876

New member
אני חייבת להבין משהו?!

אני מבינה שאת/ה משינוי נכון? אני צריכה שמישהו יסביר לי למה עם 15 מנדטים לא עשיתם את מה שהבטחתם לפני הבחירות? ואיך בדיוק דאגתם לסטודנטים. למה להצביע "שינוי" ולא "קדימה" כמו שאומר פזומט2006?

המ.

הרטוריקה הזאת של "אתם" ו"אנחנו" נראית בעיני דבילית למדי, ומזכירה לי שני אוהדי כדורגל שמרגישים שותפים פעילים יתר על המידה במשחק ("ניצחנו אתכם בטדי!"). בכל אופן, האכזבה משינוי היתה צפויה. היא אמנם גם נחלת חלקי, אבל יש כאן הגזמה פרועה. מי שבאמת האמין שמהפכה חילונית תגיע בזכות חמישה עשר מנדטים הוא זה שחלם באספמיה. לשינויים היו הישגים, אמנם מועטים, במהלך הקדנציה הנוכחית. מכל מקום, מי שמאמין בליברליזם וחילוניות, יתקשה למצוא בית אחר (מרצ? העבודה? קדימה? כל אלו מפלגות שאין להן כל בעיה לתת בידי ש"ס את משרד הפנים, הרווחה או החינוך).

eman70

New member
אם תיכנס לרשימה במקום ריאלי,

אז תהיה מסודר כלכלית ב-4 השנים הבאות. זה איך שהיא תדאג לך. ואם לא, אז עדיין יש לך הזדמנות לרוויח מהם כסף בתור קבלן קולות...

Arik Zo

New member
קדימה תדאג לסטוודנטים?! הצחקת אותי!

אולמרט: "נשקול לייקר שכר הלימוד באוניברסיטאות" (ראה: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3187432,00.html) ואני רוצה להזכיר לכל מי ששכח את דו"ח ועדת וינוגרד שהושג אחרי מהומות הסטודנטים בסביבות שנת 2001... הדו"ח קבע שיש להוריד את שכר הלימוד ב50%. מאז עברו כ5 שנים ושכר הלימוד ירד רק ב20%~... אז לא רק שלא מיישמים את הדו"ח, אולמרט ברוב חוצפתו מציע להעלות את שכר הלימוד. אם ככה דואגים לסטודנטים בקדימה אז תודה על הדאגה, אבל שלא ידאגו לי.

המ.

מישהו זוכר את הכתבות על אנשים שנשתלים על ידי המפלגות? תמיכה שגובלת בהערצה עיוורת מקומה בטיפשות או בחוסר כנות, ואף אחד מהמאפיינים הללו אינו דבר שמושך אותי במיוחד.

Arik Zo

New member
צר לי לאכזב אותך

התגובה שלי למשל, מורכבת מה לעשות מעובדות: אולמרט מציע להעלות את שכר הלימוד - זאת עובדה, מדו"ח ועדת וינוגד יושמו רק 20%~ מההפחתה שהוחלטה בשכר הלימוד (גם עובדה). בהעלאת שכר הלימוד אולמרט לא רק שלא מקיים את המלצות הועדה אלא סותר אותן - (...) ואני הסטודנט שבסוף ישלם את זה (העובדה המצערת מכל) אז לך חפש שתול אחר!

shay or eli

New member
חד"ש תמכה בסטודנטים

ח"כ עסאם מח'ול הציע בזמנו את "חוק שוויון הזדמנויות בהשכלה הגבוהה" שנועד למנוע אפלייה של אדם הרוצה להתקבל לאוניברסיטה על רקע מוצאו או מצבו הכלכלי. החוק נדחה ע"י הקואליציה כיוון שהוא דורש מהממשלה לסבסד את כל שכר הלימוד לסטודנטים שלא יכולים לממן אותו בעצמם. תאי הסטודנטים של חד"ש הם אלו שהיום מובילים את המאבק נגד העלאת שכר הלימוד: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3190322,00.html

בלבלות1

New member
תקיפה אוניברסיטת חיפה

מה היה הסיפור הזה ? הגשתם בג"צ ? והיה בלאגן בבחירות ?!! מה קרה שם ?

shay or eli

New member
לא יודע

אבל אני מכיר אנשים מתא חד"ש באוניברסיטת חיפה. לשאול?

Weltmann

New member
בחירות באוניברסיטת חיפה

טלנובלת הבחירות לאגודת הסטודנטים באוניברסיטת חיפה תא "נטו" המושל ביד רמה באגודה (36 מתוך 40 המושבים במועצת האגודה), שהוא לכאורה תא א-פוליטי (אבל בפועל קשור ל"ליכוד"), דאג שועדת הבחירות תהיה מורכבת כולה מאנשיהם. ועדת הבחירות צינזרה פלאיירים של תא חד"ש ("תוציאו מהפלאייר את המילה 'גזענות' אחרת לא נרשה לכם לפרסם אותו") ועשתה שלל דברים מלוכלכים. השיא היה כשהם שינו את רשימת אזורי הבחירה. הבחירות לאגודת הסטודנטים הן בחירות אזוריות: כל חוג לימודים, או קבוצת חוגי לימוד, שולח מספר נציגים למועצת האגודה, בהתאם לגודלו היחסי. החוג למשפטים, למשל, שהוא גדול יחסית, שולח שלושה נציגים. החוג למתמטיקה, למשל, שולח נציג אחד. חוגים קטנים יותר, מחוברים האחד לשני בכדי להשלים למספר שלם של מנדטים. אחד מתפקידי ועדת הבחירות הוא להגדיר את אזורי הבחירה: למשל - החוג לספרות עברית והחוג לתיאטרון הם אזור בחירה אחד השולח נציג יחיד למועצה. החוג לסטטיסטיקה והחוג למערכות מידע הם אזור בחירה אחד השולח 3 נציגים למועצה. החוג לשפה וספרות אנגלית והחוג לשפה וספרות צרפתית הם אזור בחירה אחד השולח נציג אחד למועצה, וכך הלאה. ועדת הבחירות הרכיבה את אזורי הבחירה בצורה שערוריתית (באופן שהיטיב עם "נטו"), אבל זה מילא. שטויות כאלה קורות כל שנה. הפעם הם שברו שיאי חוצפה: עד ה-16.11 כל התאים המתמודדים לבחירות היו צריכים להגיש רשימות של מועמדים (מי מתמודד מטעמם בכל אחד מאזורי הבחירה). אחרי ה-16.11 הרשימות נסגרו, ואי היה אפשר להוסיף מועמדים חדשים או להעביר מועמדים מאזור בחירה אחד למשנהו. מה עשתה ועדת הבחירות (המורכבת כולה מאנשי "נטו") ב-17.11, יום אחרי שנסגרו רשימות המועמדים? הם שינו את אזורי הבחירה: הזיזו חוג מאזור בחירה אחד למשנהו, איחדו שני אזורי בחירה שונים לאחד, פיצלו אזור בחירה אחד לשניים... נוצר מצב שבו, למשל, לחד"ש פתאום לא היו מועמדים בחלק מאזורי הבחירה (כי הם הוזזו לאזורי בחירה אחרים), או נוצרו אזורי בחירה שבהם חד"ש הריצה שני מועמדים האחד נגד השני על אותה משבצת... ניסינו לערער על ההחלטה בפני ועדת הפיקוח האקדמי. זוהי מסגרת שדיקן הסטודנטים הקים בכדי לפקח מטעמו על הבחירות. הועדה מורכבת משלושה אנשים: יו"ר ועדת הביקורת של אגודת הסטודנטים (יגאל באזוב, נציג החוג לכלכלה מטעם תא "נטו"), העו"ד של האגודה (אורן שגב, שהוא ממונה מטעם תא "נטו"), והאיש העצמאי היחיד בועדה: ד"ר יונתן יובל מהחוג למשפטים. עתרנו בפניהם (זה כבר היה שבועיים לפני הבחירות), ולמרות הדחיפות של העניין לקח להם שבוע וחצי להשיב (מתברר שבאזוב ושגב השעו את החלטתם...). התשובה הייתה: הערעור נדחה ברוב קולותיהם של באזוב ושגב, ו... יש חוות דעת מיעוט של ד"ר יונתן יובל שטוען שאנחנו צודקים לגמרי... כשראינו שאי אפשר להשיג צדק דרך המערכות של האוניברסיטה, פנינו (שלושה ימים לפני הבחירות, מיד אחרי שקיבלנו את תשובת ועדת הפיקוח האקדמי) לבית-המשפט המחוזי בחיפה. השופט יצחק דר שדן במקרה, קבע (יומיים לפני הבחירות) כי צריך לתקן את הליקויים (לאפשר לפתוח מחדש את רשימות המועמדים) ולדחות את הבחירות. באותו יום, ניסתה ועדת הבחירות לעקוף את ההחלטה של יצחק דר: הם הסכימו שרשימות המועמדים יהיו פתוחות לשינויים עד יום לפני הבחירות (למחרת!), אבל קבעו שהבחירות יתקיימו במועד. זה אבסורד: אפשר יהיה להוסיף מועמדים, אבל 14 שעות אחרי שהם נוספו למירוץ, הם יצטרכו להתמודד בבחירות. זה לגמרי לא סביר שלמתמודד לנציגות חוג יהיו 14 שעות בלבד להיכנס להרצאות, להציג את עצמו בפני הסטודנטים, לשטוח בפניהם את האג'נדה שלו, לחלק פלאיירים, וכו'. הקביעה של ועדת הבחירות רוקנה מתוכן את ההחלטה של השופט יצחק דר, כיוון שאין היא מאפשרת התמודדות הוגנת. הלכנו שוב לביהמ"ש המחוזי (זה כבר היה יום אחד לפני הבחירות!), והפעם יצחק דר קבע מפורשות (בצורה שלועדת הבחירות לא הייתה אפשרות לעקוף) שהבחירות תידחנה. תא "נטו" הלכו לביהמ"ש העליון ודרשו שיהפוך על פיה את החלטת ביהמ"ש המחוזי ושהבחירות תתקיימנה למחרת (כשדיקן הסטודנטים, פרופ' אריאל בנדור, צירף תצהיר לעתירה שלהם שתומך בבקשתם!!!). בשעת לילה מאוחרת החליטה שופטת ביהמ"ש העליון דורית בייניש לדחות את עתירתם. בחצות נשלח SMS לכל הסטודנטים: "עקב פעולה מכוערת של תא חד"ש הבחירות נדחו. אנחנו ב"נטו" ממשיכים לעשות נקודה". ['ממשיכים לעשות נקודה' זו הייתה סיסמת הבחירות שלהם] למחרת,הגענו לאוניברסיטה מצוידים בפלאיירים (כותרתם: "חד"ש מגינה על הדמוקרטיה בקמפוס") שהתקבלו בהתעניינות מצד הסטודנטים. זכינו באותו יום להמון תגובות חיוביות, ו"נטו" היו די לחוצים. אגודת הסטודנטים חילקה פלאייר המכוון נגדנו שהיה למעשה תעמולת בחירות של תא "נטו" (והוא חולק מטעם האגודה ומתקציבה! זה כאילו שמשרד ראש-הממשלה ידפיס פלאיירים עם לוגו רשמי של מדינת ישראל, המפרסמים את מפלגת "קדימה"). בשלב זה אמור היה להיבחר תאריך חדש לבחירות. כל תאי האופוזיציה (חד"ש, בל"ד, לביא [תא ימני-קיצוני הקשור בליכוד] וסלע [תא א-פוליטי-לכאורה הקשור במפלגת העבודה]) דרשו שיאפשרו להעמיד משקיפים בקלפיות (שכן בשנה שעברה היו מקרי זיופים, והיה חשש שלאור המעמד המתערער של תא "נטו" הם ינסו לזייף גם השנה). בהתחלה ועדת הבחירות ו"נטו" דחו את הדרישה, ובסוף הושגה פשרה שועדות הקלפי יאוישו לא על-ידי סטודנטים, אלא על-ידי 'דודות' (מכירים את הקשישות שמשגיחות על בחינות הבגרות? אלה שלא נותנות לצאת לשירותים? אז הן 'דודות'). יום לפני הבחירות, החליטה ועדת הבחירות לחזור בה מההסכמה, וקבעה שועדות הקלפי יאוישו בכל זאת על-ידי סטודנטים. הם ניסו להחתים את כל התאים על נייר שאומר שהם מסכימים לזה. "נטו" חתמו מיד (מן הסתם). תא "שינוי" הצטרף לחתימה (הם משת"פים של "נטו", אבל זה עניין להודעה אחרת), ו... בל"ד צירפו חתימתם! הם התנו את דרישתם בכך שרבע מהסטודנטים שיאיישו את ועדות הקלפי יהיו סטודנטים ערבים... תחת חשש כבד לזיופים בקלפיות, ניגשנו ליום הבחירות. [אני מדלג על המון פרטים פיקנטיים: הסיפור מאחורי ועדת וינוגרד, הברית בין תא לביא לסלע, הפלאיירים האנונימיים שהופצו בקמפוס נגדנו, הברית בין תא נטו לשינוי...] תוצאת יום הבחירות: "נטו" ירדו מ-36 מנדטים ל-35 (שוק טוטאלי. כולם ציפו שירדו לסביבות ה-20). "לביא" ירדו מ-1 ל-0. "סלע" הכניסו 2 מנדטים (בלתי סביר בעליל. כל ההערכות נתנו להם לפחות 10 מנדטים, אם לא יותר) והמכה... חד"ש ירדה מ-1 ל-0. בל"ד עלתה מ-1 ל-2. (בחוג להיסטוריה היה תיקו בין מועמדי סלע ונטו וביום רביעי נערכו בחירות חוזרות. היה עוד פעם תיקו, וביום רביעי הקרוב יערכו שוב בחירות חוזרות...). הבחירות הן עוד לא פרק חתום כיוון שצריך לבדוק איך וכמה זייפו. סלע העמידו מצלמות וידאו בשווי 3000 דולר ברחבת הקלפי בכדי לצלם את הנעשה שם (כתחליף למשקיפים שסירבו לאפשר להם להעמיד). מתברר אבל שמישהו ניתק את המצלמות, והדליק אותן רק ב-19 בערב... בנוסף, בחוגים מסוימים ישנו אחוז הצבעה גבוה בצורה חריגה, מה שמעורר חשד שאולי "נוספו" מצביעים שלא הצביעו. את כל העניינים האלה נבדוק בשבועות הקרובים. לגבי הבלגאן של אחרי הבחירות: כשהתבררו תוצאות הבחירות, אנשי "נטו" התחילו לתקוף מילולית ולעשות פרובוקציות, מה שהוביל לקטטה קצרה. המשטרה הגיעה, אבל היחיד שעוכב לחקירה היה יו"ר תא "נטו", איתן טבריה, על חלקו בשתי תקיפות מוקדמות יותר באותו יום (בהם אנשי "נטו" תקפו את אנשי "סלע")...

בואו לבקר באתר

אתם מוזמנים לאתר: http://www.dimonanet.co.il/100-4u/default.asp ולראות מיהם הח"כים שדואגים לכם באמת ומי אלו שדופקים אותכם!

למעלה