סטארגייט SG1 - פרק 8X18- Threads - שרשרו!

ayan2

New member
אני לא יודעת למה...

אבל החיבור בין ג'ק לבין קארטר לא נראה לי...לא מסתדר לראות את השניים האלה יחד כזוג. אין ספק שיש בינהם חיבור טוב, הם מסתדרים יחד ועברו יחד דברים שאי אפשר לתאר, אבל, מעבר למה שחוויות כאלה יכולות לעשות לקשר שבין שני אנשים, האם הייתם יכולים לדמיין אותם יחד כזוג רומנטי? הם ניראים לי כל כך שונים אחד מהשני. האמת שסם, בכלל לא מוצגת כמישהי רומנטית במיוחד והיה קשה לי לראות אותה יחד עם...השוטר. אוףףף ברח לי השם שלו. אולי זה בגלל שהיא לא היתה ממש מעוניינת בו. פיט! או! נזכרתי, זה השם שלו! הרי אם את כל הזמן מקווה להיות בקשר עם מישהו אחר, יהיה קשה להאמין שאת אוהבת את פיט... וחוצמזה היה מאוד עצוב לראות שאבא של סם מת. חבל שהוציאו אותו מהסידרה הוא היה דמות מצויינת. דניאל, אומה ו...אנוביס! היו מעולים. חייבת להודות שלא הבנתי מה אומה עשתה לאנוביס בסוף. כל הזמן הרי אמרו שיש דברים שהיא לא יכולה לעשות. היא...הרגה אותו? עד עכשיו היא לא רצתה, או לא יכלה? היה מצחיק איך שדניאל חזר לפיקוד ו...הדגל שג'ק נתן לו...אתם כבר מבינים
בקיצור, פרק מקסים. מחכה ומצפה לזה שאחריו! (מה בשבוע הבא? רק סטארגייט?
).

Iced Hammer

New member
בעניין אומה ואנוביס...

אומה אכן לא יכולה לנצח את אנוביס ... אבל מה שבעצם היא עושה זה נלחמת בו ואז הוא משקיע את כל האנרגיה שלו בלהגן על עצמו (הם אמורים להיות שווי כוחות) וככה הוא לא יכול להשפיע על מה שקודם בגלקסיה. אבל מצד שני אומה לא יכולה לעזור לאנשים להתעלות יותר. (או לעשות שום דבר אחר)

סלמאק

New member
באמת אחלה פרק!

כאב לראות את מותם של סלמאק וג'ייקוב
חימם את הלב לראות את ג'ק תומך בסם ומחזיק לה את היד באותם רגעים קשים. אני יודע שהכותבים לא תיכננו את זה ככה, אבל זה כ"כ מתחבר, שזה נראה כאילו זה תוכנן: כל הדיבורים המרומזים האלה של אומה על הדברים שדניאל היה מעדיף לא לדעת / לא לזכור מהתקופה הקודמת של ההתעלות שלו, ושבגללם הוא החליט לשכוח את כל התקופה הזאת (ובטעות שכח גם הכל מלפני ההתעלות), זה כ"כ מסתדר עם כל העלילה של האוריי! זה יוצא ככה, שכשדניאל התעלה, הוא ידע על כל עניין האוריי, דבר שהוא העדיף לשכוח, וזה בדיוק מה שהוא עשה בסופו של דבר. ועל זה אומה רמזה כל הזמן, שיש דברים שאסור לה לומר, ודברים שבגללם הוא החליט מיוזמתו לשכוח. לא אהבתי את זה שלא הראו (ולו בפריים אחד) את מה שקורה באותם רגעים בדקארה. אז נכון, בניגוד לשני הפרקים הקודמים, הפרק הזה לא הכיל קרבות כלל, לא היו בו סצינות פעולה וכו', וזה די ברור למה. מה שמציק לי, זה שהדבר די גרם לי לשכוח את העובדה שאנוביס אכן הצליח להשתלט על דקארה, לחייג לשערים, וכמעט להפעיל את הנשק! לפחות יכלו להראות שוט או שניים של ההשטלתות על המקדש, ההפעלה שלל הנשק, החיוג - משהו, כדי להוסיף למתח. לא היה שם כלום, וזה היה מאוד חסר, כי לא היתה ממש תחושת מתח.

ARIS BOCH

New member
לא הראו את דקארה כי זו הגרסה הקצרה

בגרסת ה- DVD אורכו של הפרק 60 דקות ושם יש סצינות נוספות ובהן בין השאר מראים מה מתרחש בדקארה.

ayan2

New member
ומכיוון שלא ממש הראו את המשבר, את הסכנה

ואת השתלטותו של אנוביס, הייתה לי תחושה של פיתרון מהיר וקל מידי. לא ראינו את המהפך. רק שמענו עליו. אומנם ראינו את החיוג לפיקוד ואת הפקודה של ג'ק להפעיל את ההשמדה העצמית, אבל זה היה הסממן היחיד למה שמתרחש. הבעייה כמעט נפתרה מעצמה. ההשמדה העצמית עצרה. הסכנה חלפה ונותר רק לחשוב שזה מעשה ידיו של דניאל. ולגבי זכרונו של דניאל - זה משהו שאומרים בעונה התשיעית? שדניאל ידע על האוריי? באמת?
לא זכרתי את זה...למרות שאולי לא הבנתי את כוונתך סלמאק

סלמאק

New member
זה אמור לסגור מראש את השאלה

"איך זה שלא ידענו עד היום על האוריי?" כלומר, דניאל התעלה, אז הוא אמור היה לדעת עליהם, לא? הוא היה שם... התשובה לזה היא שהוא ידע עליהם, אבל ידע גם שיעדיף לא לדעת עליהם כשיחזור לצורתו האנושית, אז הוא השכיח מעצמו גם את זה (אני אומר "גם", כי במקור הכותבים תכננו שמה שהוא השכיח מעצמו זה את העובדה שאומה העלתה את אנוביס) ובטעות שכח הרבה יותר מזה.

ayan2

New member
אני מבינה. עכשיו קשה לי שלא לחשוב

האם בעונה 9 הסבירו מה לקח לאוריי כל כך הרבה זמן להופיע, או שרק אני והזיכרון בגודל של נמלה שלי לא זוכרים
ותודה על ההסבר!

ilovenewyork

New member
דניאל לא לגמרי התעלה

בגלל זה הוא לא יכל להילחם נגד אנוביס , זו היתה תחנת מעבר שבה עליו היה להחליט אם להתעלות או למות ( עוד פעם )

סלמאק

New member
אתה מדבר על הפעם הזאת.

זה נכון, הוא היה בשלב מעבר בלבד. אבל בפעם הקודמת (מהלך עונה 6), הוא התעלה אל מקומם של הקדמונים, ושם נחשף לכל הידע שלהם. שם הוא לא הצליח להילחם נגד אנוביס, אבל זה היה רק בגלל שהקדמונים (או רק אומה) עצרו אותו. אם הוא לא היה מתעלה אל מקומם של הקדמונים בפעם ההיא, הוא לא היה מצליח להיתגלות אל ג'ק ואל ט'יאלק בפעמים ההן.

subatoi

New member
רק רציתי לומר

שעדיין לא ראיתי את הפרק, בעזרת השם מחר בצהריים, ואז אכתוב רשמים מחודשים.

subatoi

New member
טוב,

אני לא אחדש כלום כשאומר שהפרק הזה מצוין, המון המון דרמה טובה. * ג'ייקוב, פשוט מרגש ועצוב נורא.
* לא הבנתי את אומה כשהיא התיישבה מול דניאל ואמרה "איך לנסח את זה? הכלבים עייפים". כאילו, מה?! * כשדניאל "נוחת" וג'ק מחפש איך לכסות אותו, הוא קודם כל מסתכל על הדגל האמריקאי, ואז מחפש משהו אחר. גאוני. ואז הוא סתם מסתכל מסביב, במבוכה. ענק.

סלמאק

New member
כנראה שהעונש שלה מתחיל להשפיע

ונמאס לה להמשיך לסבול את טעויות העבר שלה.

kinspirit

New member
זה סלנג

הכוונה לזה שהרגליים שלה עייפות... או לפחות כך אני הבנתי את זה

subatoi

New member
סלנג אמריקאי

או סתם צורת ההתבטאות של אומה ("נרות", "בתים" וכו')? מילא היתה אומרת הסוסים עייפים, או משהו כזה, אבל מה קשור כלבים? Oh, well...

סלמאק

New member
לדעתי מדובר בסלנג של דניאל...

כי מן הסתם, במישורים העליונים האלה, לא מתקשרים בשפה מילולית. אז כמו שהמקום שאליו הוא הגיע הופיע בדמות מקום שהוא מכיר (כי ככה הדברים היו נראים בעיניו), או זה שהמידע שהוא קיבל שם הגיע אליו בצורת כתבות בעיתון, אז כנראה שככה הוא מבין את ה"דברים" של הסובבים אותו, או יותר נכון ככה הוא היה מתרגם אותם. זה משל ליכולת להמשיך. מי שהכלבים שלו עייפים, לא יכול להמשיך להתקדם עם המזחלת, אז כנראה שהיא עייפה מכל הטרטורים, היא לא יכולה להמשיך כך עוד.

subatoi

New member
האסוציאציות שלך עובדות שעות נוספות,

אם חשבת על מזחלת בהקשר של כלבים
גם זו פרשנות, אני מניח. שיהיה

סלמאק

New member
מישהו אחר היה חושב במובן של קרבות כלבים...

אבל אז זה היה משל ללחימה, ואומה היא לא ממש הטיפוס הלוחמני (מלבד הקרב הנצחי עם אנוביס)
.

למעלה