סחלבים- עזרה

סחלבים- עזרה

שלום אני חדשה בפורום ורוצה לברר קצת על גידול סחלבים מסוג דנדרבוים אך לפני שאתקיף את המומחים בשאלות רציתי לברר אם יש כאן מישהו שמבין קצת ויכול לעזור לי

Rebeccan

New member
יש מומחה - itu1 ויש גם מילון

אז ברוכה הבאה ובבקשה להכנס למילון המונחים - לחפש את הערך סחלבים ולקרוא והשאלות האחרות - אריה itu1 יוכל להשיב פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

יותר נכון כמה שאלות...

שלום. ברשותי סחלב דנדרבויום אותו קיבלתי לפני כ- 3 חודשים. לאחרונה החלו פרחיו לנבול בזה אחר זה. האם התופעה מוכרת? מה עשיתי לא בסדר? שנית שמעתי שניתן להשקות את הזן הזה במים ברז רגילים. האומנם? שלישית, שמעתי שעלי לקטום את הגבעול באיזה שלב אך איני יוגעת באיזה שלב ומה בדיוק עלי לקטום. שוב תודה רבה על ההתיחסות אה, ודרך אגב, בפורום סחלבים שלחתי הודעה לפני שבועיים אך עדיין לא קיבלתי שום תשובה. אז כל הכבוד לפורום גינון!!!

טסונמי1

New member
מתוך ניסיון אישי [אני לא מומחית

לסחלבים] הפרחים ניגמרים בשלב כל שהוא זהו תהליך טיבעי אני משקב במי ברז-בקיץ הם אצלי בחוץ בצל- את הגיבעול אינני קוטמת כל עוד שהוא ירוק- רק כשהוא יבש לגמרי אני קוטמת אותו[מירוק יוצאים ענפים חדשים]

טסונמי1

New member
הסחלב הזה הוא שלי-קוביייייייי

לא הבנתי את המישפט הזה תגזמי את העמוד עד לבסיסו בגבעול(לא לגעת בגיבעול). אני בגיבעולים ירוקים ועסיסיים לא נוגעת לאחר הפריחה יוצאים מהם ענפים קטנים עים אופציה לפריחה נוספת רק מיובשים אני חותכת בתצלום עוד סחלב[משנה שעברה]

קטליאה

New member
שבת שלום

לילך שלום ראשית תמונה מאוד תסייע הואיל ואפילו בארצינו הקטנה יש יותר מזן אחד של דנדרוביום למכירה. בנוגע לפריחה -יחסית לפלנופסיס שלעיתים פורח עד לחצי שנה הדנדרוביום פורח פחות ,לעיתים לא יותר ממספר מצומצם של שבועות תלוי בתנאים הנילוווים.לפיכך חתכן מאוד שפעלת נכון והפריחה נמשכה רק שלושה שבועות. חשוב לא למקם את הצמח הפורח קרוב למיזוג או רוח פרצים או מקור חימום אחר וכמובן לא ליד עשן סיגריות או קערת תפוחים. השקייה -יחסית יש מינים של דנדרוביום שהם יותר עמידים מבחינת השקייה והם מסוגלים לקבל גם מיי ברז. מעבר לכך בניגוד לפלנופסיס בו עמוד הפריחה עשוי להוציא עוד עמודי פריחה או "תינוקות קטנים " בדנדוביום דברים עובדים אחרת ,קיטמי את עמוד הפריחה עד לגיבעול. חשוב לחשוף את הדנדרוביום לרמות אור גבוהות (לא שמש ישירה )-את תדעי שפעלת נכון עם בצע העלים יהיה ירוק בהיר ובנוסף במידה ובעונת הפריחה הבאה יצא עמוד פריחה חדש.במידה ואת חושפת לפחות מידי אור ,צבע העלים יהיה ירוק כהה ובעונת הפריחה הבאה במקום עמוד פריחה יצאו מהגבעות הרבה יציאות של "תינוקות "קטנים. שבוע טוב אשמח לסייע בשאלות נוספות קובי

תשובה לקובי

שלום קובי ותודה על התשובה המהירה והמעמיקה. רק עוד כמה הבהרות קטנות. הפרחים יוצאים מהגבעול הירוק שכאילו מחולק לכמה פרקים. הפרח עצמו בעל גבעול גם כן באותו צבע של הפרח (האם זהו עמוד הפריחה?) את אלה הורדתי בכל פעם שפרח נבל. אני חשבתי שייש לחתוך את הגבעול הארוך הגדול שממנו יוצאים כל הפרחים. הלא כך הדבר? אני מצרפת תמונה של סחלבי. למרות שאין לו כבר הרבה פרחים הוא נחמד ויש לי אליו רגשות עזים... ואז תוכל לומר לי לגבי סוג המים ומצבו הבריאותי. אגב שיניתי לו מקום לפני כמה ימים מהסלון שהיה מוצל רוב שעות היום למקלחת שם יש לו הרבה אור וגם... לחות. מה אתה אומר? שוב תודה . אגב אצרף תמונה אחת כאן ותמונה נוספת בהודעה נוספת

קטליאה

New member
דנדרוביום

לילך שבת שלום אני ממליץ להעביר למקום יותר מואר הואיל ועליי הצמחירוקים כהים -סימן לחוסר באור.הבעייה העיקרית ברוב המקלחות זה חוסר בזרימת אוויר ומשרת טמפרטורורת מאוד גבוהות (חום וקור בעת רחצה ).צמח במקלחת לא מאוווררת חשוף למזיקים ופטריות. בקיצור הכי חשוב אור מספיק ,השקייה בקמצנות,תנועת אוויר ואחרון לחות,העדר לחות לא הורג צמחים שאינם טרופיים (כל עוד את לא מהנגב )אבל פוגע כאשר יש עמוד פריחה. שבת שלום קובי

קטליאה

New member
שכחתי בנוגע לעמוד הפריחה

תגזמי את העמוד עד לבסיסו בגבעול(לא לגעת בגיבעול). שבת שלום קובי

../images/Emo140.gifהבנתי

קובי, אם אשים את הסחלב במרפסת הוא יקבל אור מהבוקר עד 5-6 בערב. עדיף??? שוב המון תודה...

למעלה