סחרחורת

shlomi456

New member
סחרחורת

שלום, עדין איני משיט דבר ולכן השאלה עשויה להיות בפורום הלא נכון, אך קיוויתי לקבל ייעוץ בפורום זה. אני עושה קורס צלילה, במהלכו מפליגים בסירות מנוע מרחקים קצרים אל תוך הים. הים רגוע ואני מרגיש טוב בסירה, אך כשעה לאחר החזרה, באופן קבוע, אני נתקף בסחרחורת במצב יציב (ישיבה, עמידה ושכיבה) החולפת בעת הליכה (וחוזרת שוב מיד עם הישיבה :) האם התופעה מוכרת? מה הפתרון? תודה שלומי

בת ים

New member
האם בסחרחורת אתה מתכוון../images/Emo26.gif

לתחושה של "נדנוד" כלומר, תחושה שאתה עדיין משייט על הגלים בסירה? תחושה כזו נובעת ממערכת האיזון, עד שהגוף מתחיל ל"האמין" שהוא על היבשה שוב, עדיין יש תחושה של נדנוד. אבל אם מדובר בסחרחורות ממש...אולי הדבר קשור בדרך זו או אחרת בצלילה? לדעתי האישית...כדי לבדוק את העניין גם מול בית הספר לצלילה.

shlomi456

New member
אכן כן

בתיה תודה, כן אני מתכוון לתחושת נדנוד הדומה לשיוט על הגלים. האם יש דרך לשכנע את הגוף שחזרנו? האם יש לתופעה שם שאוכל לקרוא אודותיו יותר? תודה,

בת ים

New member
עניין של נסיון-תן לגוף זמן להסתגל

כל אחד חווה את ה"סוויץ" הזה בדרך אחרת, החל ממחלת ים וכלה בתחושה שעליה אתה מספר. אם יש שם לתופעה..לא שמעתי עליו.

arye9

New member
אני הייתי פונה לרופא

אולי זה קשור לצלילה? אולי בעקבות הצלילה מופיע סימפטום של משהוא אחר? אל תסמוך על תשובות חובבנים בנושא בריאות כולל כמובן התשובה הזאת חג שמח אריה

shlomi456

New member
ודאי, אך...

אריה, הצדק עמך. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון ונבדקתי טרם תחילת הקורס וכן צללתי ללא שייט ומצבי היה תקין, על כן פניתי אליכם - מקצועני השייט. האם ישנו שם לתגובה שלי לשייט (בעברית או עדיף באנגלית)? האם יש טיפול פשוט (הזמן אכן עושה את שלו :) חג שמח,

arye9

New member
לא יודע

אין שום סיבה שלא תתיעץ שנית עם רופא

zerez

New member
סחרחורת

אני הייתי הולך לרופא שמתמצא בצלילה ולא רק לרופא משפחה או אף אוזן גרון. עם כל הכבוד לרופאי משפחה הם יודעים קצת מכל דבר - לדעתי במיקרה שלך צריך רופא שיודע הכל על קצת. הבעיה יכולה לנבוע מחוסר שיווי מישקל או אספקת חמצן ויתכן שאתה מסכן את בריאותך בצלילה. אני לא בעל השכלה רפואית ויכול להיות שכל מה שכתבתי זה שטויות במיץ, בכל אופן אני מציע לך לפנות לבעל מקצוע שיבדוק ויאשר שהצלילה לא מזיקה לך.

lizard

New member
תדבר עם המדריך בקורס ותיידע אותו.

יתכןשאתה סובל מעייפות הנובעת מהצלילה, או חס ושלום, תופעות דקו קלות. חשוב מאוד לידע את המדריך, אולי יש בעיה עם תערובת האוויר שלך.

עקרבנון

New member
ליזרד שכחת לגמרי את הצלילה?

איזה תערובת? בקורס צוללים אויר, ולזה שענה אחד קודם מאיפה הבאת את החמצן? הנדנוד לא שיך לצלילה מבחינת דקומפרסיה אלא לנדנוד של הסירה ואולי גם לנדנוד הגוף בים בגלל הגלים, התופעה היא טבעית ויש רבים שסובלים ממנה אחרי שייט, כל התופעה קשורה לשווי משקל ורופא אף אוזן גרון הוא הכתובת לברורים אך ספק אם הוא יוכל לעזור.

lizard

New member
fırst of all, today you can do the

Nıtrox ın the fırst and or secound star secound of all, ı ment to the aır he need to check ıt, mybe they have some sort of pollusıon or somethıng lıke that. and yes....ı must start dıvıng agaın need to do a refresh lesson

למעלה