סוציודינמיקה

bralon1

Member
סוציודינמיקה

מישהו קרא את המאמר של עורך מגזין pc הישראלי במגאזין גלילאו של חודש ספטמבר? הוא מנסה להשתמש במודל של תורת התרמודינמיקה לתיאוריה בנוגע לכלכלה וסוציולוגיה, המאמר מעניין, אבל הוא לא מפרט הרבה מעבר להקבלה כאשר הוא מחליף מונחים כמו טמפרטורה T בעושר ועוד כל מיני שטיקים, הוא גם מנסה להקביל בין חוקי התרמודינמיקה לסוציודינמיקה.

EdisonGirl

New member
אהה.. ב"גלילאו"..

פשוט הוא נשמע לי מוכר. אני מנויה על "גלילאו", אבל לא יצא לי עדיין לקרוא אותו. אני מוכנה להשלים את הפער ולתת את דעתי עליו, אם ארגיש שיש צורך, או לחילופין, אם תרצה...

sheketz

New member
אסימוב קרא לזה פסיכוהיסטוריה

אהבתי את סדרת המוסד.

bralon1

Member
אני לא מבין את המונח של אסימוב

התוכל להסבירו בבקשה? כותב המאמר כותב בהערותיו בסיום:"אפשר לטעון, כמובן שגם להיסטוריה הפסיכולוגית יש ביטוי ב"תנאי השפה" של המצב הפיזי של המוח, אלא שכאן הכלים הכמותיים של מדעי הטבע לא יעילים במיוחד.", מכאן אני מסיק שסוציודינמיקה אינה מה שאסימוב קורא פסיכוהיסטוריה, מכיוון שהיא מושראת ממודל מדעי בעוד שמחבר הקטע כותב שלא ניתן לעשות אותו דבר בהיסטוריה הפסיכולוגית.

sheketz

New member
אסימוב והפסיכוהיסטוריה

בסדרת המוסד של אסימוב, מופיע ברנש בשם הארי סלדון, ובעזרת מדע הפסיכוהיסטוריה שלו חוזה שהאימפריה הגלקטית תתמוטט ואחר ההתמוטטות יהיו 30000 שנה של ימי ביניים חשוכים... לפי אסימוב מדע הפסיכוהיסטוריה מנבא את מהלך ההסטוריה האנושית על ידי הסתמכות על חוק המספרים הגדולים, מה שדי דומה מכניקה סטטיסטית בה מנבאים את התנהגות החומר על ידי הסטטיסטיקה של ההתנהגות של הרבה מאוד אטומים. (ע"ע מכניקה סטטיסטית ותרמודינמיקה) כמובן שסידרת המוסד נשאלת השאלה האם יחידים יכולים להשפיע על מהלך ההסטוריה האנושית באופן מכריע,והראשון ביניהם הוא הארי סלדון בעצמו שמנסה לשנות את מהלך ההסטוריה באופן שייטיב עם האנושות על סמך ידיעתו את הפסיכוהיסטוריה. התשובה שנותן אסימוב היא חיובית, אבל אז איזה מובן יש לפסיכוהיסטוריה? תשובה אפשרית אחת היא שבאיזהשהו אופן היחידים שעמשנים את מהלך ההסטוריה אינם עושים זאת מרצונם אלא זהו חלק מהכורח ההסטורי, אבל זה לא ברור כלל ועיקר שזהו הפתרון לבעיה אם בכלל יש פיתרון.

למעלה