סחטיין על התמונות.

אדוני אכש-וראש

מה אתה מכין לאכול היום? אני מזמין אותך עליי, בפיצה מטר......

מירן אתה לא ממש עונה לי על

פקסום במגזרים... אני רוצה לשמוע מה אתה חושב על זה.

פרסום במגזרים

האמת שלא עניתי עד עכשיו כי אני ממש לא מבין בזה. אבל אני יכול להגיד את דעתי על פי הגיון בריא שאני מנסה להפעיל. לערוץ הרוסי אין הרבה רייטינג, מדובר על פי מה שקראתי בנתונים חד ספרתיים סביב ה-5%. עכשיו נכנסים שיקולי עלות תועלת, כדי לפרסם בערוץ הזה למגזר הזה כנראה שלא כדאי להשקיע בהפקות יותר מידי יקרות ואז אפשר או לתרגם/לדובב פרסומות בעברית (מה שראיתי שלרוב עושים) או להפיק פרסומת בתקציב מאוד נמוך ולכן נראה לך שהפרסומות מאוד לא מושקעות. בקשר לתוכן הפרסומות, קשה לי להגיד משום שהן לא מתורגמות ואני לא מבין רוסית. לא בטוח שזה שההפקה נראית זולה זה גם אומר שהמסר לא קריאטיבי. דווקא הקהל הרוסי נחשב אינטילגנטי ואני מאמין שהמסרים דווקא מתאימים לקהל.

OrenJuice

New member
תגובית

מה שהמפרסמים לא מבינים לפעמים, זה שהחמש אחוז האלה מכינות את הארוחות בבתים וקובעות מה יעלה על השולחן. בפרסומת לאוכל, לקהל יעד: אמהות או סבתות שמכינות אוכל לכל יושבי הבית, מהמגזר הרוסי, הייתי משקיע קצת יותר מלהעתיק ולדובב פרסומת ובנוסף מפרסם לא רק בערוץ הזה אלא גם בערוצים הרוסיים אשר נקלטים בממירים הרגילים של הכבלים. יש כאלה שעושים את זה. אני מניח שזה תלוי בתקציב.

haddar

New member
../images/Emo32.gifשאלה חוקית

מעניין אותי, איך זה שבראשות השניה כל מילה באנגלית חייבת להיות מלווה בתרגום (בייבי לבובה, צ'יל אאוט לתרגע, וגם דברים מגוחכים הרבה יותר), וערוץ רוסי (להזכירכם, הרוסית היא עדיין לא שפה רשמית בישראל) יכול לשדר כל היום בלי תרגום. כשדיברו על העלאת הערוץ, היה לי ברור שהכל יהיה מתורגם, למרות העלות הגבוהה, מאותן מגבלות החלות על הרשות השניה. מאוד הופתעתי שלא.

אני רציתי לשאול בדיוק את אותה שאלה.

וגם: למה חייבים לכתוב "המציגים אינם רופאים\חיילים\וואטאבר"? מה, אנחנו מטומטמים? אני אבל אוהבת שיש כל מניי פרסומות שמסתלבטות על זה, למשל הפרסומת ההיא לאוטריוין עם הרופא בצורה אוזן והפרסומת החדשה לשקיות זבל, שאותי היא מאוד הצחיקה..

כן, גם אני לא ממש מבין למה להכריז

על חיילים, רופאים וכדומה. הרי אפשר להכניס זאת ב "WHAT WE BELIEVE של הערוץ. או של כל רשות השידור, מן סטאנדרט שכזה.

haddar

New member
מין והעיר הגדולה

אני מפנה אתכם לכתבה של מנהל הקריאייטיב השנון בגלר נסיס, רוני שניידר

רוסים שמים BITOSAUR על התרגום

קודם כל, מצטער על הנאום הארוך הזה. בערוצים הרוסיים ישנם 2 סוגי COMMERCIALS: יש את אלו המתורגמות, ויש את אלו שמופצות דרך המאפיה הרוסית הבינלאומית (גרמניה, ישראל וארה"ב). (C) קארטושקה ISRAEL AD NETWORK המתורגמות: לא תמיד פוגעות לאותן המטרות שהמקור מנסה. והתרגום, מבחינת התוכן, בד"כ שונה מהמקור. די הרבה קורה שהם משנים גם SLOGAN. אבל, בהשוואה, הם עדיין טובים יותר מהקבוצה השניה, (קרא\י הלאה). MAFIA COMMERCIALS. האמת, קונדיטורים שלהם לא משהו בכלל (או הלקוחות). הם מכינים עוגיות מאוד לא טעימות, עם תוכן מאוד גס, ישיר ולא קריאטיבי. די הרבה זה HARDSELL, טסטמוניאל, אחד לאחד, יש אחת שאני פשוט מת ממנה. ילדה אחת מציגה לקהלי יעד שונים (מראים אותם, אבא-אמא-ילד וכו'!) את המוצרים. כגון קוטג' לאבא, קוטג' אחר לאמא... יש לי תחושה שמזלזלים בקהל יעד רוסי בארץ. וזה חבל, כי, כמו שאמר אורן, הצופים רובם הם ראשי משפחות שאכן הם אלו שהולכים לסופרים וקונים מוצרי צריכה (כמו סבתא שלי למשל). אינסייט אישי שלי - אם אני רואה COMMERCIAL כזה בTV - (אני מסרב לקרוא לזה "פרסומת"), אני מכניס את המוצר לרשימה השחורה שלי. לא קונה אותו __רק__ בגלל הCOMMERCIAL הלא-מושקע. __מירן, שים איזה ערוץ רוסי, תראה, לא חובה להבין את התכנים. רק תראה. תשאב קצת מידע על הרוסים בארץ (לפי הערוץ, כמובן). חוץ מזה, מה, אתם לפעמים לא מסתכלים ערוצים אחרים, לא-ישראליים, שלא מתורגמים לאנגלית?.. סרטים בשפות לא-מובנות.... רק בשביל להבין את התסריט.. לא קופי... זה די מעניין אם מישהו לא עשה את זה עד כה. מומצץ מטעם קארטושקה.

אינטליגנציה

תודה על הפרגון :) בכלל, בעולם של היום קיימת מגמה יציבה לעבור מסרטי פעולה של 90's לסרטי דרמה, סרטים מבוססי סיפור ומתיחה פסיכולוגית. והפרסום... בארץ, זאת לא דרמה פסיכולוגית, בטוח. ESC אללק. או CELLCOM. או לא יודע מה. ובעולם גם.....עדיין ראש צעיר. עדיין. אולי בגלל שאי-אפשר להעביר דרמה ב-30". אבל אי-אפשר.... זה נושא די במחלוקת. צריך לחשוב על זה.

למעלה