סורגים לממד

משאושה

New member
סורגים לממד

שלום האם קיים פיתרון להתקנת סורגים בחלון הממד שלא פוגע בסגירת דלת החלון החיצונית והמסיבית. האם זה בניגוד לתקנות והאם זה פוגע בבטיחות ? אני יכול לחשוב על סיבה אחת לאסור שזה מונע חילוץ מהיר דרך החלון אבל אולי בסורגים נפתחים (שיהיו פתוחים תמיד בחרום ניתן להתגבר על בעיה זו)

בינא

Member
מה מטרת הסורגים?

כנף פלדה הזזה או 2 כנפיים עדיפים בכל מקרה, גם כנגד גניבות. זה בניגוד לתקנות - חד משמעית!

משאושה

New member
אז מה הפתרון

למי שרוצה למגן את הבית עם סורגים ? להשאיר חדר אחד לא מסורג לא עשנו כלום ? לסגור כל פעם את את הדלת העצומה הזאת כשיוצאים מהבית גם כן לא מעשי (בטח ילדים לא יכולים לסגור לבד).

מאגר

New member
ע"פ תקנות הג"א אסור לעשות סורגים על חלון ממ"ד

גם אם הסורג מתכפל או ניפתח.

fireman

New member
חלון הפלדה של הממ"ד

חזק ועמיד יותר מכל סורג שתוכל להתקין אי פעם על אותו פתח, הסגירה שלו הופכת את חלון הממ"ד לאופציה האחרונה שדרכו פורץ ינסה להכנס. 12 מ"מ פלדה זה לא משהו שאני בתור פורץ הייתי מנסה להתמודד איתו.

משאושה

New member
שוב לא מעשי

לסגור אותו כל פעם שיוצאים מהבית ובטח ילדים לא יכולים לסגור בעצמם

fireman

New member
מה ז"א לא מעשי?

אני סוגר אותו בכל פעם שאני יוצא מהבית.... כמו שאתה נועל את הדלת תסגור אחריך את החלון

משאושה

New member
החשיבות העקרית של סורגים בבית

בשבילי (ובעיקר בשביל אישתי) היא שאף אחד לא יוכל להכנס לבית כשאנחנו ישנים בלי שאני התעורר. במיוחד אחרי מקרה שקרה אצל שכננו במושב שהשכנה קמה בלילה להניק וראתה גנב מדלג מעל המטה של בנה השני ובורח החוצה. עכשיו נניח שאחד מחדרי השינה של הילדים הוא הממד לא מעשי לסגור את החלון הזה בלילה לא בחורף ובטח לא בקיץ. ולכן אני מחפש פתרון לבעיה שגם התקין סורג על חלון זה גם לא הפגע בבטיחות לשעת חרום ואם אפשר שגם שזה יעמוד בתקנות הגה לטופס 4 בבית הבא שאני מתחיל לבנות. האם יש למשהו פתרון לבעיה ?

בינא

Member
אין פיתרון עם סורגים אם הג"א אינו מאשר כאלה

כי מה לעשות...? אנחנו חיים עם אילוצים ופשרות כל החיים. להלן הצעה לפיתרון שאינו מחייב אישור הג"א ואינו סותר את הנחיות פיקוד העורף:: לבצע חלון עם כנף הזזה מפלדה לכיס, מהסוג שבו הכיס מספיק רחב כדי לקבל גם כנף הזזה של תריס. את כנף ההזזה של התריס,תבצע מפלדה עם שלבי תריס קבועים או על ציר רוחבי ולא פלסטיק וכך תקבל תריסורג, אותו תוכל לפתוח ולסגור בקלות ללילה

למעלה