סוקרטס

בסוף כולנו נגיע למסקנה הבלתי נימנעת

שאין למי להאמין מלבד לקדוש ברוך הוא אגב, לך תראה סירטונים של קופר ושניידר שהוזכרו בכתבות, אתה תיהיה בשוק

אני אגיד לך מה

אני ממש ממש לא נוהג ולא אוהב לערב את היהדות וכו' אבל תאכלס אי אפשר להתחמק מלהגיע למסקנה הברורה הזו הכופרים פשוט קוראים לזה "תודעה" "טבע" " אנרגיה" כשבעצם למסקנות שלהם היום הגיעו כבר מזמן וקראו לו אלוקים אז בחיאט, כמה אפשר לברוח בשביל להוכיח לעצמך שאני מדבר שטויות אתה יכול לשלוח את זה לפורום אתאיזם, וכולם יקפצו , כשל לוגי מה כשל לוגי, ורטוריקן מה רטוריקן , התער של אוקאם והתער של זיבי ויהיה להם את כל התשובות המושלמות שלהם (שלהם= מעתיקים מאחרים) אבל בחיאט.... על מי אנחנו מסתלבטים ? ועוד אחרי כל זה צצים שמות כמו "תודעה" "אנרגיה" זה אתאיסטים זה ? הפכו את כל העולם בשביל לקרוא אלוקים אנרגיה הם הרבה יותר מאמינים מהרבה דתיים, אבל סבבה, שהם ימשיכו לחפש את הכשלים הלוגים שלהם, אם זה מה שעוזר להם לישון בלילה.... שיבושם להם

Matsman

New member
לא חמוד

זה פשוט שאתה נולדת פה, אז זה נראה לך כ"כ טבעי ומתקבל על הדעת. ביחוד במדינה דתית-לאומנית כמו ישראל. אם היית נולד במזרח אז היית מאמין שיש ברהמן ולא אלוהים, וזה היה נראה לך טיבעי ופשוט ונכון בדיוק כמו שנראה לך נכון שיש אלוהים. דחפו לך את זה עמוק(כמו לרובנו), ואתה לא מעונין ללמוד אחרת. למה ? אתה פוחד לדעת אחרת. יותר נוח לך ככה.

נהפוכו

לי זה ממש לא נוח יותר נוח לי לזיין או לעשות ביד כולנו אנשים פגאנים, רק שהאלים שלכם הם מוחשיים אז אתם חושבים שזה יותר אמיתי ואני מודה על הזכות להיוולד יהודי ולא גוי, זו זכות , זו מתנה, יכולתי בקלות להתפלל לאיזה פסל כל החיים שלי ואם את דעתי האישית לגמרי, אז הייתי אומר שאתם מאמינים באל הגאווה, ולכן גם התרבות שלנו נראת כמו מצעד גאווה היהדות ראתה אתאיסטים עוד משחר ההיסטוריה ושרדה עד היום כמו עומדת יציבה, זה כאילו "אוף , כן, שמענו אותכם כבר מיליון פעם, אתם לא רוצים לחדש " רק שהאתאיסטים הגאוותנים חושבים שהם המציאו את העולם וכאילו הם חוד החניט של המלחמה בדת

Matsman

New member
תשמע, זה לא שאתה לא יודע להתבטא

אתה פשוט דגנראט. פעם באלף שנה כשאתה מצליח לחבר שני משפטים ברצף עוד אפשר לראות שלפעמים יש דברים שאתה מתכוון בהם ולמדת מניסיון, אבל רוב הזמן אתה מזיין את המוח. לתשומת ליבך

פנומן 72

New member
קשקוש

חברה שלי סינית ונולדה במדינה שרובם בודהיסטים כולל הוריה. וכשאני מדבר איתה על זה היא מספרת לי שמרבית הצעירים במזרח ובסין בפרט לא מאמינים בכוחו של פסל שנוצר ע"י אדם, והבודהה הוא יותר אייקון תרבותי מאשר דתי, שזה כמו להדליק נרות בחנוכיה אבל לא להאמין שיש בחנוכיה כח לשנות את חייך. יש מבין ? העולם דווקא מבין יותר ויותר כי יש כח מיסטי שברא את העולם וחלק מהעולם מאמין שהוא נברא יש מאין שזה אווילי לחשוב כך אבל לא לכולם יש שכל. בנוגע לאמונה בפסלים ועובדי אלילים - מספרם הולך ומתמעט.

goldy

New member
שמח לדעת שמנת המשכל הממוצעת עולה

לאט אבל בטוח.

פנומן 72

New member
אין בהנחה שלא.

גם אם הסוף לא יבוא, אנחנו לא נזכה לממשלה נורמלית, ואני אתן לך את הסיבה הכי יפה והכי מתסכלת: לאליטה חשוב וכדאי לייצר דור של עניים ובורים, כאלה שלא מסוגלים לרכוש ידע, השכלה וכח - כי זה יאיים עליהם למעלה - זו הסיבה שהם דואגים להכניס לחובות את השכבות החלשות וליצור פערים גדולים יותר ויותר ביניהם לבין השכבות האחרות. ככל שהעוני והבורות גדולים - זה מקנה להם את היכולת להישאר בשלטון. ביום שכולם יבינו שהם מושחתים וצריך לבחור שלטון אחר - לא רק שהם יפנו את כסאותיהם, גם ישחתו אותם במשפטי שדה. הם מפטמים את הציבור במזון מורעל, מים מורעלים, טלוויזיה מטמטמת, כסף יוצר חובות שדורש מהם יותר שעות עבודה והזנחת הילד בידי "משרד החינוך" שהיא זרוע של האליטות להשאיר אותו מספיק טיפש שלא יוכל להתנגד למשטר. בצורה כזו לא רק שהציבור יהיה מספיק חלש כדי להתנגד אלא גם לא יהיה לו זמן כי הוא יהיה עסוק או בעבודה או בצפיה באח הגדול. תיקח את תפוז כדוגמא - מה שמציגים לך בעמוד הראשי זה כל הזמן את האח הגדול ונשאלת השאלה האם תפוז היא חלק ממסע הטשטוש או שהוא רק מראָה של במה הציבור מתעניין. כך או כך המצב עגום ביותר. אז לשאלתך - לא, זה לא ייקרה לעולם. לא נזכה לראות שלטון שהוא טוב.

goldy

New member
מה עם נולד להנהיג?

מה עם אנשים כמונו; המוצאים נחמה ברשומות פרטיות? מה עם אנשים כמונו; המחכנים את הדור הבא בבלוגים ובפורומים? הרי "טלוויזיה-רדיו-עיתונות" בתור מקור מידע יחיד כבר לא קיים עוד. תמיד ישנה סטיה סטטיסטית: לפחות מקרה אחד שלא הולך עם הכלל. אני קורא לו "מגוון גנטי": "הם מפטמים את הציבור במזון מורעל," __אפשר לגדל בגינה או מעט בערוגה. "מים מורעלים," __aquamaker.co.il . "טלוויזיה מטמטמת," __צלחת לוויין פרטית, גדולה, עם מנוע. "כסף יוצר חובות שדורש מהם יותר שעות עבודה" __מתישהו עוצרים כדי לחשוב. ואם לא אני בטוח שאני לא היחיד שכותב על זה רשומות בבלוגו. "והזנחת הילד בידי "משרד החינוך"" __מי שיכול רושם את ילדו לחינוך פרטי. מי שלא ילמד להיות הורה אסור לו לקבל טיפולי הפריה. "מספיק טיפש שלא יוכל להתנגד למשטר."" __אם אתה רואה עוד פתקים במגשיות ומחפש בכוונה את זה שאתה 'רגיל אליו' כי <סיבה מטומטמת כלשהי>, אז מה פתאום אתה מבזבז לי את החמצן? אם אתה באמת ובתמים מאמין שסוף העולם יגיע ב21.12.2012, אתה יותר ממוזמן לכתוב לי צ'ק לתאריך ה22.12.2012, אותו אשמח למכור לשוק האפור
.

Matsman

New member
האמונה היא בברהמן ככוח מיסטי ולא בבודהה

יש הרבה דתות מונותאיסטיות עם אל שהוא כוח מיסטי ובלתי נראה, זו לא המצאה של אבותיך. אלא זו העתקה שלהם מדת זרתוסטרא הפרסית. אמונה באלוהים שהוא רוח וענן וערפל אבל רוב הזמן בלתי נראה היא עוד יותר טיפשית מאמונה בפסל. לא יאומן שבגיל 40 אתה מאמין שהיהודים המציאו את "אין לו דמות גוף ואין לו גוף"

פנומן 72

New member
אין לך צל צילו של מושג ביהדות

היהדות היא הדת הראשונה - אם להסתמך על התורה, ואין לי שום סיבה להאמין אחרת. שנית, אלוהים הוא לא רוח ענן וערפל והוא לא איש עם זקן לבן שגר מעל לעננים. אני מאמין בקיומו של בורא שברא. אני נזהר מלהגדיר אותו יותר מזה. ותהיה בטוח שלהאמין בבורא שברא היא הרבה פחות אווילית מלחשוב שנוצרנו פוף פתאום יש מאין.

gamani4

New member
המשפט האחרון שלך באופן ברור שגוי

כי הרי הבורא שברא גם נוצר פוף יש מאין ומכך שאתה גם מאמין ברוחות רפאים וגם בדברים שקורים פוף פתאום יש מאין.

למעלה