סופ"ש - מה שתינו?

Desert Seagull

New member
בסימן התאוששות

שבוע הבא אני מאמין שאחזור לספיקה מלאה

בינתיים:
קוניאק מיוקוב VSOP
הדובים - אשיבובו
המערה 2009
טפרברג בציר מאוחר בחוף הים
ברד ביתי ערק אשכוליות בחוף הים

nukke

New member
מפגש פורום מתמשך - תודה לכולם

רביעי אצל syko1: פיסטה JIPA הדרית ומרעננת ואברלור 15 חמאתי (אבל בקטע טוב).
ואז בבית פייל אייל של סנייק ריבר.

חמישי בחגיגות הIPA בביר מרקט, עם Dead Swedish Girl: אשיבובו של הדובים ואלכסנדר גרין שלא היתה משהו.

שישי בהאפי האוור באימפריאל, עם Padod: מינט ג'ולפ ודקירי.
משם לוונבראו בבאיירן, סטארופרמן וצ'ייסר ג'יימסון בפראג הקטנה ואז, כי המטבח של האנוי נסגר, נכנסנו לננוצ'קה וomef היה שם. הזמנו בורג'ומי ופילזנר אורקוול, וכשמציעים בקבוק גדול של דובל וצ'ייסרים של ג'יימסון לא אומרים לא.

היום - מים, בירה שחורה וקפה.

:)

down under

New member
סליחה על השאלה, אצל syko1

זה אצלו בבית, או שכמו padod הוא עובד במקום כלשהו שפתוח לקהל המבקרים?

syko1

New member
בבית

הדברים שאני עטשה בעבודה לא מיועדים לשתייה ... :)

salo22

New member
מה זה JIPA ?

אני מתאר לעצמי שהשאלה מתרכזת ב J. אגב מוכר משהו כרגע ?

syko1

New member
J= Japanesse

הבירה בושלה עם כשות יפני מסוג sorachi ace והוסף לה יוזו שהוא סוג של פרי הדר יפני שדומה לאתרוג

salo22

New member
יפה, איך יצא לדעתך הלא אובייקטיבית ?

אני משתמש הרבה במיץ יוזו אבל לצערינו המחיר במקומות המעטים שניתן למצוא בארץ גבוה, השתמשת בכמות נמוכה כבקבוקון מאה ומשהו מ"ל לבישול כזה או מדובר בכמויות משמעותית גדולות יותר? אני מתאר לעצמי ששמת יחסית מעט מאוד כי בהחלט העלות ליוזו גבוהה. אגב מה מאזן בבישול כזה את הטעמים המעט "מרירים" והאמת גם קצת מלוחים שיש לרוב במיץ יוזו "מיסחרי" כחומר משמר ? מאיפה מגיעה מתיקות ?

syko1

New member
תבוא לטעום

באמת יוזו מאוד יקר ולא השתמשתי בהרבה. לדעתי יצא חביב אבל לא מדהים אם כי בלונגשוט אתמול די עפו עליה

down under

New member
רכשתי ביינות וטעמים את הגלנליווט נאדורה

16 ח"ח.
ויסקי עם פצצה לפה. טעמים מודגשים של כל מני פרחים ופירות (כגון תפוחים וענבים).
גם עם מעט דילול בטיפ טיפה מים מינרלים לא הרגשתי הבדל בטעמים.

כמו כן ביום ששי בנוסף לגלנליווט גם בקבוקון קטנטן (5 cl או 50 ml) של הברבן בלנטונ'ס. גרסת החבית הבודדת (סינגל באריל).

היום שיבאס 18 ולקינוח הארוחה ברנדי כרמל 100 ובערב עם ידידה בפאב מייק'ס פלייס שליש הוגרדן.

yezer

New member
מעט אבל טוב

קצת קשה לי לשתות ויסקי במזג אויר הזה אולם בכל זאת שינסתי מותני ודגמתי
היילנד פארק 12- ויסקי מצויין. רשום על האריזה שהוגדר על ידי מייקל גקסון כ-"The greatest all-rounder in the world of malt whisky"
גלנרותס 78- מודה שבטעימה ראשונה לא כ"כ הבנתי על מה המהומה אולם ניתן לו השבוע הזדמנויות נוספות להוכיח את עצמו.
בירה- Fuller's London Porter המצויינת גם בקיץ.

down under

New member
לדעתי הגלנרות'ס 29 שנה הוא מדהים

ריחות של עץ וספרים ישנים וטעמים מודגשים למדי. אני מאוד נהניתי ממנו (ושתיתי כולה פעמים כל פעם בערך 10 סמ"ק בלבד, כך שנשאר לי עוד כ-70 עד 75 סמ"ק בבקבוק).

Desert Seagull

New member
הפורטר אכן מעולה

הזכרת לי ששתיתי חצי ליטר ממנה בפורטר אנד סאנס בשישי בערב.
לצערי זו הייתה fallback position אחרי ששתי בירות שרציתי לא היו (אוהרס עונתית כלשהי ואוהרס לין פוליין שפעם ראשונה אני שומע שיש אותה מחבית. בהקשר זה, לאן נעלמה בלהייבן סטאוט??).

תן לגלנרותס זמן

ויסקי מבוגר כל כך מצריך התייחסות מעט שונה. תן לו זמן לנוח בכוס אחרי המזיגה, 5 ואז 10 ואז 15 דקות ואפילו יותר.
שים מכסה על הכוס כדי שהריח לא יתפזר. תריח מדי פעם.
אחרי שתטעם, תוסיף טיפת מים קטנה. תן לו עוד 5 דקות.

אני מאמין שתשים לב להבדל.

אני יודע שזה נשמע כמו טקסיות מגוכחת אולי, אבל נסו ואז תגידו מה דעתכם (בויסקים צעירים יכול לעזור גם כן, אבל בדרך כלל פחות).

nimrodrosen

New member
bushmills 16 YO

גם אתמול וגם היום- מורכב אבל עוד לא החלטתי מה דעתי עליו...

חמישי היה גם ה pannapot clone שלנו. למי שירצה לטעום אנו נגיש אותה ביום רביעי בירושליים בלונגשוט.

בחמישי ג'ין & טוניק עם ג'ינג'ר
בשבת סובניון בלאן של פלטר - אף טוב(טרופי) אבל חסרה לי חמיצות
ובערב ואלפוליצ'לה של אלגריני

foodnwine1

New member
בירה ויסקי ויין

איזה פינו גריג'ו שקרכלשהו אבל נחמד.
גינס מפחית ? למה עשו אותה פתאום 440 מל?

ויסקי :
קילכומן MACHIR BAY 2013
שני עצמאיים של DOUGLAS LAING: בונהאבן YOUNG AND FEISTY שהיה חביב,ולפרויג PROVENANCE 10 שנים שהיה סבבה.
שניהם 46%.

למעלה