סטארגייט SG1 פרק 1X09 - Thor's Hammer

Iced Hammer

New member
סטארגייט SG1 פרק 1X09 - Thor's Hammer

לא ... אין קשר בין הכינוי שלי לפרק הזה... למרות שאני מאוד אוהב אותו.

subatoi

New member
פרק מצוין.

אני חושב שזה הפרק הראשון עד עכשיו, שבאמת הרגשתי שזה SG1 שאני מכיר, מבחינת הסדרה, אני מתכוון. אם היו לוקחים את הפרק הזה ושמים אותו בעונות המתקדמות, לא הייתי מרגיש הבדל. עד עכשיו הפרקים נראו שונים קצת, כל פרק מבחינה אחרת. זה הפרק הראשון, אני חושב, שהכל נראה טבעי, למי שמכיר את הסדרה. היה פרק מעניין, עם אקשן מסוים, עם תשובות לכל מיני שאלות (יחסי פונדקאי-שיתופן, למשל), עם אלים "חדשים" ומגניבים, עם אונאס, וכל מיני בלגאנים. לא היה ברור למה גרווין היתה כ"כ לא סלחנית כלפי טיאלק שהיה בסה"כ ג'אפה, כשהיא עצמה היתה גואולדית(!). היא לא חושבת על המצב שבו היא היתה? כנראה שהיא שקועה כ"כ עמוק בכעס על העבר שלה, שהיא לא סולחת לאף אחד עם עבר דומה. ואיך אפשר שלא להזכיר את ג'יימס ארל ג'ונס, הקול של דארת' וידאר, שעשה גם את הקול של האונאס. מגניב
, וכבוד לסטארגייט.

subatoi

New member
ועוד תהיה עם ../images/Emo58.gif לצופי AXN בסופה.

תגידו, החבר'ה שלנו אף פעם לא חשבו לבקש מהאסגארד לבנות פטיש חדש, או אפילו פטיש נייד? זה היה יכול להיות נורא שימושי. אם הם עשו דבר כזה לפני כ"כ הרבה שנים, בטח הטכנולוגיה שלהם יכולה עכשיו לעשות דברים הרבה יותר משוכללים, לא?

redhat

New member
גם אני חשבתי ככה.

אני מניח ממה שאתה אומר וממה שראיתי פעם בערוץ 1, שהם לא בונים מתקן כזה. זה באמת הרי טיפשי, ממש טיפשי. ובהחלט פרק מצויין, פשוט אדיר, אין מילים. זה פרק שמי שרואה פעם ראשונה צריך לעקוב ממש טוב, כי יש הרבה מילים חדשות.

Iced Hammer

New member
אם אני לא טועה |ספויילר| לAXN

בפרק Thor's Chariot אם אני לא טועה בסוף תור אומר להם שהם תיקנו את הפטיש...

kinspirit

New member
../images/Emo45.gif

לצופי AXN ולא רק זה, הוא גם אמר שהוא יזהה את "החתימה" של טיאלק ולכן טיאלק לא יתפס בו אם הוא יגיע לכוכב.

Gilliana

New member
לגבי ג'יימס ארל ג'ונס - בהחלט! ../images/Emo45.gif

ובלי שום קשר, סטארגייט הולכת ומשתבחת מיום ליום. היפ היפ הוריי!

סלמאק

New member
וואללה?! זה הוא? בהחלט יש כבוד, לא ידעתי

את זה עד עכשיו. טוב לדעת. לגבי גרווין: זה אפילו לא עבר דומה... היא היתה גואולד, הוא ג'אפה... יש הרבה הבדל: -קודם כל העובדה שהגואולד לא שולט עליו, אז מה כבר הסיבה להרוג אותו? -שנית, העובדה ששיתופן לא ימות יחד עם הגואולד בגלל הפטיש, שלא כמו במקרה של טיאלק, שחייו תלויים בגואולד. -שלישית, היא היתה גואולד, היא אמורה לדעת שהג'אפה הם רק עבדים, הם לא האוייב האמיתי... מה, לא יכול להיות ג'אפה שהחליף צד? בתור גואולד היא אמורה לדעת את זה.

למה כשהם עוברים בשער הם לא קופאים

כמו פעם? זאת אחת מהטעויות שדיברתם עליהם ואתם מוכנים לסלוח?

Gilliana

New member
דרך אגב, אם כבר מדברים על העניין הזה...

דבר ששמתי לב אליו כבר בפיילוט ושצרם לי הוא הטענה לפירוק מולקולרי בעת המעבר בשער. מצד אחד - הסטארגייט אמור להיות חור תולעת, כלומר דרך קיצור במרחב החלל-זמן שאין לה כל קשר לשיגור או לפירוק מולקולרי ומצד שני, ברגע שמדברים על פירוק מולקולרי, הרי שכבר לא מדובר בחור תולעת אלא במשגר, נוסח האנרג'ייזר ב-Star trek. חייבת לומר שהסתירה הזו לי אישית מאד הפריעה. אני מניחה שכוונת המשוררים (מפיקי הסדרה) היתה אכן לחור תולעת ולכן צורם חוסר ההבנה מצידם לגבי מהותו של חור תולעת, לפחות מהבחינה הפיזיקלית-תאורטית.

gandal

New member
לגבי יישוב הבעיה...

אם נחליט שחור התולעת לא מהווה קיצור של 0 מרחק, נגיד כמו מעבר בדלת, אלא מרחק כלשהו שבכל זאת "נשאר" למרות חור התולעת (אפשר להכניס שטויות של 'ככל שהמרחק מקוצר יותר ככה יציבות החור קטנה יותר ביחס של בלה בלה'). את המרחק הזה החבר'ה משוגרים, כחלק ממנגנון המעבר ה"אוטומאטי", כי למעשה המרחק הנותר הוא בשום-מקום כך שאינם יכולים ללכת אותו ברגל :). יניב

Gilliana

New member
אף אחד לא אמר שחור תולעת...

מהווה קיצור של אפס מרחק - למעשה, עפ"י הפיזיקה התאורטית, זה ממש לא כך. בשורה התחתונה - נראה לי שהסדרה לא הכי מסונכרנת עם המדע בקטע הזה. לעומת זאת, מבחינה מיתולוגית והיסטורית - יש בהחלט סינכון מכובד.

סלמאק

New member
יש לי תיאוריה:

חור תולעת, כשלעצמו, הוא אכן כמו שאמרת: רק מעבר, ללא כל פירוק מולקולרי. אבל במקרה הזה, יש לנו גם את "אופק האירוע", שהוא תופעה שאינה קיימת בטבע, הוא יציר של הטכנולוגיה הזו, הוא מהווה את המפתח לטכנולוגיה של הסטארגייט. התפקיד שלו הוא לפרק או לגבש (אחד מהשניים בכל פעם, הוא לא יכול לבצע את שתי הפעולות בו-זמנית, כידוע) את החומר העובר, אולי מכיוון שהמעבר אינו מתאים לגופים חיים, הם לא ישרדו אותו וכו'.
לצופי AXN:
- כבר נוכחנו כי ה"אופק" הוא המצאה של הקדמונים, וכנראה לא קיים באופן טבעי בעת היווצרות חור תולעת, בפרק '48 שעות', שבסופו הסטארגייט מצליח ליצור "אופק" ללא יצירת חור תולעת, מה שמונע את מחיקת חתימת האנרגיה של טיאלק מזיכרון השער. לדעתי הקדמונים יצרו את האופק הזה מכמה סיבות, בעיקר בטיחותיות: -מעבר של עצמים שלמים: החומר העובר יעשה זאת בשלמות בלבד. אם לא היה את הפירוק, לא היה את האיחסון בזיכרון של השער (כמו בפרק "48 שעות"), ואז כל חומר שהיית מעבירה, היה עובר לצד השני בשניה שבה הוא בא במגע עם חור התולעת, ופשוט היה נקרע לחתיכות (לדוגמא: אם מישהו היה נכנס קודם עם הראש, הוא היה נשאר בלי ראש, כי הראש כבר היה בצד השני, עוד לפני שהגוף עבר בכלל), אלא אם כן הוא היה עושה זאת ממש במהירות. היה צורך במנגנון של שדה שמאפשר להעביר חומר בשלמותו אל תוך זיכרון, בצורה של אנרגיה, שתוכל להיתגבש חזרה לאחר המעבר דרך חור התולעת. -המעבר כחתימה של אנגיה מהווה יתרון בכך שהאנרגיה לא נפגעת מהתנאים של חור התולעת. לכי תדעי מה יכול לקרות לגוף חי בזמן מעבר דרך חור תולעת, אין לדעת אילו תנאים הוא אמור לשרוד שם, אבל אני בטוח שהם ממש לא מסבירי פנים עד "בלתי מאפשרים קיום בעליל". לכן האופק הזה קיים.

Gilliana

New member
אין לי מושג מהו "אופק ארוע" בסטארגייט...

.. אבל בפיזיקה, "אופק אירוע" בהחלט קיים באופן טבעי והכוונה לגבול מסויים במרחב זמן שממנו לא עובר דבר אל הצופה החיצוני, כולל אור, לכן אני לא מבינה מה עניין "אופק ארוע" לכל הסיפור.

redhat

New member
אני עוד לא קראתי את זה

אבל נמצא זמן: http://en.wikipedia.org/wiki/Stargate_%28device%29 יש לי הרגשה שכל התשובות ימצאו פה.

Gilliana

New member
קראתי - אמנם לא לעומק...

... ועדיין לא מובן החיבור בין משגר (ובפירוש מדובר שם על משגר) ובין חור תולעת (שגם עליו מדובר במפורש). הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו באמת הוא בכוון אליו לקח סלמאק - התאוריה שגוף חי אינו יכול לשרוד את המעבר בחור התולעת ולכן יש צורך בפירוק מולקולרי לפני המעבר.

redhat

New member
לגבי אופק האירוע.

נאמר שם שהשער הממשי הוא בטבעת הפנימית של הסטארגייט. הכאילו שלולית שיש זה אופק האירוע,שהוא מתפקד כחוצץ (buffer) ושם מי שנכנס הוא מוחזק שם ואאל"ט הוא מתפרק (dematerialized ), ועד שלא כולו בפנים אז הוא לא נשלח בחור התולעת. אובייקט שלא נכנס בשלימות לחוצץ(אופק האירוע ) יכול לצאת והוא rematerialise ,ההפך ממתפרק.

Gilliana

New member
טוב, אני גם מניחה שזה עוד יוסבר

כי נכון לעכשיו לא ממש העניין של אופק האירוע מכיוון שאור כן עובר דרכו, בניגוד לחוקי הפיזיקה. אם אור לא היה עובר דרכו - לא היינו רואים את השלולית או הבריכה אלא לא היינו רואים כלום. מצד שני - אם היה שם סתם כתם שחור (כפי שאמור היה להיות), זה לא היה מרשים

למעלה