סופ"ש! מה שתינו?

gabi a

New member
סופ"ש! מה שתינו?

קודם כל אני חייב לצייין שהמלחמה הזאת די מוציאה אותי מדעתי, וכדי לשמור על שפיות, אני מנסה לשמור על שגרה, והשגרה שלי כוללת יין
בינתיים שתיתי אבידן פרינג' פריו 2009 - אף מוחצן מאוד, עמוס בעץ ופרי , בפה לא מעט עץ (קלייה ו-וניל), מגוון פירות - פטל, דובדבנים, שזיף.מורכב,יבש לחלוטין עם טאנינים מייבשים וחמיצות מצויינת
ייין עם עתיד
ותודה לוולרון

kinks

New member
לבינתיים

פור רוזס סמול אבץ אתמול וגראן וין 2008.
אתמול סאן מיגל סלקטד במזקל, מקום חביב אבל באמת הם יכולים למצוא שם בירות פחות מעפנות.
דעתי יצאה כבר מזמן.

kinks

New member
בסימן שרדונה

נזכרתי שביום רביעי שתיתי
2007 Domaine Christian Moreau Père et Fils Chablis Grand Cru Les Clos
החלקה הנחשבת האיכותית והגדולה ביותר בשבלי. משום מה היין הזה היה טוב, רק שכרגע העץ נוכח יותר ממש שציפיתי. לפני כמה שבועות שתיתי את הווילאם פברה מאותה שנה ואותה חלקה והוא היה כמה רמות מעל. אולי זה זקוק לעוד זמן, זה היין הראשון של היצרן שאני טועם ושותה איי פעם.
&nbsp
מדבר שרדונה 2013, ללא עץ, ללא מלולקטית, היד של דורון רב הון ברורה ביין זה. שימש להכנת ריזוטו וגם לשתייה בזמן האכילה. יופי של יין. המחיר הרשמי 85 ש"ח. עוד חמישה בקבוקים לסוף הקיץ נותרו.

down under

New member
לאות הזדהות עם הצבע האדום לא שתיתי יין אדום...

אבל חוץ מזה, הרבה מהכל.

בירות: קרלסברג ו-IPA מעולה של ג'מס (מפ"ת)
ויסקי: טאליסקר 10, בלנטיין, מקאלן 12, ספרינגבנק לונגרואוו CV, ג'יימסון
ראקיה: פרשטרסקה מוסקטובה (בקבוק כחול) שנקנתה בזמנו ביינות וטעמים
גראפה: פולי כלשהי (מהשקופות לא מהחומות, זרח מפרחוני השם שלה)
ליקר: טובי 60
עראק: אל נמרוד, עלית העראק

מני.ת

New member
השוואה,

פתחתי את הלאפרוייג10ח׳ח מ2013 והשוואתי לזה עם הפס האדום מ2007. עברתי מאחד לשני ועשיתי לכל אחד 4 טעימות שתי וערב. הישן מעודן בהרבה ועם זאת מורכב יותר. איכותי הרבה יותר ונראה כאילו נעשה באהבה גדולה יותר. שניהם בני 10 שנים וכנראה מכילים את אותם מרכיבים באופן כללי. אבל כנראה שהחביות זכו ליחס שונה...

יש מספר אצוות של הח״ח החדש, והן שונות ביניהן

ע״פ רשמים שקראתי.
אנשים שטעמו אתן כולן (1-6 ופס אדום הישנות) מסכימים שהפס אדום עדיפה, אבל שאצוות 3 ו-6 כבר די מתקרבות.
איזו טעמת?

Desert Seagull

New member
דברים טובים

דריי מרטיני עם טנקרי 10, lillet וליים.
"פינה קולדה" עם הוואנה 7 וג'ומקס קוקוס-אננס.
שושנה קב'ס 2007 - לא אהבתי. עץ כבד מדי מבלי שהפרי או החמיצות יתמכו בו. הבלנד מוצלח בהרבה.
טעימת ספרינגבנק שכללה ספרינבנק cv, 12 ח'ח, 15, 18, גאיה ברולו, 1997, קלבדוס, לונגרואו cv, לונגרואו 18.
קוניאק jean fillioux lot 72, מלא בשומת, פרחים סגולים ומתיקות נהדרת. מעולה.
בסניף המרכזי של "בעליית הגג" היה שיפון פייל אייל מעולה, מרווה נהדרת, זאיה 12 מתקתק ומינט ג'וליפ עם בולט ברבן וגם עם בלנטונס 46.5%.
לוריא רוסו 2008, הכל נכון ביין הזה. הפרי, 18 חודשי העץ, חמיצות הסנג'ובזה ו-13% האלכוהול. יין גדול עם עוד שנתיים לפניו לדעתי.

nimrodrosen

New member
סוחטים קני סוכר עם חברים...

טעימת ספרינגבנק בחמישי: מסקנותי אני מעדיף אותם בבקבוקים מיוחדים, ה ספרינגבנק CV, גאיה ברולו, 1997 (שרי), הקלבדוס וגם הלונגרואו 18היו נהדרים. לעומת זאת לפרופיל ה"רגיל" של המזקקה שכלל את ה 12 ח"ח, 15, 18 לא התחברתי.
קוניאק jean fillioux lot 72, בהחלט מעולה- אך מה ש DS לא ציין הוא השפעת העץ הסופר חזקה בקוניאק.

בשישי בין סחיטת קנה סוכר לזיקוק וויסקי שתינו אמריקן שיפון חדשה, מרווה ישנה, זאיה ואנגוסטורה 12, פורט אסקינג 19 ח"ח, ושתי גרסאות של מינט ג'ולפ שהיה ממש חגיגה.

שבת, שוב בפעילות, שוב בירות וגם גלנקיט 1992 נהדר!

ותודה רבה על כל העזרה ל DS, וולרון ול Nukke.

קצת חוזר על מה שציינו החברים...

עם מגוון ספרינגבנק נהדרים, גלנקית׳ 22 שנה פירותי להפליא, בירות מרווה ושיפון בעליית הגג, וגם ברנדי תות עץ מיושן, שקיבל איזון ועומק אבל איבד חלק מהטעמים שאהבתי כשהיה לפני יישון. בסך הכל היישון הוסיף ושיפר את המרקם, היה שווה :)
&nbsp
בנוסף, נהנתי לטעום ניו מייק של ויסקי אחרי זיקוק שני, ישר מהמזקקה. טעמתי שלבים שונים של הזיקוק:
החלקים הראשונים (אחרי הראש) היו פרחוניים, פירותיים, חדים ועוקצים.
בהמשך הפירות היו בשלים יותר, והפרחוניות דעכה. הרגשתי במיוחד משמש, נחמד מאוד.
בחצי השני של לב הזיקוק התפתחו טעמי קקאו נהדרים, והפיניש התחיל להתארך.
לקראת הזנב התזקיק התחיל להרגיש מעט ״מלוכלך״, אבל שמר על הטעמים הקודמים והפיניש היה בשיאו.
בזנב הזיקוק ממש הטעם כבר הרגיש מעט יותר מדי מלוכלך, לא מהנה בפני עצמו, אבל המרקם היה נפלא ולא הורגשה עוקצנות כלל. בפיניש עוד נשארו טעמי קקאו ושוקולד.
&nbsp
בקיצור, מעניין לראות ולטעום את החלקים המרכיבים תזקיק מלא, עוד לפני החבית. למדתי הרבה. לטעמי, כפי שציינתי באוזני המאסטר דיסטילר, האופי של התזקיק מתאים ליישון (או לפחות פיניש) בשרי
for the record...

foodnwine1

New member
HIGHLAND PARK DARK ORIGINS ו Kininvie 23

אז סוף סוף יצא לי לטעום את החדש של היילנד פארק. מדובר בויסקי טוב מאוד, אמנם NAS, אבל ממש לא מרגיש צעיר. חביות השרי מילוי ראשון ביחס כפול ל 12 שנה מורגשות היטב, יש הרבה שוקולד, עשן אברשי, צימוקים ועוד כל טוב. מי שמעוניין, יש רשמים מלאים בבלוג.
לא נפלתי, אבל גם לא ציפיתי ליפול מהרגליים. סה"כ אלטרנטיבה מאוד מעניינת ושונה מה 12, ומה שחבל זה שהמחיר, יקר . יקר מדי.
יותר מ פי שניים ממחירו של ה 12 המצוין עבור ויסקי צעיר יותר, זו הגזמה מבחינתי. נכון שחביות שרי חדשות הן יקרות, אבל עדיין. קשה לי להצדיק 60 לי"שט עבור ויסקי שכזה, מה שגם ניתן לקנות שני בקבוקי 12 באותו המחיר (עם עודף). לחובבי HP , או למי שמוצא את הבקבוק סקסי (שחור אטום). יופי של ויסקי, שהייתי שמח לקנות ב 30-35 לי"שט.
&nbsp
הבא בתור היה Kininvie 23 שנה, אצוה 2 שיצא ממש לאחרונה : למי שלא מכיר את קינינווי , מדובר על מזקקה אחות לבלוויני, ומה שמאוד מעניין, זה שאין להם MASH TUNS משלהם, ולכם הם מקבלים את ה MASH מ BALVENIE ומזקקים אותו בSTILLS משלהם.
סה"כ ויסקי מצוין, מאוד מתוק עם הרבה וניל, ופירות פרחוני באף, וקרמי בפה, עם סוכריות קרמל ומעט הדריות בפה, וקליפות תפוז מסוכרות, עם מעט קינמון. הסיומת גם שוקולדית עם ריבה הדרים.
ויסקי מצוין אם כן, בבקבוק קטן (חצי בקבוק של 350 סמק) ובמחיר גדול : כמעט 100 לי"שט.
אהבתי, אבל כאמור, יקר לי.
&nbsp
&nbsp
נלגם קצת שרי אולורוסו 15 שנה W&H וסיימתי בקבוק של ה PX שלהם...
&nbsp
עוד קצת COAL ILA של DUNCAN TAYLOR בסדרהת NC2 - קול אילה בן 15 שנה, 46% - נחמד. לא מעבר. די ג'נרי.
&nbsp
&nbsp

אילן די

New member
נצל"ש - היילנד פארק 12

אני מאד אוהב HP12. לאחרונה ראיתי בחנות בקבוקים מהמהדורה הקודמת, בה לבקבוק יש צורה יותר מעוגלת וגם תווית אחרת. האם יש הבדלים בטעם של הוויסקי או שעדיף לקנות את המהדורות החדשות?

חוץ מכמה יוצאים מהכלל (באומור...)

מתי שמעת על ויסקי שיותר טוב היום משהיה לפני עשור?
&nbsp
תקרא עליהם ב-whiskybase

nukke

New member
מה שנמרוד ושחף שתו בשישי

(וגם בקבוק מים מינרליים בשיפודי עזרא ובניו)
חמישי:
יום הIPA בביר מרקט. המוצלחות היו ההודית של רונן והחיטה של ספארו. אח"כ נסענו לפאב הCASK החדש שנפתח בכפר סבא ושתינו את האמריקן של דאנסינג קאמל מקאסק, שהבליט את הלתת וריכך את הבירה.
שבת:
אלכסנדר בלונד אורגנית שהיתה סבבה, מוסקו חיטה, כלמיני בקבוקים מחו"ל.
ראשון:
כדורים נגד כאבים, ר' שישי.

nukke

New member
נהדר

לא מצטיינים בגזרת האוכל, אבל אני מתה על קאסק אייל.

foodnwine1

New member
כן, ביקרתי שם בשישי ונראה שאבקר עוד

אכן יופי של מקום.. :)
כשהייתי אנשים הביאו חומוס ונתנו לבני לאכול, כפי שנאמר "הבר היחידי בו הקבל נותן אוכל לבארמן".
כשאתם הולכים, תעדכנו, אולי אבוא להגיד שלום, זה 5 דק ממני ברכב...
&nbsp
&nbsp

Ridcully

New member
לא שתיתי -הסתכלתי על גלפידיך 12 ובוירות הוגרדן

כי כל הסופש כאבי ראש תופת

למעלה