סטארגייט = שיבוט?

סטארגייט = שיבוט?

כולם (אני מניח) כבר מכירים את סכסוך הדמים בין מעריצי בבילון 5 למעריצי DS9 (תמצית הסכסוך ב-6 מילים: מי העתיק ממי את העלילה ומאפייניה). מה אתם אומרים על סטארגייט? האם אתם מכירים סדרה אשר צופיה יכולים לטעון כי עלילות סטארגייט מועתקות ממנה? האם אתם מכירים סדרה שהספיקה ל"השאיל" עלילות מסטארגייט?

Pelor

New member
...

תמיד אהבתי את העובדה שהרעיון של הסדרה מאוד מקורי...

Bored Guardian

New member
כמה משותף

יש כבר לבבילון ולDS9 חוץ מזה ששתיהן תחנות חלל (וששתיהן סדרות בד"ב)? אני זוכר שהיה על זה מתישהו שירשור בפורום מס"ב אבל עדיין זה נשמע לי תמוה (ואני לא מדבר על דברים כמו שמות דומים כמו שהיו בשניהם דוקאט וכו').

TUVIX

New member
אני מכרי משהו ההיפך SG1

העתיקה בפרקים הראשונים של העונה ה7ית מSTAR WARS גם עליליה וגם תפאורה

Chakotay

New member
אני לא רואה שום העתקה!!!

קודם כל בעלילה ממש לא!!! מה הקשר?!!! בקשר לתפאורה לא יכולה להיות עיר מדברית אחרת חוץ מטאטוין?!!!!!!!! אני לא רואה שום העתקה.

De fire

New member
יש הבדל בין

דמיון מסויים ו/או מחווה (שזה מה שזה היה, מחווה למלחמת הכוכבים) לבין העתקה.

Chakotay

New member
גם דמיון לא ראיתי

נו באמת כוכב חולי זה TradeMark של Star Wars נו באמת מילא תגיד חולית.

De fire

New member
אני לא מסכים. אי אפשר להגיד שבהפצצה

על הספינה של אנוביס לא הייתה קריצה לסטאר-וורס..

TUVIX

New member
../images/Emo58.gif אוקיי בפרק ה6 של

מלחמת הכוכבים כש בנו מחדש את הDEATH STAR הם שלחו צוות לכוכב כדי למצאו את משדר ההגנה הם שלחו את ג'קסון וג'ונה לחללית כדי למצוא את תעלת האוורור בפרק ה3 של SW פוצצו את כוכב המוות דרך תעלת אוורור שני החלליות יכולות להשמיד כוכב בסרט ה6 של SW השמידו את הגנראטור כמו בפרק של SG1 ושני הגנראטורים נראו קופי אותו הדבר

Bajoran Priest

New member
קריצות יש כל הזמן, לכל מיני דברים

הרי היו גם פרקי סטארגייט שדמו מאוד לתיקים באפלה, וכמובן וכמובן ההשפעה הברורה שיש לסטארגייט מסדרות הטרק שקדמו לה(צוות שיוצא ופוגש "עולמות וציויליזציות חדשות" ונתקל לעתים קרובות בדילמות, בעיות מוסריות, בעיות חברתיות ותופעות חלל וטבע מדעיות-בדיוניות למיניהן). השאלה היא האם הקונספט, עלילת סדרה והרעיון מאחוריה גנוב- ופה אין ספק שסטארגייט היא מקורית למדי. (בקשר לעניין ח"ע9-בבילון5, אין ספק ששתי הסדרות חולקות דימיון, אבל לא חייבים לחפש "אשמים". אחד יאמר שחלל עמוק תשע נוצרה כתשובה לבבילון5, ואחר יאמר שבבילון חמש מלכתחילה לא הייתה מתקיימת לולא סטאר-טרק, ואי אפשר באמת להוכיח כך או אחרת ואולי כל הטענות נכונות. העיקר הוא המוצר- ובהחלט ניתן לומר ללא ספק שבבילון5 וח"ע9 שתיהן סדרות עצמאיות ושונות זו מזו- בעלילה, בדמויות ובאווירה)

אני כלל לא חשבתי

שישי ביניהן משהו משותף ואז קראתי את השרשור ההוא ונאורו עיניי...יש יותר מדי דברים דומים

Bored Guardian

New member
יודע מה..

אני אתן לזה עוד הצצה.. אבל בתכלס אחת מהן התחילה קודם לא? סביר להניח שהמאוחרת גנבה מהמוקדמת, אם בכלל..

Bored Guardian

New member
במקרה

נתקלתי בפסקא הבאה, ציטוט של JMS על הפרק "WAR PRAYER" מהעונה הראשונה של בבילון: "Y'know...it's a funny old world. And sometimes it just astonishes you. About 2 months ago, one of our freelancers turned in a script that has to do with a hate group, in the course of which a guest character -- a Minbari -- is attacked and has her head branded with the symbol of the group. So you will doubtless understand my astonishment when I turned on DS9 and saw the same thing happen. Unfortunately, we've already shot that episode, it's in the can, so ther nothing we can do about it now. Further -- and let me be totally clear about this -- there's no way that DS9 could've borrowed the idea from us, or in any way been influence by us, and no way we could've been influenced by them. To get on the air now, they would've had to shoot their episode some time before the writer turned in that draft for our show. And none of us were in any way aware of what was going on there until we saw it the night of the broadcast...and came in the next day with looks of absolute shock. These things do happen...and when you're dealing with similar general areas -- humans vs. aliens, or one alien group vs. another alien group -- then something like this becomes inevitable. And given the foreheads on Ferengi, and the foreheads on Minbari, the obviousness of that target becomes clear. Still, it's amazing when it happens. And I guess I just wanted it to be clear when this thing airs that the sequence in our show was in the can and done when the DS9 episode aired. " למרות שטענו פה שהיו יותר מהצרוף מקרים הזה..

J3di

New member
האמת שהיה פרק אחד

דומה בסידרה sliders עם שיתופן שמשתלט על הבנאדם לא יודע מי העתיק ממי נדמה לי שהרעיון של השיתופנים החל בסטארגייט הסידרה ולא היה בסרט (אולי אני טועה לא ראיתי את הסרט המון המון זמן)....

Chakotay

New member
סטארגייט לא התחילו עם השיתופנים

היו גם סרטים ואם אני לא טועה גם ספרים משל הסרט "שליטי הבובות" שאם אני לא טועה היה גם ספר.

thrall

New member
היה גם בסטאר טרק הדור הבא

פרק עם שיתופנים שמשתלטים בדיוק כמו הגואולד, רק שלהם היה יוצא זים החוצה מהעורף

deathcaster

New member
גם בבילון 5 היה קטע של שיתופנים

זוכרים שאחד מצא מקום טוב על העורף של השגריר לאנדו מולארי ? גם במסע בין כוכבים - הסדרה המקורית היה פרק עם שיתופנים שנדבקו לפרצוף של אנשים והדרך היחידה להסירה הייתה באמצעות אור חזק מאוד , דבר שעיוור זמנית את ספוק אגב גם בנוסע השמיני יש שיתופנים וגם ב"פלישת חוטפי הגופות" הישן והקלאסי גם בתיקים באפילה היה פרק על שיתופנים שצומחים בבית החזה של אנשים ונושמים דרך הריאות של הפונדקאים רעיון לעוס אבל לפעמים לועסים אותו טוב

thrall

New member
לא מדויק בנוגע לבבילון

שם זה פשוט יצורים שהונדסו גנטית על ידי הצללים למנוע מאנשים לעשות משהו נגד רצון הצללים, הם לא משתלטים על בן אדם הם פשוט משגיחים שהוא עושה מה שאומרים לו

Bajoran Priest

New member
ואם כבר שיתופנים

איך אפשר לא להזכיר את הטריל בחלל דמוק תשע? יש דימיון לא קטן בין הטריל ובין הטוקרה- בשני המקרים מדובר בשיתוף פעולה מלא בין הפונדקאי לשיתופן, אלא שהטוקרה שומרים כל אחד על אצמעות אינדיוידואלית, ואילו הטריל מתאחדים לגמרי עם השיתופן והופכים ליישות אחת שמכילה את כל הזכרונות וחלק מהכישורים של הפונדקאים הקודמים.

Bored Guardian

New member
בעיקרון

בסרט הביאו את העניין של יישות חייזרית משתלטת על גוף אדם אבל לא הזכירו את השם גוואולד ולא אמרו שהם נחזים ואפילו כשהתפוצצה הפצצה הראו חייזר מוזר כזה בתור רע (האל) ולא שיתופן כמו שאנחנו מכירים אותו.

למעלה