סחלבים

Rוני

New member
סחלבים

קובי, איפה אתה? התגעגעתי אם אין מילת סחלב אתה לא כותב? יש לי שני פלנופסיס האחד קניתיבשנה בעברה (הראשון), פרח יפה, לאחר שנבל קטמתי את עמוד הפריחה, כמו שצריך (בעצם במשתלה קצצו אותו) מיד הוא התייבש. לפני כמה ימים התחיל סוף סוף עמוד פריחה לצאת. יש לי עוד סחלב, שקיבלתי כפיצוי לסחלב אחר, פרח בקושי, אבל הפעם לא קטמתי את עמוד הפריחה. מאחד המקומות בהם היה פרח גיליתי אמש משהו משמח ואני מקווה שזה תחילה של עמוד פריחה חדש. שאלות לגבי שני הסחלבים: מתי או מה התנאים לצימוח של עוד עמוד פריחה? זה תלוי שנים? תלוי טיפול? תלוי גודל עציץ?

טסונמי1

New member
עמודי פריחה זה הזמן- הרבה אור

[המון אור] דישון כל השקיה-אני משקה מעט מאוד זהו שם המישחק

Rוני

New member
זה מה שאני עושה. אבל לא זה מה

ששאלתי שאלתי מה התנאים בהם יהיו הרבה עמודי פריחה

Rוני

New member
כן , היה לי סחלב אחר, לא זוכרת את

שמו פרח שבוע ואחר כך העלים התחילו להצהיב אמרו לי שזה נורמלי עלים צהובים לא נראים לי נורמלי אז החליפו לי

צפנתי

New member
לדעתי פנלופסיס אמור להוסיף זוג

עלים יפים וגדולים כל שנה, מחיקם יצא באביב/קיץ עמוד (או שניים) של אותה שנה. התנאים? דישון עדין והשקייה נכונה, ומספיק אור.

lubago

New member
שלום! אצלי יש פלאנופסיסים

אחד מהם גודל אצלי קרוב ל 5 שנים.הכמות וגודל של עמודי פריחה תלוים מגיל של סחלב.כש קניתי אותו היה עמוד פריחה קטן בודד,היום הוא פורח עם 2 עמודי פריחה ארוכים עם הרבה התפצלויות.חוץ מזה אני לא גוזרת את עמודי הפריחה אחרי סיום של פריחה,בדרך כלל מעמוד ישן לשנה הבאה יוצאים גבעולים חדשים .ראיתי מקרים שיצאו צמחים צעירים,אבל לא אצלי. בהצלחה בגידול !

קטליאה

New member
ערב טוב רוני

דווקא עניתי בנושא וורדים לאחרונה. בכל מיקרה עמודי פריחה הם פונקציה של התנאים של הצמח ,הגנטיקה וגיל הצמח. ראיתי לפני מספר חודשים למשל פלנופסיס ענק בעל 6 עמודי פריחה .בזמנו גם גנבו פלנופסיס בוגר ומרשים מצבי פוקס. בכל מיקרה היופי של העיניין שלא כל הסחלבים -הפלנופסיס (לפחות בביתי)יודעים מהי עונת הפריחה הנכונה למינם כך שכמעט כל השנה יש פריחה באוויר. שבוע טוב קובי

Rוני

New member
אצלי דווקא לא ../images/Emo10.gif

אבל יש לי רק שני פלנופסיס צעירים יחסית אוניצידיון אחד ועוד שניים ששכחתי את שמם כרגע אף אחד לא פורח עכשיו

קטליאה

New member
תבדקי את האונצידיום הייטב

יש זנים שכיחים הנמכרים בארץ שכעת עונת הפריחה שלהם.

Rוני

New member
בודקת כל הזמן

יש לו הרבה שורשי אויר שיצאו לאחרונה אבל עוד לא רואה עמוד פריחה אהה, ויש לי בייביז על גבעול של ה.... (אוף שכחתי את שמו) מורידים עם סכין יפנית? שמים קינמון? או שמזמינים את קובי לביקור?

קטליאה

New member
אני משער שיש לך דנדרוביום

חכי לאפריל ואז תעבירי את הביבי. שבת שלום קובי

למעלה