סחלבי בר

סחלבי בר

האם מישהו יודע מה הסיפור של הסחלבים בארץ, מה הקושי בריבוי ובגידול שלהם, ואם יש בכלל אנשים שמתעסקים עם הפרחים ה"מכשפים" האלה? ואם יש סיפרות בנושא? אשמח לקבל מידע !!!

הקושי בריבוי

אני מנסה כבר מספר שנים לרבות סחלבי בר, ללא הצלחה. מאחר ואני מנסה רק זרעים (צמח מוגן), אסביר את הבעיתיות של הזריעה. זרע הסחלב זקוק לנוכחות פטריות סימביונטיות בקרקע, ורק כאשר הוא נגוע בהן הוא נובט. לכן צריך קרקע מהמקום בו מצאת את הסחלב. הנבטים הם זעירים, ובכל מקרה בו הצלחתי להנביט אותם הם מתו ולא הופיעו שוב בשנה הבאה.

itu1

New member
בלי להכנס יותר מדי לפרטים

אכן הנבטת הזרעים כפי שציין שפם המקובלים מחייבת נוכחות פטריה סמביוטית המצויה בדרך כלל בקרקע. אבל ניתן לעקוף את הצורך בה בהנבטחה על מצע מזון המכיל אגר ותערובת מינרלים המתאימים להנבטת סחלבים כל זה בתנאים סטריליים ובקרת טמפרטורה ותאורה. בטכניקה זו למעשה הצליחו בעולם לפתור את בעית ההנבטה. אבל גם אם תצליח להנביט ולגדלם ספק אם תהיה לך סבלנות להמתין שנים מספר עד שיגיעו לפריחה. ובכלל בהתאם לחוק הגנת הצומח אסור גם לאסוף זרעים שלהם בטבע!!!! אריה

צפנתי

New member
האם אתה מתעקש על סחלבי בר?

אגב, היכן אתה גר? אתה יודע כמה הם קטנים ורזים לעומת הסחלבים הנוכריים מהגלות? יש ספר ישראלי נחמד על סחלבינו הציוניים: סחלבי ישראל או משהו, אני אבדוק כשאהיה אצל ההורים. יש מידע ותמונות על כל המינים ועל בני כלאיים בבר, אבל על גידול- אני בספק.

alon666

New member
עזבו את הסחלבים לטבע ותהנו מהתמונו

מרגע הנביטה של סחלב עד לפריחה לוקח בערך 12 שנה, לכן אני ממליץ לעזוב את הרעיון ולגדל סחלבים אחרים, שיותר קל לגדל בבית (למשל פלנופסיס לבית, צימבידיום למרפסת) מצ"ב תמונות של סחלבי בר בארץ....תהנו

alon666

New member
והנה עוד דבורנית (שמתחזה לדבורים)

הפרח דומה במראה ובריח (שאותו רק הדבורים מריחים) לנקה המוכנה להזדווגות, הזכרים באים להזדווג...ומאביקים. התמונה צולמה ביער יקנעם

alon666

New member
ועוד סחלבים

שימו לב כמה הפרחים מזכירים ליצנים שתלויים עם הכובע

אור רון

New member
זה האחרון

פשוט מדהים!!!!!!!!!!!!!!!! בכלל - תמונות מצויינות (אני ממש לא מקצוענית, אבל בעיניי הן מדהימות)! איפה צילמת אותם? לאחרונה ראיתי סחלבים יפהפיים מעל כפר ורדים, באביב האחרון, ואף צילמתי, אך טרם פיתחתי את הסרט, ובכל מקרה - לא מאמינה שיצאו תמונות יותר מדי טובות (המצלמה שלי גם לא מקצוענית...). על כל פנים - אלון - יישר כוח!!

תודה על המידע

תודה לכל מי שענה לי ועזר לי להבין עד כמה הסחלבים שלנו מפונקים. ותודה ל-alon 666 על התמונות המדהימות. (אתה מקצוען אמיתי !!!) השאלה הנשאלת עכשיו היא, איפה יש בתי גידול טבעיים של סחלבים בארץ, ומתי עונת הפריחה שלהם?

למעלה