סופ"ש של טיסה....

RAZ BAGG

New member
סופ"ש של טיסה....

סופ"ש של טיסה … במהלך ארבעת החודשים האחרונים אני משמש כמדריך טיסה באחד מבתי הספר ב-ואנייס-קליפורניה. אמון על הקפות ותרגולים שבודאי כולכם מכירים, אני מייחל מדי פעם לטיסה קצת שונה מהשגרה ואכן כזו הגיעה בשבת האחרונה. אחד מהטייסים הישראלים כאן ביקש לצאת לטיסה אשר תתרגל בין היתר טיסה מעל מים , מבנה ונחיתות במנחתים שונים. הבחירה נפלה על האי קטלינה לא רחוק מחופי לוס-אנג´לס. בדיקת מז"א הראתה שסופ"ש אמור להיות יום קיץ קליפורני נטול אובך (הקיים כמעט תמיד כאן) טמפרטורות סבירות וראות "כמעט" עד הוואי.. מספר טלפונים לתיאום הנושא ואנו מוצאים עצמנו בשדה מתארגנים לטיול. אני ב"מריצה" החביבה עלי צסנה 172C J 23 ידידי עמי – ב- 182 –C שלו. ממריאים מואנייס בין לירג´טים ובואינגים מטפסים מיד ל-3000 וחותכים ישר לחוף סנטה-מוניקה תוך חצית LAX "בדממת אלחוט" – לחבר´ה שם אין זמן ל"קטנים כמונו" הם הרי עסוקים עם כל אותם איירלינרים. חשוב מאוד בשלב זה להקפיד על טיסה בנתיב כאשר אתה רואה מצד מזרח לך את כביש 405 ומצד מערב את קו החוף. ממשיכים לטפס ומתייצבים ב- 5000 רגל. חוצים קו חוף ומתחילים את טיסת ה-27 מייל של אוקיאנוס המפריד בין היבשת והאי קטלינה. תרגול טיסת המבנה שלנו ממש לא מסובכת . ה- 182 מוריד מדפים בשלב מסוים ונותן לי להסתובב סביבו בחיפוש הזווית המתאימה לצילום…ה-20 קשר הנוספים שלו גורמים לי לפגר אחריו מידי פעם … האי נראה באופק ועוד דקות מעטות אנו בדרך לנחיתה. עפ"י המסלול, בטח מי שתכנן אותו היה מהנדס "נושאות מטוסים" או משהו דומה…לא לחינם קוראים לו "מסלול בשמיים". עמי נוחת ראשון שאני מלווה אותו עד מפתן המסלול, לאחר מכן אני עושה 360 ומגיע לנחיתה רכה אחריו.. על הקרקע, כ- 50 מטוסים קלים מכל המינים הסוגים והצבעים, מזג האויר הנאה הוציא הרבה טייסי שבת מגבול ההקפה של השדות המקומיים. נהיגה לדאון טאון אואלון , שם ה"כפר" המאכלס את האי..בופאלו המבורגר …הסתובבות קצרה וחזרה לשדה שהתמונה המצורפת שלו אומרת הכל.. טיסה חסרת אירועים חזרה כאשר הפעם אנו עוברים דרך לונג-ביץ ולא מחמיצים סיבוב מעל ה"קווין מארי" העוגנת שם לבטח , חותכים ישר לואנייס ומוצאים עצמנו מספרי שבע בהקפה עם כמה תלמידים וג´טים של עשירי קליפורניה שחוזרים כמונו לארוחת הצהרים..והנה מסלול 16 R נושק את גלגלי מטוסנו הנאמן.. חזרה לעיר המיוזעת ולהקפות עם תלמידי טיס..

eli eagle

New member
למה אחרון ודי ? עוד! עוד! ../images/Emo92.gif

ובפרט את הנחיתות.

למעלה