סופ"ש. מה שתינו?

gabi a

New member
סופ"ש. מה שתינו?

אצלי הסופ"ש התחיל ביום רביעי, קפצתי לחנות החדשה של ג'יאקונדה בתל אביב, שתיתי קרוז הרמיטאז' של יצרן שאני לא זוכר את שמו שהיה מעולה, מאוד מעושן,בשרני ומינרלי, וקניתי הביתה יין אחר מעמק הרון - fondreche persia 2009, שהיה הרבה יותר מודרני, מרוכז מאוד ומלא בפרי שחור - בדיוק בסגנון שביקשתי מהמוכר. ממליץ בחום לבקר שם.
בהמשך הסופ"ש שתיתי קצת מהאלייז'ה קרייג 12 שקניתי אחרי טעימת הברבנים ביינות וטעמים שבוע שעבר - כל מה שטוב בברבן(וניל, תבלינים, מתיקות, שוקולד),יחד עם עוד כמה שכבות של מורכבות

foodnwine1

New member
ויסקי בעיקר

כמה דברים ישנים:
&nbsp
חזרתי לאמרוט FUSION - נזכרתי כמה אני אוהב אותו. ויסקי פשוט מעולה. ממכר. מוזגים דראם והוא קורא לך לעוד אחד.
&nbsp
SCAPA 14 בקבוק ישן שסיימתי - תמיד אהבתי את המתיקות המחניפה שלו. מעדיף אותו על ה 16 החדש.
&nbsp
כמה טעימות של דברים חדשים:
&nbsp
ARRAN MACHRIE MOOR - חוזק חבית - ויסקי צעיר וכבולי מבית אראן, עם טיפה עשן. חביב ודורש מים, אבל בהחלט הייתי מוותר על בקבוק.
&nbsp
KILCHOMAN CASK STRENGTH - יופי של דראם. 35 חביות בורבון שעורבבו ובוקבקו בח"ח. אחד הקילכומנים הטובים ששתיתי. כל הטוב של איילה צעיר בכוס.
&nbsp
COMPASS BOX- THE LOST BLEND - ערבוב של סינגל מאלטים ליצירת בלנדד מאלט, עם קולילה ברקע, קליינליש וגם עוד חבית שנותנת איזון ווניל. ויסקי מורכב, נעים, מאוזן ומצוין. פנינה.
&nbsp
COMPASS BOX - GREAT KING STREET GLASGOW BLEND - מהדורה חדשה של GKS הפעם חביות שרי וכבול. ויסקי בלנדד. יופי של שרי מלוכלך קצת ואדמתי, עם עשן וכבול, פלפל וקינמון. דראם לחורף. אולי לא מורכבה אבף כייפי מאוד גם המחיר נגיש.
&nbsp
לגימה נוספת משלושה באלבליירים וינטאג' 2000 שטעמתי לפני שבוע. חבית בורבון מעולה, חבית לשהכילה ויסקי כבולי לשעבר - וגולת הכותרת חבית שרי מילוי ראשון אולורוסו... באלבלייר לא מבקבקים הרבה חביות שרי, וזו הזדמנות די נדירה, להנות מאחת מה שגם היא מצויינת.
אלו דוגמיות חבית אני מקווה שמתישהו השנה נזכה לראות בקבוק מסודר של חבית השרי.
&nbsp
&nbsp

nimrodrosen

New member
מעבר דירה ויין ישן

סופ"ש עמוס... 2 סיבובים עם רכב מלא בבקבוקים וציוד של עליית הגג- ויש עוד....
אז מתוך נוסטלגיה פתחתי קברנה סובניון שלנו מ-2008. בציר מחורבן (מכורם מצ'וקמק) ללא חמיצות כלל וסוכר נמוך יחסית. למרות זאת הצלחנו לעשות יין שניתן לשתות איתו (למעשה זאת היתה ההצלחה הראשונה שלנו- קישור לפוסט: יין ק"ס 2008 - בלנד א').
היין מעולם לא היה טוב, הוא היה בסדר לכל היותר, אישתי בשלב מסויים סירבה לשתות ממנו וגם אני לא התלהבתי ופרט ל 2-3 בקבוקים גנוזים הכל נגמר לפני שנים...

אז עתה - 6 שנים לאחר הבציר, היין במקום למות היה ממש מהנה, הרבה יותר טוב מאי פעם! הייתי בטוח שאפתח בקבוק חומץ או משהו זוועתי אחר- היין היה אמור למות כבר... ללא חמיצות, ללא סוכר עם שום דבר שעומד לצידו ומשום מה טעים מאוד לאחר 6 שנים?!
ניחוח ארומטי עם פרי נעים ורצפת יער, בפה הגוף רזה מאוד עם מתיקות קלה ולא מוסברת (אך לא מעיקה) פרי נעים ופטריות, פיניש מריר שקצת הורס את החוויה אבל "בקטנה" היה כיף לפרק בקבוק ובשבילי זו היתה הפתעת השנה!

חוצמזה... הוקרת תודה מהכבד שלי

.

למעלה