סחרחורות בדרגנועי נבון - האומה

מצב
הנושא נעול.

האם מישהו מבאי הפורום שמע על תופעה שאנשים מקבלים סחרחורת תוך כדי שימוש בדרגנועים ארוכים, כזו שיכולה לגרום לאיבוד שיווי משקל ונפילה?

שמעתי על מקרה כזה השבוע ומעניין אותי כמה זה מצוי ואם מישהו שמע על עוד מקרה שכזה.

Ccyclist

Well-known member
לי האזור עם המגרעת בתחתית הפיר נראה בעייתי יותר.

האם מישהו מבאי הפורום שמע על תופעה שאנשים מקבלים סחרחורת תוך כדי שימוש בדרגנועים ארוכים, כזו שיכולה לגרום לאיבוד שיווי משקל ונפילה?

שמעתי על מקרה כזה השבוע ומעניין אותי כמה זה מצוי ואם מישהו שמע על עוד מקרה שכזה.
לי האזור עם המגרעת בתחתית הפיר נראה בעייתי יותר.
לא שמעתי אף פעם על סחרחורות נרחבות ואם היתה בעיה כזו זה היה עולה בחדשות המקומיות של לונדון כל שני וחמישי. התחתית אינה ללונדונים בלבד אלא מסיעה כל יום מבקרים בעיר ותיירים מחו"ל.
&nbsp
מה שמוזר לי בעיצוב של האומה זו המגרעת, שאינה שונה מהותית מחוסר הרצפה והקירות בדרגנועים שבין קניון עזריאלי לתחנת השלום.
&nbsp
בלונדון כל פירי הדרגנועים מגיעים לסיומם בצורה הדומה לדרגנוע העליון והאמצעי באומה, כלומר הדרגנועים נמצאים בתחתית המנהרה העגולה. אם יש צורך בחיבור אופקי בתחתית הדרגנוע ממשיכים את המנהרה קדימה, לעיתים בקטע קצר שמתחבר למנהרת מעבר אחרת ולעיתים בעיקול או פרוזדור ארוך יותר.
&nbsp
בעשור ומשהו שגרתי בלונדון ראיתי פעם אחת נוסע בגיל העמידה שנפל אחורה בדרגנוע די ריק, ומייד הפעלתי את מעצור החירום הראשון שראיתי.

לא שמעתי על התופעה וגם התקן האירופאי(EN 115) ל דרגנועים לא

מזכיר אותה
.
אולי זוית השפוע של הדרגנועים בנבון גדולה יותר מהמקובל(30°) ?

מה שיותר ידוע זו תחושת אבוד שווי-משקל כאשר עולים על דרגנוע שלא עובד, לא רק בגלל גובה המדרגות שהוא גבוה מהמקובל במדרגות קלאסיות קבועות, אלא בגלל שהחזות שולחת למח אות
ש ״זה אמור לעבוד״ כפי שמאוחסן בו(באנגלית affordance שפסיכולוגים יודעים להסביר) כאשר בפועל ״זה לא עובד״ וגורם ל ״בלבול״.

אישית אני מעדיף לעלות דרך מדרגות רגילות במקום מדרגות-נעות שלא עובדות; אולי זו גם תחושה של גיל ?

Ccyclist

Well-known member
בפרברי לונדון מתקינים מדרגות רגילות באמצע מסיבה זו.

מזכיר אותה
.

מה שיותר ידוע זו תחושת אבוד שווי-משקל כאשר עולים על דרגנוע שלא עובד, לא רק בגלל גובה המדרגות שהוא גבוה מהמקובל במדרגות קלאסיות קבועות, אלא בגלל שהחזות שולחת למח אות
ש ״זה אמור לעבוד״ כפי שמאוחסן בו(באנגלית affordance שפסיכולוגים יודעים להסביר) כאשר בפועל ״זה לא עובד״ וגורם ל ״בלבול״.

אישית אני מעדיף לעלות דרך מדרגות רגילות במקום מדרגות-נעות שלא עובדות; אולי זו גם תחושה של גיל ?
בפרברי לונדון מתקינים מדרגות רגילות באמצע מסיבה זו.
פיר הדרגנועים הסטנדרטי שמותקן בלונדון הוא ברוחב 3 דרגנועים. אני חושב שבדרך כלל הימני מתאים לכיוון התנועה (מלמעלה - הימני יורד, מלמטה - הימני עולה) כי יש שילוט המורה ללכת בצד ימין. הדרגנוע האמצעי מחליף כיוון לפי העומסים.
&nbsp
בפרברים רבים הוחלט די מזמן להשבית את הדרגנוע האמצעי לחלוטין, ולהחליף אותו בגרמי מדרגות סטטיות. יתכן שיש לזה קשר לפרוייקט נרחב של החלפת דרגנועים עם מדרגות מעץ בשנות התשעים אחרי השריפה בקינגס' קרוס ב 87. גרמי המדרגות ברצועה האמצעית אינם בשיפוע ובגודל של הדרגנוע אלא בגודל של מדרגות רגילות ויש מדי פעם אזור שטוח שמספיק לצעד או שניים קדימה בין גרמי המדרגות הסטטיות.
&nbsp
אם יש עבודות תחזוקה באחד משני הדרגנועים הפעילים אז הכיוון בדרגנוע הפעיל מוסב תמיד כלפי מעלה והנוסעים היורדים חייבים לרדת במדרגות הסטטיות. בתחנות עם זוג דרגנועים ללא מדרגות סטטיות כמו קמדן טאון יתכן שהנוסעים היורדים יופנו למדרגות הסיפראליות שייעודן הוא יותר כגיבוי חירום לאמצעים מכאניים.

Bus Nerd

Active member
מדרגות נעות לא ממש אמורות לשמש כמדרגות רגילות

מזכיר אותה
.

מדרגות נעות לא ממש אמורות לשמש כמדרגות רגילות
האמרה "דרגנוע מקולקל עדיין מתפקד כמדרגות" או בכל ניסוח אחר שתמצא אותה ברשת - שגויה. המדרגות בדרגנוע ארוכות יותר - ניתן לדרוך עם שתי רגליים על כל מדרגה בודדת בלי בעיה) ולכן כדי לטפס בהם צריך יותר מאמץ מאשר במדרגות רגילות (כשכל מדרגה ארוכה יותר, הרגליים צריכות לזוז יותר רחוק). בנוסף השיפוע התלול גם מקשה על טיפוס בדרגנוע כבוי, לעומת מדרגות רגילות שבנויות בשיפוע שקל יותר לטפס בו. בגרמי מדרגות מודרניים רגילים יש גם נקודות עצירה רחבות יותר שנועדו למקום לנוח לרגע אם צריך בזמן הטיפוס, וכדי לשמור שאם חלילה מישהו ייפול, הוא לא ייפול ביותר מדי מדרגות (בעבר לאו דווקא היה נהוג ככה - אפשר להשוות מדרגות בבניינים משנות החמישים עם מדרגות חירום בבניינים מודרניים כדי להבין את זה).

הייתי בתחנה הזאת בעליה מהרכבת ליציאה וחזרה גם

ולא נתקלתי בתופעה כזאת, יש מעליות מהירות בתחמנה הזאת?

arseny92

Well-known member
מנהל
המעליות בקצה הרציף המערבי, הכיוון המנוגד לכיוון הקטר

ולא נתקלתי בתופעה כזאת, יש מעליות מהירות בתחמנה הזאת?
המעליות בקצה הרציף המערבי, הכיוון המנוגד לכיוון הקטר
4 מעליות: מהרציף למעבר איי הרציפים, משם לקומת הולידטורים, משם לכיכר ועוד אחת לפני הרחוב

אני הרגשתי, נסעתי פעם אחת בלבד

וכשירדתי למטה בנבון הרגשתי סחרחורת.
וזה לא קרה לי באף תחתית בעולם, כולל במנהטן ששם יש תחנה בעומק 120 מטר נדמה לי.
משהו כאן בזווית שלהם או בדקורציה....

Ccyclist

Well-known member
יתכן שיש בעיית "אופק מלאכותי" עם הפאנלים האלכסוניים.

יתכן שיש בעיית "אופק מלאכותי" עם הפאנלים האלכסוניים.
אם תשווה בין התמונות שהבאתי מהאומה ומלונדון תראה כיצד באומה הפאנלים יוצרים "אופק מלאכותי" בזווית של המעקה, בעוד שבלונדון יש שני אלמנטים שיוצרים תומכות אנכיות ניצבות - הפרסומות ואפקט ה"שערים". האפקט הלונדוני מחזק את תפישת הניצב ולכן גם את האופק ב 90 מעלות לניצב, בעוד שהאלמנט באומה יוצר קו אלכסוני נופל כנקודת התייחסות ואשלייה שהעומד נמצא על סרט נע במסדרון אופקי. זה פרט די מדני אבל יתכן שיש לו השפעה.
&nbsp
אישית מה שבילבל אותי היה שלא היו מעברים "לקווים אחרים" בקומות הביניים בין הדרגנועים כפי שאני מורגל, וכן היעדרן של פרסומות.
&nbsp
בתחום הספנות תמיד אומרים שיש חשיבות ליכולת לראות אופק אמיתי או ייצוג כלשהו של האופק (הקרנת קו אופק מלאכותי באמצעות תאורה למשל) כדי למנוע מחלת ים. נטען שהבדלים משמעותיים בין מה שהעין רואה ומה שהגוף מרגיש מבחינת הכבידה יכולים לגרום לתחושות לא נעימות.

בתחתית בעולם 20-40 מטר מתחת לאדמה, נבון זה 80 מטר מתחת לאדמה

כנראה יש לזה השפעה אחרת.

Ccyclist

Well-known member
שלושת הדרגנועים באומה אחראים ביחד ל 60 מ' בערך.

כנראה יש לזה השפעה אחרת.
כל אחד מהם יורד כ 20מ' והאורך בר השוואה לדרגנועים במערכות תחתיות עירוניות.
&nbsp
יש שתי מערכות דרגנועים ממפלס הקרקע למפלס שבו נכנסים לפיר, ומערכת דרגנועים ממפלס תחתית הפיר לרציפים.

zvir1

New member
המעליות מומלצות לשימוש בתחנה זו , מהיר יותר ונוח הרבה יותר

כל אחד מהם יורד כ 20מ' והאורך בר השוואה לדרגנועים במערכות תחתיות עירוניות.
&nbsp
יש שתי מערכות דרגנועים ממפלס הקרקע למפלס שבו נכנסים לפיר, ומערכת דרגנועים ממפלס תחתית הפיר לרציפים.

בינתיים

בינתיים
ככל שהשימוש בתחנת האומה יילך ויגדל כך בשעות העומס ההמתנה למעליות תהיה בארוך של כמה נגלות, ואז הדרגנועים יהפכו לעדיפים.
היום נסעתי ברכבת די מלאה לירושלים, (גם יום א' וגם רכבת אחת מתל אביב אחרה אז עלו על הרכבת של 09:05 נוסעים שעברו משתי רכבות מת"א במקום מאחת).
על אף שהרכבת עוד היתה רחוקה משיא התפוסה האפשרי, הצטבר במעליות תור לא מבוטל ו-3 מעליות לא הספיקו, אני עליתי על המעלית החמישית שהגיעה (כלומר בנגלה השניה) והיו עוד אנשים אחריי.
בישראל כמו בישראל, זה גם אומר שלקח הרבה זמן עד שדלתות המעלית הצליחו להיסגר כי כל הזמן ניסו להידחף עוד אנשים, אז כל נגלה של מעלית לקחה יותר זמן.
כרגע זה עוד מקרה נדיר, אבל בעתיד זו תהיה התמונה בכל שעת שיא ויותר ויותר אנשים יבחרו במדרגות הנעות.

קו 415

Active member
פניתי לרכבת ישראל בהקשר

בינתיים
ככל שהשימוש בתחנת האומה יילך ויגדל כך בשעות העומס ההמתנה למעליות תהיה בארוך של כמה נגלות, ואז הדרגנועים יהפכו לעדיפים.
היום נסעתי ברכבת די מלאה לירושלים, (גם יום א' וגם רכבת אחת מתל אביב אחרה אז עלו על הרכבת של 09:05 נוסעים שעברו משתי רכבות מת"א במקום מאחת).
על אף שהרכבת עוד היתה רחוקה משיא התפוסה האפשרי, הצטבר במעליות תור לא מבוטל ו-3 מעליות לא הספיקו, אני עליתי על המעלית החמישית שהגיעה (כלומר בנגלה השניה) והיו עוד אנשים אחריי.
בישראל כמו בישראל, זה גם אומר שלקח הרבה זמן עד שדלתות המעלית הצליחו להיסגר כי כל הזמן ניסו להידחף עוד אנשים, אז כל נגלה של מעלית לקחה יותר זמן.
כרגע זה עוד מקרה נדיר, אבל בעתיד זו תהיה התמונה בכל שעת שיא ויותר ויותר אנשים יבחרו במדרגות הנעות.
פניתי לרכבת ישראל בהקשר
והצעתי להם שבכל סוג מדרגות נעות, המדרגות השמאליות יהיו במהירות גבוהה יותר. (רוב הנוסעים היו מעדיפים לחסוך זמן בעליה, וכאשר לנכים יש אלטרנטיבה במעליות אז לא אמור להיות מניעה.
רכבת ישראל לא ענתה לי למרות ששלחתי שתי פניות בנושא מאז שפתחו את הקו

darkshadow1

New member
זה מתכון לבלאגן מיותר.

פניתי לרכבת ישראל בהקשר
והצעתי להם שבכל סוג מדרגות נעות, המדרגות השמאליות יהיו במהירות גבוהה יותר. (רוב הנוסעים היו מעדיפים לחסוך זמן בעליה, וכאשר לנכים יש אלטרנטיבה במעליות אז לא אמור להיות מניעה.
רכבת ישראל לא ענתה לי למרות ששלחתי שתי פניות בנושא מאז שפתחו את הקו
זה מתכון לבלאגן מיותר.
אם אנשים יכולים להסתדר עם הדרגנועים המהירים- אז שיעשו את כולם מהירים. ואם לא- אז שישאירו את כולם איטיים. לעשות חלק איטיים וחלק מהירים זה מתכון לתור בדרגנועים המהירים (כי למה שמישהו יעלה באיטיים?) ולנוסעים מבולבלים שלא יודעים לאן ללכת. מבדיקה קצרה בגוגל- רוב הדרגנועים במערכות תח"צ בעולם נעים במהירת של 0.6-0.75 מטר לשנייה, כשמעל 0.8 מטר לשנייה זה פחות בטיחותי בגלל פער גדול מדי בין מהירות ההליכה הטבעית בין המהירות של אנשים שהולכים על הדרגנוע.

Grosseto

New member
יש פתרון פשוט

יש פתרון פשוט
בדרגנוע היורד תשתמש לעליה
&nbsp
בדרגנוע העולה תשתמש לירידה
&nbsp
תהיה חייב לעשות את זה בריצה וככה לא תקבל סחרחורת

lego man

New member
הבעיה היא אחרת והיא ידועה

הבעיה היא אחרת והיא ידועה
תראה את התמונות
עמודי התאורה מוצבים בצורה אנכית ולא בניצב למדרגות, והחיפויים במקביל,
התחושה שמקבלים זה נסיעה קדימה ולא נסיעה למטה/למעלה, וזה יכול לגרום לתחושה מוזרה ולבלבול.
בעיקר כשמגיעים לסוף המדרגות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה