מעניין אם אחרי שמונה עונות גם אטלאנטיס תגיע לשיאים כאלו, למגובשות כזאת, לעלילת שיא שכזאת. אני בטוח לא אזכור את הכל אז כמה נקודות שאני כן זוכרת ושהיו חזקות וגם מרגשות: דניאל מסרב (בחוכמה רבה) להצעותיה של "סמנתה". בסוף נכנע ואז מערים עליה. הקרבות המקבילים בכמה עולמות כנגד המשכפלים, צוותים-צוותים עומדים ונילחמים ללא פחד. כמובן שמפתיעה מכולם הייתה פלישת המשכפלים לכדה"א. ואז - המשכפלים שקפאו. בעל היה ענק (אני לא מאמינה שאני אומרת עליו את זה...). האם יש הסבר אמיתי כיצד הוא ידע לעזור לסמנתה ואביה לכייל את כלי הנשק? (אנחנו הרי לא קונים את הקטע של אל יודע כל, נכון?). התיפקוד של ג'ק כשהמצב נהיה ממש רע. הוא משחרר כמה "הו קראפ" לאוויר ויוצא להילחם באוייבים מוכרים שמסרבים להרפות. ולסיום, חייבים להזכיר את הדיאלוג הקצר הבא שמתרחש אחרי שג'ק משחרר את סיילר מהחדר שבו נתקע (It's a blast door!!). לא תימלול מדוייק: סיילר: תודה סיר. ג'ק: אני מצפה להיכלל הצוואה שלך עכשיו. סיילר: already in it sir
שג'ק אומר בתגובה "That's just wird" לגבי בעל - הוא כנראה ניזון מהידע של אנוביס (הנלחם באומה דסאלה - עדיין!) יש לזכור ש"סמנתה" היא בעלת ביטחון עצמי רב במיוחד: דניאל: "את בסך הכל מכונה" "סמנתה": "גם אתה, ופחות מוצלחת"
שכחתי לכתוב על אחד הקטעים שהרשימו אותי במיוחד בפרק והוא החיוג הסימולטני. ברחבי הגלקסיה, מאות (מאות אלפי? מיליוני?) שערים ננעלו על הכתובת ו"ניפתחו". מודה שהייתה לי מעט תחושה שכמה מהשערים היו באותו מיקום רק צולמו מזווית אחרת...אבל עדיין היה מרשים.
ואז חשבתי: אם כבר, למה לא לנצל את הארכיון בצורה יותר משכנעת? למשל: היה לי מוזר שכל השערים שחויגו היו רייקים מאדם. וסליחה אם אני טועה. מצד שני, למיטב זכרוני ברורב המיקרים שצוות עבר דרך השער באמת לא המתין לו שם איש (לא בצורה גלויה בכל אופן)... אולי פשוט היה צריך לבחור בסצנות שבהן ה"תפאורה" של השער נראית שונה יותר
למיטב זכרוני היו כמה זוויות שונות של נופים שונים. בטבע, בתוך מבנים, כל מיני. היה גם שער אחד שחיכו על ידו כמה ג'אפה (חלקם עוד עם הקסדות האלה מפרקי הסדרה הראשונים, שזה היה ממש מגניב). וכן, את צודקת כשחושבים על זה, רוב הפעמיםש החבר'ה הגיעו השערים היו נטושים.
זכרתי אותם אבל כבר לא הייתי בטוחה שאני זוכרת אותם מהפרק של שבת... אז תודה על התיזכורת ועל הלינק המצויין לתמונות
למרות ש...עכשיו הזכרת לי שכשראיתי את זה שאלתי את עצמי האם גם אז (אז = לקראת סוף עונה 8) עדיין היו ג'אפה שהתהלכו ב"לבוש" הזה, או שזו בדיוק ההוכחה שעשו שימוש בקטעים מפרקים קודמים...
אבל בכל זאת, היו יכולים להשתמש באלפי קטעים אחרים של ג'אפה בלי קסדות. זה היה מצידם להראות לנו ש(כאילו)עדיין יש ג'אפה שמשתמשים בקסדות איפשהו, והם לא מתכחשים לקטע הזה בעברם
אלה ג'אפה שעדיין סוגדים לאיזשהו אל (מישהו מזהה איזה לפי הקסדות?)... אל תשכחו שלא כל הג'אפה חופשיים. חוץ מזה, הג'אפה החופשיים לא מאבטחים שערים בצורה כזאת, אלה נראו כאילו הם מתפקדים לפי פקודתו של אל כלשהו.
אתה אמרת שכנראה אלה ג'אפה חופשיים, שעדיין לא ויתרו על הקסדות (או שלא הבנתי נכון), אז אמרתי, למה לא יכול להיות שאלה ג'אפה משועבדים? לא כל הג'אפה יצאו לחופשי, אמנם לא כל המשועבדים הם עם קסדות, אבל הקסדות די מעידות על ג'אפה שעדיין משועבדים.