סושי בר - סושידו

גידי42

New member
סושי בר - סושידו

יום ראשון, יום הכדור סל הקבוע, אחרי שקבוצתנו האהובה ניצחה את הההמשחק הכי קובע בעונה הנוכחית, החלטנו שעל שאירוע כזה אי אפשר לעבור לסדר היום ללא איזה משהוא מרענן לפה ולחיך. עקב עודף קלוריות בשישבת החלטנו שעדיף להסתפק במשהוא קטן אך שובב ,ומה יותר מתאים מאיזה קומבינה של סושי. וכך מצאנו עצמנו דוהרים (לא לפני שאספנו את הבנות המנומנמות כבר, בטרנינג המז'ויף - כל הזכויות שמורות לכתומתי).לסושי בר ברוטשילד. המקום הוא מקום קטן מאד, אינטימי, עם שולחנות נמוכים כאלה וספק כיסאות, שרפרפים , כריות לישיבה (ישבתי כבר במקומות נוחים יותר אבל בסושי בר זה נותן תחושה של אינטימיות ונינוחות. ). קודם כל להרגיע את האנדרנלין המשתולל מהמשחק הזמנו קנקן סאקי (משקה אלכוהולי חמים המופק מאורז ואין כמוהו לדפיקת ראש בלי להרגיש ובלי הנג אובר) שעשה את המוטל עלו, הדופק ירד, נינוחות ושלוה נחתו עלינו והתפננו לרדת על קומבינצית סושי, סשימי, ניגרי, קונוסים מ ד ה י מ ה , שאותה החלקנו לגרון בעזרתו האדיבה של יין שיראז צעיר מייקבי רקאנטי, אחרי שלא נשאר מה עוד לגרד הזמנו מנה קטנה של גיוזה , (מין כיסונים ממולאים - סבתא שלי היתה קוראת לזה קראפלך )ומבחר של דים סאם. היה מעולה! מאד מאד מומלץ לשוחרי הסושי במיטבו ללא הפלצנות של אונמי קיוטו ודומהם. משהוא כמו לשתות קפה בבית קפה שכונתי ואפשר לגמור במחירים ממש מצחיקים ביחס למקומות הנ"ל.

B r u l e

New member
ביקורת יפה

גם אני הייתי שם פעמיים, אבל הוא לא מהמקומות האהובים עלי. משהו באווירה ובאיכות הסושי שהם לא מהדרגה הראשונה. אני עדיין חסיד של אונמי, שם הייתי גם ביום ראשון. באתי לשם חולה במטרה להנות מארוחה קלילה, מרק מיסו חם וטוב וסאקי גם לחיטוי הגרון ופתיחת הסינוסים. אבל כיאה לזללן שכמוני ושכחבר שלי, המנות לא הפסיקו להציף את חלקת הבר הקטנה. מאד נהנתי מהטמפורה הצמחונית שהגיע עם רוטב סוייה מדולל ג'ינג'ר חי ורסק צנון יפני. המנה מוגשת בדבר שנראה כמו כלוב ציפורים בלי כלוב- והמנה פשוט מעולה רק מפוצצת בשמן. הסושי היו מעולים, אבל לא מתקרבים לרמתם לזה שם סאלי כמובן. מרק המיסו היה פשוט ובלתי מתחכם, מיסו, דאשי, אצות קומבו וטופו, ובלי נבטים ובצל ירוק כפי שמגישים בהרבה מקומות. דווקא נהנתי מהמיסו הפשוט הזה מאד. לאחר כל הסושים שטרפנו (אני בעיקר טעמתי מהצמחיים כי יש לי רגישות למאכלי ים), בחרנו שלא כמנהגנו במסעדות יפניות גם מנות אחרונות. אחת מהן היתה קרם ברולה (כן זה אני!), שאת ציפוי הסוכר הקרמלי החליף סוכר קרמלי וג'ינג'ר, מה שנתן ייחוד מעניין למנה והשאיר אותי נפעם למדי. חבר שלי לקח כדור בצק שקדים ממולא בשוקולד חם שגם הוא היה פנטסנטי. החשבון - 330, וצריך לקחת בחשבון שבאנו לשם במטרה לשתות מרק מיסו וללגום סאקי. אבל אני צריך להכיר את עצמי. זאת הפעם המי יודע כמה שאני באונמי ואף פעם לא מתאכזב. אבל כשאני מחפש סושי באמת איכותי (בלי אווירת הבר הכיפית של אונמי- אני הולך לסאלי).

גידי42

New member
לא הייתי בסאלי

תודה, יש לי מין תכונה מעצבנת להדבק למקום שנותן לי להרגיש כמו בבית ושמכירים אותי. בכלל אני טיפוס מאד נאמן. לא הייתי בסאלי ולאור מה שכתבתה ברור שאלך לשם בהזדמנות הראשונה. לאונמי אני הולך הרבה אבל רק שבא לי ממש לאכול להבדיל מסתם נישנוש!

כתומתי

New member
גם אני הייתי שם לפני שבועיים. מקום

חמים ונעים בלי יומרות ובלי פלצנות. אבל המחיר, המחיר... אם לא הולכים על הקומבינציות השיגרתיות, אלא מזמינים רולים מהמיוחדים, המחיר ממריא ל-200 ש"ח לבנאדם על מנת לשבוע, וזה כבר מחיר של אונאמי. אז נכון שזה המקום לבוא אליו כשרוצים סושי ולא רוצים להתלבש במיוחד, אבל אונאמי זה לא, וזה עדיין יקררר!! ואגב - מאוד ממליצה על טייק אווי מהדים סאם בקינג ג'ורג'. תמורת 150 ש"ח קיבלנו קומבינציה זוגית של דים סאם צמחוניים, בשריים ועם פירות ים, רובם מאודים וחלקם מטוגנים, טעימים טעימים + תוספת של דים סאם בשרי מאודה זוגי. קיבלנו על חשבון הבית חמוצים סיניים טעימים, אורז סתמי וירקות מוקפצים עליהם ויתרנו. כמות האוכל סיפקה 3 אנשים מורעבים עד אימה ועוד נישארו איזה 4 כיסונים בהם אף אחד כבר לא יכל לגעת. מומלץ - גיוזה בשר סרטנים ודים סאם בטטה. לא לשונאי הקראפעלך.

שמחון

New member
דים סאם

גם אני ממליץ על הדים סאם אבל מעדיף את המאודים עם בצק דק ולכן במקום קומבינציה ממליץ לבחור מספר דומה של דים סאם-מקבלים שלושה מכל סוג, המחיר די דומה. והבטטה והסרטנים גם בהעדפה שלי

למעלה