סחוס בבירכיים

• פותח הנושא mto
  • פורסם בתאריך

mto

New member
סחוס בבירכיים

יש לי שאלה קיבלתי עצה לאכול הרבה גיבנות ולשתות חלב הומוגני על מנת להציל את הסחוס שנשאר האם השיטה הזו יעילה ? אם אני אוכל חצי גביע גבינה לבנה 35% ביום תוך כמה זמן ארגיש תוצאות? האם יש השפעה על אחוז השוצן בגבינה ? או בחלב ? ** אני לא זוכר איפה אבל קראתי שיש איזה ניתוח שנלקח סחוס מחלק אחר בגוף ושמים בברכיים זה היה לפני איזה שני וחציוזה היה נסיוני יש למישהו מושג ? תודה על התגובות מראש

mishmush

New member
לא...ולא...ולא....!!!../images/Emo128.gif

עד כמה שידוע לי מהידע שלי ומנסיון אישי- לא רק שגבינות ומוצרי חלב לא תורמים לשיקום הסחוס, אלא הם מאוד פוגעים בו... אנשים הסובלים מבעיות סחוס ובעיקר דלקות פרקים רצוי להם להימנע ממוצרים כאלו (ובנוסף גם מזונות נוספים- פירות הדר, בשר אדום, אלכוהול, הרבה מידי קפאין ועוד... יש כאלו שמרגישים הטבה לאחר ש"נגמלו" מ- עגבניות, פלפלים, תפו"א וחצילים (ירקות ממשפחת הסולניים)). לשיקום הסחוס, ובעיקר למניעת הדרדרות המצב ישנם תוספים יעילים: בעיקר- גלוקוזאמין סולפט וכונדרואיטין הנמצאים בצורות שונות בפורמולות, אם הבעיה מלווה בדלקת- כדאי להוסיף לתקופה MSM שהוא משכך כאבים והוא חומר אנטי דלקתי, או צמחים אנטי-דלקתיים שונים, כגון- יוקה, הרפגו ועוד. בנוסף אומרים שמזונות המכילים גופרית מועילים, כגון- ביצים, אספרגוס ועוד. אני מציעה לך להפסיק עם כל מוצרי החלב, (אפשר לאכול מידי פעם יוגורט). אני סבלתי עד לפני כחצי שנה מאוד מהברכיים שלי ובאמצעות שינויים בתזונה ותוספי מזון הצלחתי לשפר מאוד את מצבן. (בשבילי זה בגדר נס, כיוון שהברכיים הם כלי מרכזי בשיאצו ופחדתי שאאלץ בשלב מסויים להפסיק עם מה שאני כל-כך אוהבת...) מצטערת, לא שמעתי על הניתוח. מאחלת לך המון הצלחה... מיכל אשל

m_katzmann

New member
שינוי אורח חיים../images/Emo66.gif

שלום לך, מצטרפת אל הלאוים של מיכל. מנסיוני גלוקוזמין עוזר עד לרמה מסויימת. אך הדבר החשוב ביותר שצריכים לעשות הוא שינוי אורח החיים לחיים שלווים יותר, פעילות גופנית, הליכה בחיק הטבע, מדיטציות והחלטה להוריד מעל הכתפיים שלך את אחריותם וסבלם של כל הסובבים אותך. טיפולים אלטרנטיביים לתמיכה בשחרור מהלחצים ולטיפול במוקד הבעיה. גם אני עמדתי לפני קיבוע הקרסול עקב שחיקה מוחלטת של הסחוס ושינוי בראיית העולם שלי + כל מה שהמלצתי למעלה החזיר את התפקוד של הרגל לרמה של 20 שנה אחורה. זה כמובן לא בא בבת אחת. זה תהליך של הקשבה לעצמך ולרצונותיך שמשפיע על כל מערכות הגוף והנפש. מאיה

אסתי123

New member
ברכיים

הניתוח עליו את מדברת הוא במיקרה שהסחוס שפגוע הוא מצומצם ביותר. אני לא יודעת מה המצב אצלך. בגדול העיצה שלי היא להימנע מניתוח או כניסה אחרת לתוך הברך. כל כניסה כזאת היא טראומה לגוף וטראומה לברך. לי יש שתי ברכיים פגועות קשה. אחת מהן מועמדת לההחלפה. עברתי ניתוח ומיספר ארטרוסקופיות ולי עזרה ביותר קינסיולוגיה. כן, אני חוזרת על עצמי גם לשחיקת סחוס יש גורם ריגשי. טיפול בו עוזר! כדאי לנסות לפני ניתוח. כול-טוב

נראה לי שהתבלבלו..

בהמלצות שנתנו לך , בלי קשר לרפואה משלימה , אין קשר בין גבינה לסחוס , אם כבר הקשר בין ירידה בצפיפות העצם וגבינות שמנות - יש הטוענים כי ככל שהגבינה שמנה יותר כך כמות הסידן הנקלטת בגוף גבוהה יותר , ויש החולקים על סברה זו. שחיקת סחוס נגרמת מסיבות רבות וחשוב לציין האם היא מלווה בדלקות או מים בברך, ההמלצות שקיבלת פה די ממצות ואין לי מה להוסיף. לשאלתך , עד כמה שידוע לי יש השתלות סחוס מבעלי חיים ( כריש או לויתן) אבל באמת שאינני בקיאה בנושא זה , טיפול אינטנסיבי של דיקור וצימחי מרפא יכול להקל על הכאב ולשפר במעט את איכות החיים. הרבה בריאות יעל

mto

New member
בלי קשר לרפואה משלימה אין לי מים

בברך אבל ישנה שחיקה של סחוס מה הדרך הכי טובה לטפל בזה בלי פיזיוטרפיה ?

שחיקת סחוס

אחת הסיבות לשחיקת הסחוס ברגל הוא הצטברויות של גרגרי סידן בברך הגורמים לשחיקה. כדי לטפל בבעיה ולחדש את הסחוס מומלץ השוטה הבאה: נטילת גלוקוזאמין+כרונידיטין+MSM נטילת טיפות של שמנים ארומוטרפיים מהסוג של שמן נר הלילה ושבטבט במינון מיוחד טיפול מערבולת בביו מגנטים הטיפול עוזר ואני אישית כבר הצלתי הרבה מאוד אנשים ע"י שימוש בשיטה זו מניתוח וכד´ פרטים נוספים אפשר לפנות אלי בדואל

למעלה