סחבק משפץ... המשך

erazz

New member
סחבק משפץ... המשך

אז יש כמה עדכונים... 1) תא הבעירה הוא 100%. נקי מפיח ובלי סדקים. 2) כל צינוריות הדלק הגז והשימון יושבים אצלי עכשיו באמבט של אצטון בתקווה שלא אצטרך להוציא את ה-MEK ע"מ לשחרר סתימות. 3) איזון יתבצע מחר או מחרתיים (איזון סטאטי) תמונות יבואו. 4) טבעת קדמית היא זבל. צריך לזרוק ולעשות חדשה כנ"ל טבעת אחורית ועטיפה חיצונית. ופה החידוש. הנה מה מצאתי אתמול במגה. (להלן החנות הכי טובה לחלקי חילוף למנועי סילון)

erazz

New member
הסבר למה מגה היא החנות הכי טובה....

לחלפים למנועי סילון. - ראו תמונה מה רואים. הטבעת הקדמית יושבת בתוך צנצנת הסוכר. הצנצנת (גביע? כלי? אנערף) עשויה מנירוסטה זולה, פשוטה ודקה. שזה הדבר הכי טוב למנוע שצריך להיות קל משקל. מה שגרם לי לרקוד כמו מטומטם בין המעברים של מגה היא ההתאמה. לא האמנתי כמה ההתאמה היא טובה. זה פשוט יוצר עבור המנוע שלי!
כן. אפשר להגיד שאני מרוצה.

erazz

New member
ומה יותר טוב מלמצוא כלי מתאים?

למצוא 3 כלים מתאימים!!!! ולחשוב ששילמתי בסה"כ כמעט 300 ש"ח על העטיפה הקודמת! כאן יש לי 3 ב-34.95 ש"ח. אין כמו ייצור בהודו! (אולי למעט ייצור בסין
)

erazz

New member
ובינתיים במרתפי הטכניון...

הא הא הא הא |צחוק קודר ומהדהד| הופכת פחית הסוכר למנוע... יותר נכון הופכת לזבל. מזל שיש עוד 2

erazz

New member
ובינתיים... במרתף אחר... עם חלונות...

והרבה אור ואוורור...

erazz

New member
רק עכשיו קלטתי ../images/Emo6.gif

אכן הפפסי התקלקלה והפכה לג'ונסון ווקס רעיל. מצד שני אם הייתי מוצא דרך ליישן ליטר וחצי של פפסי לליטר וחצי של ג'ונסון הייתי איש מעושר

erazz

New member
המשך הסיפור...

הנה החלק החדש וכמעט גמור (למעט כמה חורים) לעומת החלק הישן. קצת קשה לראות אבל החדש יפה בהרבה. השו"ס האמיתי הוא המשקל. הישן שוקל 153 גרם. החדש שוקל 80 גרם!!! המממ... עלה 12 ש"ח (לעומת 300), לקח בדיוק חצי שעה להכין (לעומת 4-5 שעות), הכלי היחיד שהייתי תריך זו מחרטה (בישן הייתי צריך גם spot welder). רק לקדוח חורים, כמה התאמות, איזון, טבעת קדמית חדשה, הרכבה ויש מנוע!!!! קדימה לעבודה. מחר, קידוח חורים ואם יהיה חומ"ג אז גם טבעת.

matzri

New member
ארז - כמה שאלות

מה נשמע ארז? באמת אחלה רעיון עם הפחית של הסוכר... אבל איך אתה יכול לסמוך על איכות הפח הזו עם מנוע כל כך יקר? אני לא כל כך בקיא בלחצים המופעלים על מנוע סילוני, אך אני בטוח שחום רב נפלט ממנו, ביצעת בדיקות לאורך זמן לראות איך מגיב הפח הנ"ל?

erazz

New member
זה דווקא לא כ"כ מסובך.

הפחית עשויה מנירוסטה. צורת הייצור של הפחית (ספינינג) גורמת לה להיות מאוד חזקה. החום שהפחית תרגיש הוא לא גבוה במיוחד (עבור נירוסטה) וגם העומסים אינם גבוהים במיוחד כיוון שהפחית אינה "מחזיקה" כמעט דבר. (רוב החיזוקים הם פנימיים). עיקר התפקיד של העטיפה החיצונית זה להיות גוף לחץ המחזיק בערך 1.5 אטמוספירות. וכאן מתבטאת החשיבות הגבוהה של ההתאמה.

erazz

New member
לשואלים במסרים....

לאחרונה קיבלתי הרבה מסרים מאנשים המעוניינים בתהליך בניית המנוע. חלקם חושבים על לבנות מנוע בעצמם. לכל אלה (וגם לאחרים) אני מצרף 2 לינקים מעניינים: http://www.5bears.com/gt.htm - אתר פשוט פנטסטי המתאר איך הוא בנה את המנוע שלו. מיותר לציין שהאיש אומן. למדתי המון מהאתר על איך לבנות את המנוע. http://erezz.tripod.com/mw54/page_01.htm - התיעוד הצנוע שלי

erazz

New member
קודחים חורים...

קצת קידוח חורים מאחור.... כרסומת CNC במקרה הזה אינה חובה כלל אבל מאוד מאוד עוזרת
פשוט לקבוע מיקומים של חורים והיא כבר לבד עושה את כל העבודה.

למעלה