סופ"ש

down under

New member
ויסקי, יין וברנדי צימוקים

היום לקראת ארוחת הערב כוס ויסקי בושמילס מאלט 10.
את הארוחה ליוו כמה כוסות מהיין המעולה צפית של ברקן.
לקינוח כוס ברנדי מטקסה 5 כוכבים.

בעיקר יין, אך לא רק

בחמישי בעבודה מלכה בהירה.
בשישי בצהריים ביקב טוליפ, טוליפ וויט על כל 90 הנקודות שלו, והריזלינג של דורון יצחקי(פיוז'ן).
אח"כ בערב בעבודה ג'ין עם ספרייט.

שבת בבוקר ביקב ויתקין לכבוד שבועות:
ריזלינג 2011' - פצצת חומצה. לטעמי מעט מדי. יין נישתי מאוד.
מסע ישראלי לבן 2012 - מעולה ומקסים.
ריזלינג 2008 - כאן כבר יש ריחות שלישוניים מעניינים(פטרוליום).
פינו נואר 2010 - יותר אדמתי ו"חם" מ2009. לא החלטתי אם אהבתי.
בציר מאוחר 2011 - לטעמי צריך להתיישן עוד טיפה. יהיה אדיר.
ורכשתי שלושה בקבוקים עתידיים של הבציר מאוחר ואחד במיידי של ריזלינג בציר מאוחר 2004(!).

חוץ מזה כיבדו אותי בטעימה מרתקת של שתי גראפות של יובל ג'וב הר גיל(????). אחת מהן מהפינו נואר של ויתקין. שתיהן היו מאוד לטעמי(חלקות? נמרוד??).

בערב בעבודה כוס מסע ישראלי אדום

eran735

New member
הם חוזרים לייצר את הבציר מאוחר?!?!?!

איזה יין פצצה זה הא?

foodnwine1

New member
כמה חדשים - ויסקי (גלנדרונך ח"ח אצווה 2)

סופש זה זמן טוב להשלים חוסרים ולטעום דברים שרק הגיעו ומחכים לטעימה

הראשון: המעניין מכולם, לדעתי כם לחברי הפורום (גם בכלל המחיר והתמורה, וגם בגלל הסגנון) - GLENDRONACH חוזק חבית BATCH 2.
תענוג של דראם: המון טופי באף,צימוקים,דובדבנים מסוכרים,גרידת תפוז, פלפל לבן,ומעט חומץ בלסמי. יופי של שרי, לא פצצתי ומריר כמו האבונא, אלא מתוק אבל מעודן יותר. בפה:סמיך, ומתוק והדוניסטי:תמרים וצימוקים לרוב , מסטיק בננה, קצת טבק ושוקולד מריר. סיומת ארוכה עם פירות יבשים עץ ופרלינים.
קצת טוב יותר מ BATCH 1, שהיה מצוין. בקיצור חברים: לקנות ומהר. מי שלא יאהב, אשמח לקנות ממנו. לא נראה לי שיש סיכוי כזה. והמחיר, לא יקר. אמנם זה NAS צעיר, אבל מתומחר יפה.

ההשני : היילנד פארק LOKI. רבות דובר על התמחטר היקר שלו, הסירה מהעץ המצועצעת וכו'. ואני מסכים עם הכל, אבל - מדובר בויסקי מצוין. קשה להודות, אבל היילנד פארק למרות כל הבלינג וה PR בקבקו פה משהו ממש טוב. האף, מלא בתפוחי עץ חמאתיים, שעווה, מעט לימוניות וג'ינגר, עץ קלוי, ודגנים, אין עשן. וגם לא אברש. בפה זו חגיגה של פירות : תפוח, גויאבה, פפאיה, אשכולית אדומה , עשן, ועץ.
יופי של דראם. בלי קשר למחירו. לא אקנה גם כאשר אהבתי.

הבא בתור עוד היילנד פארק של SMWS : FLAPJACKS & OJ'S CEREAL - 4.167 -יופי של דראם אבל שונה מאוד מהקודם. יותר בצקי ומתקתק עם מי מלח, פלפל ועשן.

בעולם ה-NAS התרגלנו לראות

בקבוק ראשון בסידרה נהדר - והבאים אחריו פחות ופחות טובים.
בונים שם ופרסום למוצר נחשק ואחריו קוצרים את הפירות...

אני שמח לשמוע ששוב, יש על מי לסמוך בגלנדרונך/בנריאך!
(ועכשיו גם גלנגלסאו...)

נשמע מצויין, ממש רק מתחיל להגיע לחנויות. אם עוד כמה בלוגרים יפרסמו רשמים כאלה, אני חושש שתוך שבוע מהגעה לחנות הכל יגמר.

דברים טובים

בשישי טעימה של יינות טוליפ:
ס״ב עם קברנה פרנק (לבן!) חצי מתוק, מורגשים רמזים לענב האדום בצבע ובריח. יין מעניין ושונה.
קברנה פרנק עם קצת מרלו (אדום כרגיל הפעם) - פירותי וטוב
ספיישל אדישן לדרך היין - עץ, חבית, וחבית עץ. הרגו את היין.

טעמתי גם בלנד אדום סטנדרטי של יקב רות (לא זוכר את השם בדיוק...)
ואת היין קינוח שלהם מענבי ק״ס - דבשי ביותר ודי טעים.

המשיך עם אבידן פרינג׳ בארוחת שישי, ואחר כך אוכנטושן valinch, מגירסת ה-2011 הראשונה והמוצלחת. עדיף בלי מים כלל, סוכריית פירות ווניל.

בשבת גוורצטרמינר מ-ע-ו-ל-ה של פלטר, וואו. יקר, אבל שווה למי שמצליח למצוא...

foodnwine1

New member
הגוורץ של פלטר מעולה. מאוד אוהב.

וה VALNICH כמובן, אבוי שהבאץ' השני כה שונה ואומלל.

down under

New member
היום עם חבר מהעבודה שקפץ אלי בסוף היום

היו שילובים של מספר דברים:
1. פתיחה עם הרום הכי טוב בעולם ככל הנראה, סקאפה/זקאפה XO
2. בירה שפירא ג'קס וינט אייל
3. המכה הראשונה של הדובים, בירה מעושנת
4. צ'ייסר של גראנטס בחבית שרי
5. בירה הנינגר (בירה גרמנית כלשהי מבקבוקים)
6. ברנדי מנזר השתקנים

קוקטייל חביב

מלבד IPA של סאם אדמס

הגעתי למתכון שכיוונתי אליו. הבעיה שהכוסות הגבוהות שלי בבית הן פי 2 מהייבול

קרח, מנה גדושה של גורדונ'ס, דאש של סיינט ג'רמיין, מיץ מחצי ליים, ולסגור חצי חצי בסודה וטוניק

עכשיו רק צריך להמציא לושם

Desert Seagull

New member
קצת יינות ופסיאודו קוקטייל

מיקאלה קיארלו מוסקטו ד'אסטי 2011 - קינוח מתקתק ומעט מבעבע. לא סירוי. 5% אלכוהול בלבד. חביב ביותר וחבל שמגיע בבקבוק כל כך קטן. אין סיכוי שישראלים ישלמו עליו פי 6 ממחיר של למברוסקו פשוט.

רות קז'ואל 2011 - חסר פרי. חסר חמיצות. חסר גוף. חסר הכל. יין מאוד שטוח ולא מלהיב לא בפני עצמו וגם לא בשילוב עם אוכל.

רות קינוח 2011 - עשוי מענבי ק"ס. מאוד דבשי וחביב.

ויינשטפאן מבקבוק חצי.

פסיאודו קוקטייל שהרכבתי מ-20 מ"ל אונדרברג, 50 מ"ל זקאה 23 והיתר קולה קרה קרה. היה חסר לי קצת לים או נענע אבל לא היה לי...

היום טעימה של כלל יינות טפרברג. רוזה חביב, גוורצ משעמם, מרלו רזרב 2008 מעולה ועוד. הרזרב 2008 נמכר במחיר מצחיק של 60 ש"ח בהטעמה. יתרונות שנת שמיטה...

הרזרבים של טפרברג נהדרים

השיראז ובמיוחד הקברנה, במחירים מצחיקים עם עודף מ-100

מאוד מעניין אותי לשים את הקברנה עיוור מול ירדן. אני לא מוכן להמר מי ינצח.

למעלה