סחירות CBR 250

davidi9

New member
סחירות CBR 250

לבן שלי יש אופנוע הונדה CBR250 שנת 2012 .הלך ליבואן לעשות טרייד
על קטנוע ונתנו לו על האופנוע מחירון פחות 20 אחוז האם זה סביר?תודה

Axiel

New member
לעיתים מאוד נדירות

יש טרייד במחיר מחירון, וזה גם רק כאשר מנסים להוציא כלים חדשים בכח.
גם אם היית מוכר לבן אדם פרטי, אני בספק אם היית מגיע למחירון.
&nbsp
תסתכל ביד 2 ותוריד עוד 10% לפחות וזה בערך הצפי האופטימי של מה שתקבל בעסקת טרייד בארץ.

avihersh

New member
בעיסקת Trade In עם היבואן ניתן לשמור את הכלי עד להחלפה...

נוח, וחוסך כסף, וגם לא צריך להשקיע במאמצי שיווק ומכירות (בדיקה, תשלומים וכו').

בנוסף, בעסקה עם היבואן, יש לבחון את כל מרכיבי העסקה. מחיר הרכישה, ה Trade In וחבילת התוספות.

ממש לא נכון

לא ניתן לשמור את הכלי עד להחלפה (אלא אם מדובר על ימים בודדים מאוד), מעבר לזה השקעת המוכר בבדיקה היא זמן בלבד, וגם פה זה לא שונה מקונה פרטי כי היבואן מבצע בדיקה לכלי.
נבדק לפני שבוע כאשר רציתי לבצע טרייד אין אצל מטרו.

avihersh

New member
"ממש לא נכון" ?? יכול להיות שזה "לא נכון" או "קצת נכון" ...

כי לדוגמא "בהונדה" אתה מגיע עם אופנוע הטרייד-אין להחלפה, גם אם מדובר בחודש. השקעה במכירה יכולה להימתח על 3-4 קונים, שירצו לבדוק היטב את האופנוע שלך, יתמקחו אתך (בצדק מבחינתם) על המחיר, תנאי התשלום ועוד ועוד ועוד...

בקיצור לפני שכותבים "ממש", קח בחשבון שזה "לא ממש" .. או "ממש לא ..."

בהונדה אתה גם מקבל מחירון או קרוב למחירון על ההונדה הישן

זה אומר שזה נכון לכולם? לא, ואתה לא סייגת את דבריך בפוסט הקודם, לכן כתבתי שזה ממש לא נכון.

avihersh

New member
מניסיוני, בשלוש עסקאות - התשובה חיובית. קרוב למחיר מחירון

גם "מחוץ למגרש היבואן" לא מובטח לך מחיר מחירון.

avihersh

New member
אתה מתבלבל עם התנגדות אוטומטית לכל מה שאני כותב...

תקרא למטה, יש לקוח מרוצה של הונדה שקיבל אופנוע השבוע, בעיסקת טרייד-אין, ושמר על הישן עד למעמד קבלת החדש.

גיZמו

New member
קפוץ למטרו ונראה אותך משיג את התנאים האלה.

אני מצטט את דברייך:
״ בעיסקת Trade In עם היבואן ניתן לשמור את הכלי עד להחלפה.. ״
&nbsp
מה שבהחלט לא נכון לגבי לפחות לגבי כמה מהיבואנים.
&nbsp
אז השאלה היא האם אתה תודה בטעות או תנסה לגמד אותה תוך נסיון נואש להבליע את הטעות בבליל מילים שלא קשור לכלום או שוב תנסה לעקם את הממציאות ולאנוס את המפה כדי שתתאים, באופן חלקי כמובן, למה שרצית להגיד אבל יצא לך לא בדיוק כמו שהתכוונת.
&nbsp
בתור אחד שנהנה לבדוק בציציות כל מילה וחצי מילה שכותב מסויים כתב (התנהגות טרולית סטנדרטית)
ולהציק לכותב על פרט מסויים, קטן ושולי בצורה חפרנית בילתי נלאית אתה אמור להבין שתקבל יחס דומה.
&nbsp
בברכה.
&nbsp
&nbsp

avihersh

New member
לא כתבתי "כל יבואן" ולא "כל עיסקה" כך שאני צודק...

....גם בעובדות, וגם בניסוח.

כמובן, מיותר לחלוטין לבדוק יבואן אחר (מאשר הונדה), בשביל להפריך את טענתך של "לא לבלבל עם העובדות".

אני מקווה ומאמין כי, יום אחד, תדע להתגבר על יחסך השלילי אלי (ככל שהוא בא לידי ביטוי בפורום) ותנטוש את הגישה האמוציונאלית-מתלהמת, לטובת דיון עניני וחברי.

אגב - אני מתקשה להבין, כיצד אתה מצליח לדעת ממה אני "נהנה". אפילו אני לא בטוח בנושא...

avihersh

New member
כמובן שלא. כפי שאתה לא תמיד לעומתי....

ואגב, אני כבר נשוי (לא רע) לאשה...
וביגמיה אסורה. אז אני נאלץ לדחות את עצתך.....

Pumi

New member
לא כתבת, אבל לא השמטת זאת

גם לא נתת הסתיגויות לכל או לחלק מהיבואנים, לא נתת אפשרות למשהו אחר. מהות מה שרשמת הוא "כל".
&nbsp
ולמה מיותר לבדוק? כי אז אולי מה שרשמת לא יהיה נכון? ומדוע אתה תוקף אותו אישית? כי אתה לא יכול להתמודד עם התוכן אז צריך לתקוף אישית? זה דווקא מחזק את טענותיו.
&nbsp
נשים את הונדה בצד, יש לי ניסיון עם כמה יבואנים אחרים.
אחד ידרש שתשים את האופנוע אצלם מיידית בשביל שינסו למכור.
אחר יתן לך שבוע מקסימום להיפרד מהאופנוע גם אם החדש יגיע רק עוד 3 חודשים.
אחר יגיד לך "כל עוד אתה לא עושה יותר מ X קילומטרים" בשביל לוודא שהאופנוע יהיה הכי קרוב למצב שמכרת.
ואחר שגם אם סגרת איתו שב trade in לאופנוע בן שנה הוא יתן לך מחירון, כשזה מגיע לביצוע הוא יתן לך במצב הטוב 15% פחות מהמחירון על האופנוע שלך גם אם טיפלת אצל היבואן והאופנוע במצב כאילו לא עבר שימוש כלל, וזה מול מחירון מלא של חדש.
&nbsp
בסה"כ כל יבואן פועל אחרת. וכל עסקה יכולה להיות שונה אצל אותו היבואן. הכל תלוי במוכר, בסוג העסקה, ומתי יגיע האופנוע החדש.

avihersh

New member
לא "נשים בצד" את הונדה. רק בגלל שהיא מעניקה תנאים טובים

מהמתחרים.

מעבר לכך, בתגובתי הראשונה לשרשור, הבעתי את דעתי, כי עסקת טרייד אין, אינה עומדת בפני עצמה והיא צריכה להיבחן במכלול הכולל של הרכישה (מחיר הכלי החדש, חבילת תוספות, תנאי תשלום וכו'). לדוגמא : אתה יכול לקבל 50% מחירון על הכלי הישן, 15% הנחה על החדש, חבילת תוספות מפנקת, תנאי תשלום נדיבים והרי לך עסקת טרייד אין יפה.

ולכן מאחר ואין מחלוקת, כי לפחות יבואן אחד מאפשר לשמור את הכלי הישן בעיסקת טרייד אין, והעובדה כי שמירת הכלי הישן חשובה, אבל רק כחלק מהמכלול הכולל של העיסקה, אין צורך לבדוק את כל היבואנים בישראל, בכדי להוכיח את נכונות דברי. מה עוד שמדובר בדעתי בלבד, וכמובן כל אחד יכול להביע דעה שונה.

ולגבי "התקפה אישית", הרי שגיזמו כתב בשרשור בהתייחסו אלי "אל תנסה לבלבל אותו עם עובדות.". ולאחר מכן כתב כי אני "..נהנה לבדוק בציציות כל מילה וחצי מילה שכותב מסויים כתב (התנהגות טרולית סטנדרטית), ולהציק לכותב על פרט מסויים, קטן ושולי בצורה חפרנית בילתי נלאית אתה אמור להבין שתקבל יחס דומה." כלומר היחס של גיזמו אלי נובע ממה שהוא סבור שאני "נהנה" לעשות...

לאור הניסוח הזועם של גיזמו, ניסיתי לרמוז לו כי דיון חברי-ענייני, יהיה עדיף, אבל ללא הועיל.

אני מוכן לקבל ביקורת, אבל נראה כי, לפחות במקרה הנוכחי - הביקורת אינה הגונה ומוצדקת.

מוזר שלא ציינת את זה

אבל ההודעה שפתחה את השרשור לא התייחסה לכל יבואן אלא ליבואן ספציפי שהוא הונדה (לפחות ככה סביר להבין מהניסוח).

אולי זה זמן טוב לשקול להחליף ניק, תבדוק אולי avihersh2.0 פנוי, אני בספק אם מישהו "יזהה".

avihersh

New member
אתה רואה צל הרים כהרים. אין שום קונייקטורה

פי וליבי שווים

Pumi

New member
לאיזה יבואן? ליבואן של הונדה או יבואן מתחרה?

למעלה