אחלה פרק.
פשוט אחלה פרק. יש פרקים שעוברים נורא מהר (ולא כי נהנים בהם), ויש פרקים שעוברים נורא לאט, כי נורא נהנים מכל שניה בהם. כמובן שזה קשור גם לריכוז של הצופה, אבל אפשר לתלות את זה בעניין שהפרק מעורר. בקיצור, הפרק היה ממש טוב. היה מעניין, היה חדשני (מבחינת התרחשויות ותגליות), היה מותח, היה אקשן, היו אפקטים, היו דמויות (ואפילו הרמיוד. הבחורה המשהקת נראתה לפריים אחד בערך ושתקה, אני חושב). לא היה חסר כלום. * אני אוהב את זה שהתחילו לגלות מוצבים/בסיסים/תחנות אחרים של הקדמונים. היתה העיר ההיא שהיתה קבורה מתחת לאדמה, ועכשיו גם זו. זה נותן ליוצרים אפשרות להשתמש בסטים שלהם (הדלתות עם ראשי הסביבון והסביבונים על הקירות בלטו), וזה חוסך כסף לפרק סופעונה, מן הסתם. * הבלונדה (סליחה, אבל לא זוכר את השם שלה...) לא הזכירה נורא, בחלק מהמבטים והפרצופים את קלודיה כריסטיאן (איבנובה מ-B5)? * דו"ח דמויות-שמעצבנות-חלק-מחברי-הפורום: טיילה שוב קיבלה משהו לעשות (לפנות, לפקח). וטוב שכך. היתה בסדר. רונן, כרגיל לאחרונה, סתם ליווה אותה בלי לעשות שומדבר מיוחד עד ששלחו אותו לחלץ את המשפחה ההיא, והוא חזר עם הילדים על הידיים, כמו מלך
. וויר שוב קיבלה משהו לעשות, שוב בתחום הדיפלומטיה. אפשר לשער שלטורי היגינסון (או היגינס? לא זוכר כרגע) נמאס מלשבת במשרד כל היום, והיא ביקשה שהדמות שלה תזוז קצת, ובצדק. ובהתאם לדמות שלה היא קיבלה קצת מו"מ לעשות. לא הרבה, כי מהר מאוד הכל התמוטט (תרתי משמע), אבל שם היא השתלבה יותר טוב מאשר בדיונים במשרד, לדעתי.
* אפקטים - היו מצוינים, כרגיל. פשוט מגניבים (או יותר נכון מאגניבים). הזכירו לי את הפרק של מתחת למים. כשיעשו יום אחד קליפ של כל האפקטים המגאניבים של אטלנטיס, אלה צריכים להיות שם. * שוב שפרד עם ה"ווי'ל ניים איט לייטר" שלו, שלא ראינו הרבה זמן. גאוני כשמדובר על סדרה שמגיעה לחורים חדשים. עדיין משעשע. * אזכור האנטרפרייז, שפעל בשתי רמות. אל"ף מחווה (מוצדקת, כתמיד, למב"כ
), ובי"ת, בתור מחווה מהמוצדקות, לג'ק או'ניל
וזהו. הדבר היחיד שהפריע לי היא זה שספינה כ"כ ענקית, וכ"כ לא עובדת, מתוקנת למעשה מה"גשר" שלה, ע"י מחשבים בלבד, ע"י אדם אחד בלבד. בסדר, אז הבנאדם גאון, אבל לא היה צריך כמה שיפוצניקים, טכנאים, שיחברו איזה כבל שהתנתק, שיחזירו איזה מוליך למקום, שיתקנו איזה צינור שהתפוצץ לפני אלפי שנים? הכל ניתן לתיקון מהמחשב? לא שזה חדש, אבל זה היה קצת צורם, בהתחשב בגודלה ובמצבה של הספינה. קיצר, אחלה פרק. יאללה, מחכים לשבוע הבא.