סטארגייט SG1 1X17 Solitudes

kinspirit

New member
סטארגייט SG1 1X17 Solitudes

א. טעות תרגום פטאלית - כשג'ק גוסס, אחרי שסם ראתה שמדובר באזור קרח והחליקה בחזרה אליו, הם מתכרבלים אחד ליד השני וג'ק לוחש "שרה?" על זה סם עונה שכן. קטע דרמטי ומקסים בו ג'ק הוזה (להזכירכם, הוא חושב שזאת אשתו לשעבר) וסם מבינה את מצבו הקשה ומחליטה לשקר כדי להרגיע אותו. משום מה המתרגם/ת של הפרק החליטו שהוא לחש את שמה של סם... די הורס את היופי של הסיטואציה
ב. חברים, עכשיו ברור למה היו כל כך הרבה רעידות אדמה בישראל לאחרונה - הסטארגייט השני של כדור הארץ (זה שלא נמצא בהר שאיין
) נמצא בישראל... קדימה חברים, צריך ללכת למצוא אותו לפני שיהיה מאוחר מדי...

adili6

New member
1.הוא לחש שרה..באמת?? חשבתי שהוא לחש סם...

אווףףף...מה הוא דוחף אותה לשם?? מה, הוא לא מבין שניתני האהבה פורחים בדיוק כאן??? בקשר לתרגום...המתרגם/ת חשב'ה שג'ק אמר סם (כמוני) כי ההתחלה היא אותה התחלה...מעניין לעניין באותו עניין..בטוח שהוא אמר שרה ולא סם???

עליס1

New member
כן..

וזה באמת תמיד קצת גרם לי לקונפליקטים... כי היה לי את הפרק ללא תרגום והבנתי שהוא אמר שרה,אבל קיוויתי שהוא אמר סאם ומיותר לציין שהמתרגמים לא עזרו פה במיוחד... שלא לדבר על התסריטאים (סופר מבאסים !!) אבל חפיף... ולגביי רעידות האדמה... מי מכסה ת'צפון?!, מי ת'דרום?! אם הסטארגייט בארץ אני רצה לחפש !!!
תנו לי רק לחפש ת'מדים...

AKben

New member
לפי תסריט הפרק מתוך האתר הרשמי של סטארגייט

קישור לתסריט הפרק (קובץ PDF) מוזכרת פעם אחת המילה "שרה", בעמוד 10: ג'ק מספר לסאם על אחת המשימות שלו בעבר, בה הוא שבר עצם בתאונת צניחה על בגבול אירן, ושהרצון לראות את אשתו שרה החזיק אותו. כמעט בסוף הפרק, בסצנה המדוברת בשרשור הזה, סאם נופלת, וכתוב שג'ק אומר "סאם", ולא "שרה" (תחילת עמוד 37).

kinspirit

New member
אוקיי, זה מוזר

אני זוכרת במפורש שהוא אומר שרה, ואין מצב שאני זוכרת את זה מצפייה בפרק מתורגם של הערוץ הראשון לפני מאה שנה (לא נראה לי אפילו שראיתי את הפרק הזה בערוץ הראשון בזמנו), כך שזה חייב להיות משמיעה בפרק עצמו. מה גם שאני נמצאת בyahoo group שבה מעריצים מתמללים פרקים של הסדרה לתסריטים (זה התחיל הרבה לפני שMGM שמו את התסריטים האינטרנט) ובתמלול של הפרק הזה גם כתוב שהוא אמר שרה. א. יכול להיות שבצילומים הם שינו את התסריט. ב. צריך פשוט לשים ווליום ממש חזק בשידור חוזר של הפרק ולנסות לקלוט מה הוא אומר שם באמת. מוזר

ilovenewyork

New member
כן אני אשים ווליום ממש גבוה בשידור של חצות

ואז אני אבלה את השעתיים הבאות בתחנת משטרה על הפרעה לשכנים אבל אני מניח שזה יהיה שווה חחח אגב איך זה שהתמליל שMGM מוציאה שהוא ככלות הכל הרישמי לא כולל את המילה "שרה" אם היא קיימת אני זוכר שבתמלילים מופיעים אפילו הדברים הכי קטנים

kinspirit

New member
כמו שאמרתי

לפעמים בזמן הסרטה השחקנים משנים את מה שהם אומרים מסיבה זו או אחרת (אם מאלתור או מבחירה של האחראים באותו הרגע לשנות משהו) ואז מה שנמצא בתסריט הוא לא מה שבסופו של דבר מצולם. התסריט שהם שמו באתר נראה כמו תסריט מקורי סרוק, מה שאומר שאי אלו שינויים שנערכו בזמן ההסרטה (כמו למשל בחירה להגיד את שמה של שרה ולא של סם) לא יופיעו שם. אבל יכול בהחלט להיות שאני ואנשים אחרים טועים והוא באמת אומר את השם של סם...

kinspirit

New member
אוקיי

שמתי את הפרק במחשב ומצאתי את הקטע, הקשבתי טוב טוב שלוש פעמים ואין ספק שהוא אומר שרה ולא סם. מעבר לזה ששומעים אותו בבירור אומר שרה, המשיכה של הצלילים בביטוי השם לא תואמת לסם (מבחינת מספר ההברות שמבוטאות). מה גם שזה מתאים לכך שסם אומרת לו בתגובה "אני כאן ג'ק" - היא לא היתה משתמשת בשם הפרטי שלו אם הוא היה פונה אליה, היא פנתה אליו בשם פרטי כי זה מה שאשתו היתה עושה.

AKben

New member
זה מתאים גם מכיוון אחר

בהתחלה הוא אומר "מייג'ור", היא אומרת: "קולונל" אחר כך הוא (כביכול) אומר: "סאם", והיא עונה: "ג'ק"

AKben

New member
את צודקת, באמת יש טעות בתסריט, הוא אומר "שרה"

גם אני בדקתי את הפרק שוב, והעלתי לאתר שלי 3 קטעי אודיו מהפרק: אחד מההתחלה, בו הוא אומר "שרה", כדי שנוכל לשמוע אותו מבטא את השם כשהוא עוד מרגיש טוב. השני כבר די מהסוף, בו הוא אומר "סאם", כדי שנוכל לשמוע אותו מבטא את השם "סאם" כשהוא בקושי מדבר. והשלישי הוא הקטע המדובר כאן, בו אפשר לשמוע בבירור שג'ק אומר "שרה". (כשהוא בקושי מדבר). קישור לאתר

adili6

New member
אני בגברתי בחצות את הווליום ולצערי

הוא אמר "שרה" ואני נכנסתי ל"אשליות מתוקות" שכבר כאן הקולונל והקפטן הם "סאם" ו"ג'ק" אחד בשביל השני
איי..אתם לא מבינים...בפעם הראשונה שראיתי את העונה ה-1 וראיתי את הפרק עם נרים חשבתי..אוקיי..נחמד..הם מרגישים משהו אחד כלפי השנייה...הלאה... ומאז העונה הרביעית והפרק "הפרד ומשול" רק התמוגגתי על כל סצנה של סם וג'ק ופתאום לפני כמה ימים באה לי הסצנה של סם ונרים...הייתם צריכים לראות את ההבעה על הפנים שלי..כאילו מישהו שם לי משהו מסריח מתחת לאף!!! אני כזה: "עזוב אותה...היא של ג'ק!!!" עליס...תתמכי בי בבקשה!!!

עליס1

New member
את צוחקת...

בזמנו... כשהיה הפרק של "הפרד ומשול" אני כול כך היתרגשתי ממה שג'ק אמר\עמד להגיד.. שהרסתי לעצמי את ההקלטה.. והעברתי ערוץ לשנייה זה היה... (רגע.. המחשה..: "אהה.. אני לא מאמינה... אהה... אוי.. לא.. למה ! אוף! לא עכשיו..! או הינה.. או..") משהוא כזה הזוי על הסף...

adili6

New member
מההה?????!!!!

הייתי מתאבדת!!! לא ראית את "הפרד ומשול"?!?!?! את צוחקת....
למי שלא ראה את עונה 4 אבל ראית את זה שאחריו נכון?? "'window of opotunities" ואת זה שבו SG-1 מאבדים את הזיכרון?? sam:there are somethings that i do like here jack:really? sam...looks at him in a miningful way jack:eek:h... a long silence jack: feelings...iremember..feelings sam: for me? thanks, i feel better now and then she leans at him יאוו!!! אהבתי!!! וריק עם זקן-שפם!! אין..אין עליו!!!

עליס1

New member
לא הבנת...

הקלטתי תוך כדי צפייה,והרסתי לעצמי את הקטע.. אה.. נכון,אחרי שסאם קולטת שהם שיקרו.. והיא באה לעצור אותו מלעבור את ההסרה של הזטארק \בדיקה (מה שזה לא היה..). אז,למה היתלהבתי כי לפי איך שהכרתי את הסידרה ידעתי שהולך לקראות פה משהוא חשוב ויוצא דופן ,אבל דווקא אז השלט היה ביד ולחצתי על ערוץ אחר... ואני לא צריכה לציין שמאותו יום כשהקלטתי את הפרקים השלט היה בירושלים !!

adili6

New member
יפה יפה...

האם את שותפה להרגשתי בקשר לנרים
למי שלא ראה מעבר לעונות 1-4 ולפיט ולזאתי מה-CIA שהיתה חברה של ג'ק (בעעעע-->אני לא ראיתי את הפרקים אבל כמובן בגלל הסקרנות ספוילרתי לעצמי בקליפים ביו טיוב)

Enderew

New member
זה דווקא חלק מהאיכות בסדרה

אם ג'ק וסאם היו נהיים ביחד מהר, או לא מנסים להמשיך הלאה ולצאת עם אחרים, אני חושב שזה היה פוגע באיכות הסידרה. הקטעים של סאם ופיט מאוד חזקים. פתאום אתה מזדהה איתו לפעמים, ולא עם סאם, למרות שהיא הגיבורה. אגב, זה ממש חמוד איך שאתן עוקבות אחרי "מערכת הכמעט יחסים" של ג'ק וסאם.

adili6

New member
עזוב אותך...

JACK AND SAM FOREVER!!! who the f*** is this pit/pete??? כן זה גם נורא נחמד לנו לעקוב אחריה...

זה ספויילר בשבילך

פיט מגיע בהמשך הסדרה.. רק שאנדרו שכח לסמן לך סימן ספויילר לפני שהוא אמר על זה משו...

למעלה