סטאניס-משיח?

ykblackjack

New member
סטאניס-משיח?

בהמשך לשאלת הואריז שלי במגמת החייאת הפורום אני שואל-האם סטאניס הוא באמת אזור אהאי בן האש או שזהו בעצם בריק דונדריון? בפרק הראשון של עימות המלכים אנו מבינים שהטקס בו סטאניס שולף את החרב הבוערת הוא לא ממש מרהיב כמו שהוא צריך להיות - ציטוט:"חרב הגיבורים האדומה נראית כמו גרוטאה, חשב דאבוס" מצד שני,יש לנו את בריק דונדאריון - פורע החוק שחרבו בוערת גם,השאלה היא-למה מה קרה? מה יש שני אזור אהאי ולאש נולדו תאומים? אולי מליסנדרה היא לא יותר מאשר סתם בוגדת ומוליכה שולל את סטאניס דרך סלייז? או אולי זהו ת'ורוס שרוקם מזימה כל שהיא? או שאלה גם ת'ורוס וגם מליסנדרה שהם בעצם סוכנים של מישהו אחר? או שזה הכל קונצפירציה ואדארד הוא בעצם אאיגון הכובש והוא חי והוא בעצם שליחו של האל הטובע שהוא בעצם סוכן של האף.בי איי העולם מיסתורי ומלא הפתעות....

darkndok

New member
לא

בריק דונדאריון לא קשור. מיליסנדרה טעתה במשיח. הנבואה על אזור אהאי החדש מדבר על -ככל הנראה- יורש העצר החוקי של ווסטרוז על קשר לדרגונסטון ועל "דרקונים חיים הבוקעים מאבנים מתות". סטאניס עונה על חלק מהתנאים באופן עיקפי, דאנירז טארגאריין עונה עליהם באופן מלא כולל הדרקונים הבוקעים ממאובנים של ביצי דרקון, וכל זה עוד קרה בליבה של מדורה. לפי דעתי מיליסנדרה עוד תתצטרך לשלם על הטעויות שלה. והחרב של בריק דונדאריון היא רק עוד אחד מהתעלולים ה זולים של רה'לור. ההחייאה של ת'ורוס לא.

b i n

New member
תהיות

אני חושב שכל הקטע עם אזור אהאי עדיין לא ממש ברור. אבל ללא ספק לסטאניס אין קשר אליו - ונראה שלדאני יש קשר. הסיפור עם מליסאנדרה (לי לפחות)נראה מאד מוזר, מה המניעים שלה? ואני מניח שבהמשך הסדרה זה טיפה יתברר.

MIniMage

New member
זה באמת לא ברור

זה מאוד מוזר שכל הקסמים והניסים של מלסינדרה הם בעצם 'רעים' נקרא לזה: לידת הצל (והרציחה של קנלי ושל הבחור מקץ הסופה), הריגת שלושת המלכים בעזרת העלוקות (נראה לי שחכתי משהו, וכמובן היא הולכת אחרי המשיח הלא נכון. מה שמעניין אותי זה למה רהלור נותן לה הכוח לקסם אם היא בעצם עוקבת אחרי מטרה שקרית, ועושה עמעשים נבזים בכדי להשיג אותה.

darkndok

New member
אולי...

להערכתי לדת של רה'לור יש שתי זרמים: "ואלאר מורגוליס ו"ואלאר דוהוריס". ואלר מורגוליס אומר " כל הגברים מתים", ואלאר דוהוריס אומר "כל הגברים חייבים לחיות/לבעור" ת'ורוס משתמש ביכולות של זרם דוהוריס ןמליסנדרה ב מורגוליס. לדעתי בכל אופן. אבל אם זה נכון שהיא טעתה במשיח, איך זה שרה'לור עדיין תומך בה? הנה חור בתאוריה שלי. או שאולי לא?

myochay

New member
אי סדר בווסטרוז

אולי זה המטרה שלו נכון לעכשיו. וכשדאני תגיע כולם היו כול כך מותשים ממלחמה שהם יפלו לידיה

Gregor Power

New member
יכול להיות שלמליסנדרה יכולות משלה..

אחרי הכל, היא מאוד חזקה. ישנה אפשרות שהיא סוכנת כפולה. כלומר, היא עובדת את ר'הלור, אבל היא גם מקבלת כוחות מאותו אל חסר פנים וקפוא. היא אמרה לדאבוס משהו כמו: "לבבות שחורים מסתתרים תחת חזות צבעונית". האם יכול להיות שהיא רומזת על עצמה? ועוד לא ברור אם המלך ללא-צל שדאני רואה הוא סטאניס לאחר שמשתלטים עליו אחרים. יכול להיות שבכך שאין לו צל זה מבשר על מה שהוא עשה לרנלי, אבל מליסנדרה כבר אמרה לדאבוס מה קרה שם, לכן סביר להניח שמרטין לא חוזר על אותו סיפור פעמיים, אלא רומז שמשהו יקרה לסטאניס. והרי שלרוחות רפאים אין צללים, כך שאולי נרמז פה משהו כזה... בקיצור, או שמליסנדרה היא בוגדת ותוליך את סטאניס לאבדון, או שהיא סתם פוסטמה שטעתה בנבואה. נחיה ונראה... ואהבתי את התיאוריה של שני הצדדים של ר'הלור. בהחלט שווה לזכור את זה.

למעלה