סוריה ושות'

רגע רק רגע

Active member
סוריה ושות'

שמחתי לקרוא שהפרלמנט הבריטי לא אישר תקיפה של סוריה (בבריטניה הסמכות לכל פעולה צבאית נמצאת בידי הפרלמנט ולא בידי ראש הממשלה).
בכך מצטרפת בריטניה לגרמניה, ובקואלצית התקיפה נשארו ארה"ב וצרפת.

שלא יהיו אי-הבנות, אני לא חושב שאסד הוא נופת צופים. אני כן חושב שאסד הוא הרע במיעוטו.
אסד כראש מדינה, הוא אסד שיש לו מה להפסיד, ולכן הוא יהיה שקול יותר בכל הקשור לפתיחת חזית כנגד ישראל.
הגורמים האופוזיציונים, בעיקר האל-קעידיסטים, אינם כאלה. ואת אלה אני בטוח לא רוצה בשלטון.

שרוני68

New member
תקן אותי אם אני טועה,

אבל לפי ההתבטאויות של פרס וביבי, נדמה
לי שישראל רוצה שישראל תפיל את משטרו של אסד.
אז מה הסיבה?

גם לי נשמע הגיוני, שעדיף לנו את אסד בשלטון, אבל
זה לא מה שראשי המדינה שלנו חושבים.

ועוד לא דיברתי על הטבח שמתבצע שם. קשה לי
כשלא מתערבים. ברור לי שהמורדים לא פחות טובים
אבל עדיין...

רגע רק רגע

Active member
קטונתי לפרש גדולים ממני.

כתבתי את דעתי הצנועה כאזרח פשוט ומתוך ההגיון האישי שלי.
אז הטבח באמת לא נראה טוב, אבל שלא יהיו לך טעויות. האופוזיציה תבצע טבח מטעמה (אם בנו או אם בבני עמם).

גם אני חושבת כמוך בנוגע לאסד

אבל באמת קשה להתעלם מטבח כזה ולכן הוא צריך להיענש גם אם במידה מוגבלת. אני חוששת מנפילת שלטונו הרבה יותר מאשר נפילתו של כל שלטון אחר. האלטרנטיבה תהיה גרועה פי כמה וכמה לנו ולעולם כולו, במיוחד אם הנשק הכימי ייפול לידי המורדים.
לגבי המנהיגים שלנו, אני באמת לא יודעת מה להגיד. נראה לי שההתבטאויות של ביבי ואחרים הן יותר מס שפתיים מאשר רצון אמיתי.

ישראל לא רוצה להפיל את שלטון אסד אלא רק

להשמיד את הטילים הכימיים.
גם בממשלה שלנו חושבים שאסד הוא הרע במיעוטו, עד כמה שידוע לי.
כל התבטאות נוגדת היא יישור קו עם ארה"ב כי חייבים.

ארה"ב נאלצת להכנס למלחמה הזאת, רק כדי לשמור על האגו של אובמה, כי הבטיח שאם יפלו טילים כימיים ובלה בלה בלה... כי טילים כימיים נפלו עוד קודם ורבים תקפו אותו איך הוא לא מממש את ההבטחה... היום כשאי אפשר היה להתעלם מהתמונות הזוועתיות, אובמה נאלץ לשלם מס שפתיים...
סיבה שניה: כדי לשמור על כושר ההרתעה שלהם.

זו דעתי.

מסכימה

אני מסכימה איתך לא מהיום

עוד מהאח הגדול הראשון או השני אם אינני טועה.
ומבחינה פוליטית אם אינני טועה, גם כן היינו תמיד באותו הצד של המתרס
אני עוד זוכרת את הוויכוחים הגדולים באח הגדול על פוליטיקה ועל שטחים וכו'.

אין לך מושג כמה אני שמחה שהעונה הזאת מאחורינו

הדבר האחרון שרציתי זה לריב השנה עם כל החברים הטובים שלי

שרוני68

New member
הבעיה היא אירן (וחיזבאללה).כתבה מעניינת:

http://news.walla.co.il/?w=/4964/2673436

ואני מעתיקה את החלק החשובה בה:

"הפלת משטר אסד בסוריה, המעניק לאיראנים במה חסרת תקדים בגבול ישראל ומאפשר להם לעשות בסוריה כבשלהם, יזרז את הפלת המשטר באיראן, או לכל הפחות יקל לאין ערוך על המאמצים לעצירת פרויקט הגרעין וצמצום הטרור השיעי העולמי. ומה עם הסכנה שבעליית גורמי טרור סונים במקומם? לישראל, לארה"ב, לערב הסעודית ולנסיכויות המפרץ יש אינטרס משותף - עצירת ההגמוניה האיראנית. ועל כן, ברגע שהאיראנים יפסיקו לבחוש בסוריה וברגע שאסד יפסיק לטבוח בסונים, למדינות ערב המתונות לא תהיה עוד הצדקה להמשיך ולהפעיל את ארגוני הטרור הפועלים מטעמם בסוריה - כך שהסיכוי שנשקם יופנה כלפי ישראל (מהגבול הסורי) הוא נמוך (אם כי הוא כמובן קיים, וישראל חייבת להיערך לו).

לסיכום, למרות החשש המסוים מהיום שאחרי אסד, נראה כי בשקלול התרומה שבהפלת משטרו אל מול הסיכון שמורדים איסלאמיסטים קיצונים ישתלטו על סוריה, היתרונות עולים בהרבה על החסרונת, ולכן העדיפות של ישראל היא לראות את אסד נופל ואיתו את איראן מתפוררת. יחד עם זאת, יש לדאוג שהמעבר למשטר אחר בסוריה לא ייעשה בחדות ובמהירות, מהלך שעשוי לגרום דווקא לריאקציה. "

לא יודעת למה, אבל זה נשמע לי תמים מדי

אני לא רואה שום גורם באופק שיכול לעצור את פרויקט הגרעין האיראני וצמצום הטרור השיעי העולמי. השיעים הם מתאבדים מעצם הווייתם. ההיגיון הוא לא הצד החזק באישיותם. כן, ואני מכלילה. מה לעשות.

ככה זה כשממהרים להגיב
איך שכחתי מאיראן

סביר בהחלט שאיראן נלקחה בחשבון במשקל הנימוקים להתערבות בסוריה.
הרעיון שיצליחו להוציא את איראן מסוריה נראה לי גורם מכריע, כי ייצור הגרעין ע"י איראן זה איום על שלום העולם.

תודה שהסבת את תשומת ליבי.

שרוני68

New member
זהו, שלא נראה שיש כאן דעה חד משמעית

וגורפת. הרבה התלבטויות ותהיות אצל כל ראשי
המדינות.

רגע רק רגע

Active member
רגע... רק רגע...

אלו לא היו ההערכות כאשר ה-CIA מימן את הטאליבן וערב הסעודית את בין לאדן במלחמתם כנגד האויב הקומוניסטי בשנות ה-80?

יש מין תפיסה מוזרה לשליטי העולם שאם הם יממנו גורמים קיצוניים, הם יוכלו לשלוט בהם לאחר האפיזודה שלמענה נתנו להם את תמיכתם.
"נראה כי בשקלול התרומה שבהפלת משטרו אל מול הסיכון שמורדים איסלאמיסטים קיצונים ישתלטו על סוריה, היתרונות עולים בהרבה על החסרונת,"

אז שנתכונן לעוד 11/09?

אירן לא תתפורר גם אם אסד יפול (הערכה מטופשת כל-כך). תשאלו את צפון קוריאה, שעל אף הבידוד והאיומים, עומדת איתן.

שרוני68

New member
תראה...

אני לא כזו מומחית (בלשון המעטה...), אבל
זה לא אמור להיות האינטרס שלנו, כשאסד,
והקשר החזק שלו לחיזבאללה, לא יהיה בשלטון?

או שאולי אתה מתכוון ל: לפחות אנחנו מכירים ויודעים
מי זה אסד, ואיתו אנחנו יודעים להתמודד.

יכול להיות, לא יודעת. לגמרי מבולבלת.

רגע רק רגע

Active member
לא קראתי ת'כתבה.

אך יחד עם זאת, לטעון שהפלת משטרו של אסד תגרור התמוטטות איראנית, היא בדיוק כמו לטעון שהשמדת החיזבאללה תגרור את התמוטטות שלטונו של אסד.
הפלת שלטונו של אסד תצער ת'אירנים, אך לא יותר מזה.

למעלה