סטאפ טיולים

אילן די

New member
סטאפ טיולים

עוד חודשיים אצא לטיול בן שבועיים וקצת. תל אביב, לונדון, פריס. קצת מתלבט. לא רוצה להיסחב עם 24-70 (2.8) אבל בהחלט אקח את הצייס 16-35 f/4. שוקל אם לקחת צייס 55 מ"מ או לקנות את ה- 24-105 f/4 החדשה או שאולי הזום הרחבה תספיק? נראה לי שאני יודע מה אעשה אבל אשמח לשמוע דעות ומחשבות אחרות.

slarti

New member
אז ככה....

לטעמי 16-35 זה יופי של WALKAROUND LENS אם מדובר בטיול נופי. (טרק בהרים למשל). הרבה פעמים אני עושה טרק שלם של יום עם העדשה הזאת בלבד (כמובן שזה מניח שאין WILDLIFE מעניין).
&nbsp
*אבל* - לטעמי בעיר, זה לא מספיק. לפעמים אני מנסה... אבל תמיד בסוף מתבאעס. ה-24-105/4 נשמעת לי כמו אופציה נהדרת. אם לאמר את האמת, אם הייתי במערכת של סוני, כנראה שהייתי מוכר את ה-24-70/2.8 וקונה את ה-24-105/4 (בהנחה שהיא אופטית גם איכותית. לא הספקתי לקרוא עליה עדיין ממש).
&nbsp
לחילופין אתה יכול להפטר מכל המשקל הזה ולעבור כמו בן אדם נורמאלי למ43 :) (חחח סתם!)
&nbsp

slarti

New member
טוב... הסתכלתי עכשיו על הגודל של ה-24-70/2.8

וקצת על מבחנים... מהללים אותה מאוד.
&nbsp
לגמרי הייתי מוכר את ה-24-70/2.8 וקונה את ה-24-105/4 :)
&nbsp

אילן די

New member
כי זו עדשה מעולה עם בוקה מצויין

אני יודע שאתה לא מכיר דברים כאלה מ- M43
אבל לי זה חשוב.

slarti

New member
בוודאי שאני מכיר...

פשוט אני מעדיף את הבוקה שלי מעדשות פריים שגם מרנדרות יפה יותר.
הפנלייקה 25/1.4 שלי יודעת לרנדר כל כך יפה שזה כואב :)
&nbsp

אילן די

New member
אני גם זוכר שעופר היה רק בקטע של עדשות זום

ופתאום הפנלייקה היא האלוהות של עולם הצילום.

slarti

New member
מעולם לא הייתי *רק* בקטע של עדשות זום

אני *גם* בקטע של עדשות זום.
גם בקנון הייתי מצלם פורטרטים עם ה-50/1.8 ואחריה עם הטמרון 60/2 שלי.
&nbsp
להיפך, בימי הקנון שלי היה לי עוד פחות "בוקה" בעדשה הכללית שלי כי היא היתה 3.5-5.6
&nbsp
אבל אם אתם נהנים ללעוג, מי אני שאפריע לכם :)
&nbsp

אילן די

New member
אני בהחלט זוכר אותך מטיף לעדשות זום

ואין לי שום דבר נגד זה. אבל לא אלך לנבור בפורום עכשיו כדי למצוא את הראיות המפלילות.
אנחנו לא לועגים לבחירת הציוד שלך אלא לקונטרסט הבולט בין הבטחון המופרז שלך בדעה מסויימת לקצב השינויים בדעות הללו.

sagiKor

New member
אני דווקא זוכר שלעופר תמיד היו פריימים בנוסף לזום

מה שמעניין כאן זה שעדשה ספציפית הפכה מחרא בוקה לאלוהי....

אישית אני חושב שיש לעדשה הזאת בוקה מצויין והיא גם חדה בצמצם מקסימלי מרוב המתחרות בפורמטים אחרים (בעיקר ב DSLR). עדיין יש מוגבלות עקב הפורמט שלא מאפשר לקבל עומק שדה רדוד בהשוואה לפורמטים גדולים יותר, אחרי הכל זאת עדיין עדשת 25מ"מ.

אגב, לא תמיד מוגבלות העומק שדה זאת מגבלה, לפעמים אפילו יתרון, בזמנו נהנתי לצלם איתה אוכל כי ניתן היה לצלם בצמצם פתוח עקב תאורה בעייתית בלוקיישן מבלי להרים סט-אפ של תאורה ועדיין לקבל עומק שדה מספיק גדול.

slarti

New member
חרא בוקה?!

מתי אמרתי שפנלייקה 25/1.4 יש חרא בוקה?!
&nbsp

sagiKor

New member
כל אחד יענה לך בהתאם למה ואיך שהוא מצלם.

תל אביב, לונדון, פריס, יש לך X100 לא? מה צריך יותר מזה?

steiff

New member
הייתי בפאריס לפני חודשיים

עם X-T2 וארבע עדשות, כולן ביחד בתיק גב קטן שהיה עלי כמעט כל יום כל היום:
16-55/2.8 (שמקבילה בערך ל-24-70/28) שעשתה את רוב העבודה וכמעט לא ירדה מהמצלמה. גרסת ה-FF כמובן גדולה יותר אבל זה מה שיש.
10-24/4 ששימשה אותי לא מעט בסצינות שהצריכו את הרוחב, אבל היתה קצרה מדי כעדשת ״אל-אראונד״. היא מקבילה פחות או יותר לצייס 16-35/4 למרות שהיא קצת יותר גדולה.
23/2 שהיא קטנה וקומפקטית וקלה ומאפשרת ללכת ״בלי כלום״ (רק סוללה נוספות בכיס שבסוף לא היה בה שימוש). ביום האחר שהשארתי את התיק במלון והסתובבתי רק איתה - היה פחות לסחוב אבל היה חסר לי הרוחב לפעמים. לא בטוח שיש לסוני מקבילה קומפקטית שכזו, אבל אם אתה מוכן לשאת את התיק על הגב - אין בה ממש צורך. השיקול שלי להשאיר א ְהתיק יום אחד במלון היה מבחינתי ״בלון ניסוי״ לראות עד כמה ה״אין תיק״ נוח ועד כמה ה״אין טווח זום״ לא נוח. אין לי מסקנה חד משמעית, אבל כנראה שבפעם הבאה שוב אקח את כל הציוד על הגב. לא מספיק גדול ולא מספיק כבד כדי להפריע לי.
עוד עדשה שלקחתי היתה 90/2 ואני מנסה להיזכר אם צילמתי בה משהו. לדעתי אפילו לא תמונה אחת. אולי אחת.
מכאן שאם השיקול לרכוש 24-105 הוא בשל אורך המוקד המשופר - אני בספק אם תזקק לו, ושפע הפיקסלים בחיישנך יכול לפתור בעיות של אורך מוקד קצר מדי באמצעות כלי חדיש שפותח לאחרונה, שאולי שמעת עליו, שנקרא ״קרופ״.

אילן די

New member
כן, אני נוטה להסכים עם הגישה הזו יותר

ולקחת בנוסף לזום הרחבה גם את ה- 24-70GM. זה כמעט 900 גרם עדשה אז מקסימום אשאיר אותה במלון.
לא רציתי לקנות את ה- 24-105 בגלל האורך אלא בעיקר בגלל שהיא קלה וקומפקטית יותר. אני כמעט ולא מצלם כלום בטווח שהוא בין 70 ל- 300. מעל- לפעמים כן, אבל עבור זה לא אסחב עדשה בטיול הזה.

prizman

New member
הנסיון שלי מהטיול האחרון, 5 שבועות בגרמניה אומר

שליומיום ואשתמש במונחי FF עדשת 24-80 מספקת בהחלט.
מעל לטווח הזה מעולם לא הזדקקתי אבל לעדשה רחבה יותר כן
ולשם כך הייתה לי מקבילה ל 14-28 שזכתה לשימוש לא מועט
בעיקר בצילומי תוך מבנה אבל גם לצילומי ארכיטקטורה מבחוץ.
אותה לא לקחתי כל יום.
בת"א אני לא צריך כלום מעבר לפריים מקבילה ל 28 מ"מ.
מה שהיה נכון לגרמניה נכון לכל טיול אורבני.
לגבי צילומי תוך מבנה כמובן שעדיפה עדשה עם צמצם פתוח
כי גם בקתדרלות וגם במוזיאונים בהרבה מקרים אוסרים על
שימוש בפלאש.

למעלה